#Solsmart
med NIVEA SUN

NIVEA Sun Sensitive

LÅT INTE DIN KÄNSLIGA HUD STOPPA DIG FRÅN EN DAG I SOLEN

Njut av solen med NIVEA Sun anpassad för känslig hud

NIVEA SUN SENSITIVE IMMEDIATE PROTECT LUGNAR KÄNSLIG HUD

Utvecklad för hud som är känslig för sol

NIVEA SUN SENSITIVE IMMEDIATE PROTECT LUGNAR KÄNSLIG HUD

Vår NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect serie är speciellt utveckad för hud som är solkränslig. Serien innehåller Aloe Vera och Jojobaolja som lugnar och återfuktar känslig hud. Produkterna innehåller även hög solskyddsfaktor som skyddar mot solens skadliga strålar.

Serien finns i SPF 30 och 50+, samtliga produkter i serien är fria från parfym. Välj mellan lotion eller spray format efter din egen preferens.

Formulan absorberas snabbt av huden och är därför enkel att applicera. Formulan är även vattenfast så att du kan vara trygg även när du tar ett svalkande dopp.

Solskydd

VAR SOLSMART MED NIVEA SUN

Solsmarta tips för barn

Att lära barnen innebörden att vara säker i solen är viktigt. Använd ett solskydd med hög solskyddsfaktor oavsett om det är molnigt ute. Att återapplicera solkräm varannan timme och efter bad eller handduktorkning är av stor vikt för att vara solsäker, men det är också viktigt att även komplettera med skyddande kläder, solhatt och solglasögon. 

Minstingar älskar att leka och plaska runt i vattnet. Vi vill att barn ska kunna ha kul och leka när de är på stranden samtidigt som de håller sig skyddade mot solens skadliga strålar. Därför är samtliga av våra solskydd för barn extra vattenresistenta. 

Om ditt barn har bränt sig efter en dag i solen så se till att de dricker ordentligt med vatten. Använd gärna även en svalkande och läkande After Sun produkt. Försök undvika den starkaste solen mitt på dagen och använd täckande kläder.


Sensitive Sunscreen demands caring ingredients

Learn more about our precious ingredients

Aloe Vera

Ursprungligen kommer Aloe Vera plantan från Arabiska halvön, men finns även i många andra regioner som Medelhavet, Mexiko och Indien. Aloe Vera innehåller uppemot 98,5% vatten, och är en populär ingrediens då den erbjuder intensiv återfuktning samtidigt som den lindrar och har en svalkande effekt på huden.

Panthenol

Panthenol, också kallad Provitamin B5 eller Dexpanthenol, är en naturligt återfuktande ingrediens med läkande egenskaper som dessutom skyndar på hudens förnyelseprocess.


ALLT DU BEHÖVER

VETA HAWAII REEF BILL - REEF RESPECT

Solen ger oss energi och har positiva effekter på vårt humör, den stimulerar dessutom vår egen produktion av D vitamin. Men solen har också skadliga effekter. Därför är det viktigt med ett solskydd med effektivt UV skydd. En del UV filter misstänks ha en negativ effekt på korallreven, vilket har lett till att Hawaii har stiftat en lag som träder i kraft 1 januari 2021, som bannlyser användning av UV filtren Oxybenzone och Octinoxate. Samtliga av NIVEA SUNs produkter är fria från dessa bannlysta ingredienser, och följer därför Hawaiian Reef Bill.

Oxinoxate

Den forskning som gjorts på Octinoxate misstänks inte ha lika stor påverkan på blekning av korallrev, men har liknande mekanismer som Oxibenzone. Därför är även Octinoxate inkluderad i Hawaiian Reef Bill.

NIVEA Sun

NIVEA SUN strävar inte endast att erbjuda bästa möjliga solskydd, utan också minska de miljöavtryck som våra produkter lämnar efter sig. Våra produkter genomgår alltid nogranna tester för att möta de högsta kvalitetskraven på effektivitet och säkerhet.

Oxybenzone

Studier som genomförts på koraller i labratorium har visat att ingrediensen Oxybenzone misstänks öka blekning av koraller.