#FAKTA

#FAKTA Plast har haft ett negativt rykte under lång tid. Trots goda skäl till att använda plast så som att den är lätt, slitstark och lätt att klämma på, så delar vi människors oro över plastbergen i haven och på land samt överanvändningen av ändliga, fossila resurser.

#REAGERA

Till 2025 vill vi minska den fossilbaserade jungfruplasten vi använder i våra förpackningar med 50%.

(basår 2019).

Vi presenterar: Heike Georg och NATURALLY GOODs förpackningar


”…Vi vill skapa innovativa och attraktiva förpackningslösningar som är så hållbara som möjligt. Jag skulle nu vilja ta dig genom våra hållbarhetsåtgärder…”

Heike Georg
Global Packaging Manager, NIVEA

Ny body lotion-flaska med 50% mindre plast

Vi använder 50% mindre plast jämfört med en vanlig NIVEA body lotion-flaska vilket är en stor bedrift som inte bara gör förpackningen mer hållbar, utan du kan också klämma och rulla upp flaskan och på så sätt enkelt få ut allt innehåll. När flaskan är helt tom är den dessutom 100% återvinningsbar.

Minska koldioxidutsläpp

Det bästa för vår planet hade varit att inte ha någon förpackning alls, men det är förmodligen inte det bästa alternativet för att skydda våra hudvårdsprodukter hela vägen från produktionsanläggningen till ditt hem. Alla våra förbättringar av plastförpackningar bidrar inte bara till att förhindra föroreningar, de leder också till minskade koldioxidutsläpp och bidrar därmed till kampen mot klimatförändringar. Vårt mantra gällande plast är: minska där det är möjligt, byt ut när det är vettigt, använd återvunnen plast när vi kan.

Återvunnen plast i våra förpackningar

Att använda plastförpackningar med en längre livscykel minskar behovet av jungfrumaterial och fossila resurser.

Till år 2025 ska vi se till att 100% av våra plastförpackningar kan återvinnas.Transparens gällande återvunna material

För full transparens hittar du numera procentandelen återvunnen plast tryckt på alla våra nya produkter. Vi menar endast återvunnet efter konsument, vilket innebär förpackningar som blir förpackningar igen. Industriavfall ingår inte i procentandelen om inte annat anges.

Vi arbetar med att byta ut varje enskild duschflaska för att uppnå den maximala mängden återvunnet material som är möjligt. I början av 2021 kommer det vara svårt att hitta en duschflaska från NIVEA utan återvunnet material.