NIVEA MicellAIR® - flaskor av 96% återvunnen plast

NIVEA MicellAIR®: LÅT HUDEN OCH NATUREN ANDAS!

SNÄLL MOT HUDEN & BÄTTRE FÖR MILJÖN
Vår populära NIVEA MicellAir-serie har nu 96% återvunnen plastförpackning. Formulan tar effektivt bort smink och orenheter utan att lämna några rester på huden.

NIVEA MICELLAIR®: EFFEKTIV SMINKBORTTAGNING

Oavsett vilken hudtyp du har, eller hur mycket smink du använder garanterar vår icke-animaliska formula med miceller av naturligt ursprung en skonsam och effektiv ansiktsrengöring.
 

MicellAIR® flaskor gjorda av 96% återvunnen plast

Vi tar ansvar för att begränsa avfall: Förpackningarna till NIVEA MicellAIR® Skin Breathe, MicellAIR® Expert och NIVEA Double Effect Eye Make-Up Remover är nu tillverkade av 96% återvunnen plast (exklusive lock och etiketter). 

Varför 96% återvunnen plast?
Genom att använda återvunnen plast bidrar NIVEA till utvecklingen av nya hållbara förpackningslösningar. Genom att göra det kan vi hjälpa till att minska mängden ny plast och öka mängden återvunnet material som används för att producera vår förpackning.

Varför är de nya flaskorna bättre för miljön?
De nya flaskorna bidrar till mer hållbarhet på många sätt. Genom att använda återvinningsmaterial tar vi ett steg mot cirkulär ekonomi och undviker produktion av ny plast. 

 

Effektiv smink-borttagning


HUR MYCKET PLAST SPARAR VI?

Tack vare vårt initiativ och de hållbara förändringarna i förpackningsproduktionsprocessen för NIVEA Face Cleansing kan vi globalt spara 1115 ton plast per år.

Hur fungerar återvinningsprocessen?

Original plastflaska

STEG 1: ORGINAL PLASTFLASKA

Vårt återvunna PET-material tas fram av återvunna vattenflaskor.

Flaskan kastas

STEG 2: KÄLLSORTERA ORDENTLIGT

Efter användning kastas den tomma plastflaskan och matas in i återvinningssystemet.

Plastflaskor strimlas

STEG 3: PLASTFLASKOR STRIMLAS

På återvinningsplatsen strimlas flaskorna till flingor och tvättas så att de blir helt rena.

Plastflingor blir råmaterial granulat

STEG 4: PLASTFLINGORNA BLIR RÅMATERIAL

Plastflingorna smälts och formas till släta kornstycken - granulat, som kommer att vara det nya råmaterialet för tillverkningen av återvunna flaskor.

Flaskor gjorda av återvunnen plast

STEG 5: FLASKOR GJORDA AV ÅTERVUNNEN PLAST

Det återvunna plastgranulatet smälts och blåses in i de specifika formarna där de formas till de slutliga flaskorna.

Färg på återvunna plastflaskor

STEG 6: SÅ SER FLASKORNA UT

I den här bilden kan du se mängden återvunnen plast genom den något gråaktiga färgen. Ju mer återvunnen plast används desto mer gråaktig blir flaskan. Från 0% återvunnen PET till vänster går NIVEA direkt till 96% återvunnen PET till höger.

 


PRODUKTION OCH NY DESIGN PÅ FÖRPACKNINGEN

I vår intervju avslöjar Heike Georg, Global Packaging Manager på NIVEA, vad som är så speciellt med den nya förpackningen och vad som är unikt med flaskornas förändrade design.

Heike Georg, Global Packaging Manager NIVEA, Beiersdorf AG

Intervju om NIVEA MicellAIR®-flaskorna

Vad är speciellt med den nya NIVEA MicellAIR®-förpackningen?

NIVEA MicellAIR® Skin Breathe och NIVEA MicellAIR® Expert-flaskorna är nu tillverkade av 96% återvunnen plast - exklusive lock och etiketter. I linje med vår strategi, som består av aspekterna reducera, återanvända, återvinna och ersätta, fokuserar vi främst på aspekten av återvinning.

Flaskornas design har också förändrats något. Varför var detta nödvändigt?

Vi har gjort flaskdesignen lite mer färgstark, eftersom återvunnen plast kan leda till ett grått utseende eftersom det inte är helt färglöst som ny plast. Våra hållbarhetsikoner på baksidan förklarar att formulan inte innehåller några animaliska ingredienser och att micellerna är av naturligt ursprung.

Varför återvinns flaskorna bara till 96% och inte 100%?

NIVEA MicellAIR®-flaskorna innehåller UV-filter för att skydda formulan. Dessutom innehåller NIVEA MicellAIR® Expert-flaskorna också färgämnen som löses i jungfruplast och tillsätts till granulatet under tillverkning av flaskorna. Eftersom vi på NIVEA vill vara så transparenta som möjligt med våra konsumenter har vi uteslutit dessa delar av flaskan från beräkningen. Därför är flaskan endast gjord av 96% återvunnen plast istället för 100%. 

 

OM MICELLAIR® HÅLLBARHETSINITIATIV

Formulan är mikrobiomvänlig. Vad betyder det?

Hudens mikrobiom är det osynliga skyddet för huden, bestående av naturliga bakterier som skyddar vår hud från yttre påverkan och håller den i balans. Dessa bakterier är viktiga för att bibehålla en hälsosam hud. Våra NIVEA MicellAIR®-produkter är skonsamma och rubbar inte hudens naturliga mikrobiombalans. 

Är produkterna fria från animaliska ingredienser?

Våra NIVEA MicellAIR® formulas är 100% fria från animaliska ingredienser. NIVEA tror på en framtid helt utan djurförsök. Under många år har vi aktivt investerat i utvecklingen av alternativa testmetoder för att kunna validera den goda toleransen och effektiviteten hos NIVEA-produkter - även utanför EU. 

Var kommer den återvunna plasten ifrån?

Vi använder plast från så kallad post-consumer recycling (PCR) - det vill säga från plastavfallet som genereras av konsumenterna hemma och / eller på kontor. Den rPET som används för våra NIVEA MicellAIR®-flaskor kommer från vattenflaskor. Det återvunna PET materialet kommer från återvinningsanläggningar och omvandlas till nytt harts av plastmaterialleverantörer. 

 

Varför är inte locket av återvunnet material?

Kåpan är tillverkad av ett annat material (PP) där tillgängligheten och säkerheten för återvunnet material inte har kommit så långt ännu. Vi arbetar med att implementera rPP i våra kommande lanseringar och omlanseringar.

Påverkar den nya förpackningen produkten när det gäller hållbarhet eller konservering?

Eftersom den kemiska strukturen för det återvunna materialet är densamma som för jungfrumaterial kommer det inte att påverka produkten. Dessutom har vi testat kompatibiliteten med våra formlulas över tid och under varierande förhållanden.

Planerar ni att förbättra flaskornas miljöpåverkan ännu mer?

Ja, vi har olika initiativ som vi jobbar hårt med. Vi utvecklar till exempel ett sätt att även integrera återvunna material i våra lock, liksom färgämnen och etiketter. Dessutom arbetar vi med etiketterna för att förbättra återvinningsbarheten för den totala förpackningen. 

 


FLER HÅLLBARHETSINITIATIV FRÅN NIVEA

Vi bryr oss: Natur och miljö ligger nära våra hjärtan.
Det är därför vi också fokuserar på hållbarhet och ekologiska ingredienser för andra produkter!

 
Hur NIVEA berör planeten

Hur NIVEA berör planeten

Vår känsla av beröring hjälper oss att utvecklas som människor och definierar vilka vi är. Vår hud, det största organet i människokroppen, är nyckelvägen för beröring och låter oss ansluta till varandra och världen runt oss.

Naturally good

Naturally Good

NIVEA Naturally Good - serien som innehåller 98% till 99% ingredienser av naturligt ursprung - inklusive ekologiskt Grönt Te, ekologisk Kamomill, ekologisk Aloe Vera och ekologisk Arganolja.