Miljöansvar

VÅR STRATEGI FÖR HÅLLBARHET

För oss är ”omvårdnad” mer än bara en affärsverksamhet, det uttrycker vårt ansvar för människor och miljön. Vi tillverkar högkvalitativa hudvårdsprodukter och har mer än 100 års forskningsexpertis. Våra ansträngningar utgör en del av Beiersdorfs internationella hållbarhetsstrategi – ”We Care”.

ATT FÅ UT DET MESTA AV RÅMATERIALEN

En del av det råmaterial vi använder i våra produkter finns i begränsad tillgång och det finns ingen garanti för att de alltid kommer att finnas tillgängliga. Vi stödjer hållbar anskaffning och arbetar för att utveckla alternativ som lever upp till våra högkvalitativa standarder.

I riktning mot hållbar palmolja

Vi använder inte palmolja vid tillverkningen av våra produkter. Däremot använder vi medel såsom emulgeringsmedel i några av våra produkter, vilket är normalt i vår bransch. Dessa medel produceras i regel från mineraloljor och vegetabiliska oljor såsom kokos- och rapsolja eller palmolja och palmkärnolja.

Som medlem av det runda bordet för hållbar palmolja (RSPO) förespråkar vi också hållbara metoder för odling av palmolja. Vårt mål har varit att alla våra leverantörer från år 2015 använder producerad och godkänd palm- och palmkärnolja i de råmaterial de levererar till oss. Vi arbetar nära våra leverantörer för att säkerställa att de når målen.

Besök produktsidan och klicka på någon av produkterna för att se en detaljerad lista över ingredienser.


Alternativ till djurtestning

Beiersdorf använder inte djurtestning för att testa kosmetiska produkter. Detta har varit vår policy långt innan direktiv om att reglera djurtestning infördes i Europeiska unionen år 2004. Vi är övertygade om att det är onödigt att testa kosmetiska produkters säkerhet på djur.

Med start i mars 2013 har nästa nivå av europeiskt förbud mot djurtestning fått inflytande. Från denna punkt och framåt får inga kosmetiska produkter säljas i EU som innehåller ingredienser testade på djur, för att samla in data och leva upp till kosmetiska standarder för säkerhet. Utvecklingen och erkännandet av alternativa metoder är särskilt viktiga för Beiersdorf även utan förbudet.

Vi har arbetat framgångsrikt i mer än 20 år i expertpaneler och sammanslutningar på in vitro-förfaranden (provrörstester) och är ett av de ledande, mest kända och erkända forskningsföretag i världen. Beiersdorf har till exempel utvecklat en procedur som i framtiden, tillsammans med andra tester, kommer att kunna bedöma allergipotentialen hos ämnen utan användandet av djurtestning.

Beiersdorfs forskning utvecklar också ett brett utbud av andra alternativa testmetoder och använder redan dagligen många validerade metoder i företaget. Vi förespråkar aktivt en global acceptans för djurtest-fria alternativa metoder hos myndigheter. Fortsatt stödjer vi, både gällande personal och ekonomi, de vetenskapliga framsteg som kan fylla luckorna där alternativa metoder ännu inte finns tillgängliga.


Mindre avfall, samma kvalitet

Oavsett om materialet är plats, glas, metall, kartong eller papper så arbetar vi ständigt för att minska den mängd material vi använder. Närhelst det är möjligt tillämpar vi hållbarhetskriterierna; undvik, minska, återanvänd och återvinn för alla våra nya förpackningar. Idag kan närmare 100% av våra förpackningsmaterial återvinnas.

Påfyllningsbara förpackningar är bara ett sätt som vi minskar på paketering. Tack vare påfyllningsbara förpackningar och återanvända produktförpackningar kan avfallsvolymen minskas avsevärt. Våra påfyllningsbara förpackningar för vår NIVEA Creme Shower Gel resulterar till exempel i 75% mindre avfall.

Formler

Våra formler innehåller mindre än 80% fossila ingredienser.

Konsumtion

Vi arbetar ständigt för att minska vår konsumtion av vatten, energi och begränsade råmaterial i produktionen.

Återvinning

Våra förpackningar är 100% återvinningsbara.

Transport

Med vår nya förpackningsdesign kan vi transportera fler produkter på varje lastpall. Detta gör det möjligt för oss att minska våra CO2-utsläpp med 585 ton per år.

Paketering

Vi har minskat vår paketeringsvolym med 15% och sparar därmed 350 ton plast varje år.