HUDEN KOMMER I FÖRSTA HAND

För oss på NIVEA kommer huden alltid i först hand. I mer än 100 år har vi forskat på hud och letar efter de bästa, säkraste och mest effektiva hudvårdsformlerna. Som en av de ledande experterna inom hudvård med de mest avancerade hudforskningscentren är vi hängivna mänskligheten och den mänskliga hudens naturliga hälsa och skönhet. Att ta hand om miljön är en logisk följd av vårt engagemang för säker, mild och effektiv hudvård.

NIVEA KAN HUD…

Med över 100 års erfarenhet, nära 2000 vetenskapliga studier per år och mer än 1000 NIVEA-experter bara inom forskning och utveckling, har vi en djup förståelse för hud och dess inverkan på människors välbefinnande. Enbart år 2018 använder över 1900 av våra egna patenttekniker för dina NIVEA-produkter eller användes för framtida utveckling av NIVEA-produkter över hela världen. Eftersom vi aldrig är nöjd med enbart regelefterlevnad, går vi utöver rättsliga krav för att se till att även den mest känsliga huden bara upplever den positiva, vårdande beröringen hos NIVEA. Följaktligen är vår lista över säkerhetskriterier för ingredienser och produkter mycket strängare än något regelverk.

...OCH VI ÄLSKAR DET.

Trogen våra höga krav på hudhälsa och säkerhet, väljer vi ingredienser för våra produkter som håller huden frisk och vacker: vi söker alltid efter den bästa och mest hållbara lösningen möjligt - som kanske inte alltid är den du förväntar dig. I vissa fall är konstgjorda ingredienser faktiskt bättre för vår hud och vår planet än de naturligt framställda alternativen. Ta eteriska oljor: den naturliga versionen kan göra huden irriterad eller till och med orsaka allergiska reaktioner. Däremot är våra syntetiska eteriska oljor skonsamma mot den mest känsliga huden - utan att skada oss eller vår värld.

KÄRNAN I HUDVÅRD

En pionjär inom modern hudvård; NIVEA har mer än ett sekel av erfarenhet av att hjälpa människor att känna sig vackra och bekväma i sin egen hud. Miljontals konsumenter runt om i världen litar på och älskar våra produkter. Vi strävar alltid efter att skapa den bästa hudvårdsupplevelsen som möjligt, och fortsätter att utvecklas och förbättra våra formler. Vi tror på hudvård som levererar precis vad vår hud behöver för att vara frisk och lämnar ute allt vi inte litar på helt.

I våra ingredienser skiljer vi mellan "signifikanta" och "signatur"-ämnen. "Signifikanta" ingredienser är de vardagliga hjältarna inom kosmetik. De tjänar grundläggande funktioner och hjälper våra produkter att ta hand om din hud på bästa och mest tillförlitliga sätt. Som texturisatorer och emulgeringsmedel gör de våra produkter lena, trevliga att röra och lätta att applicera. Som konserveringsmedel håller de dina NIVEA-produkter fräscha och säkra att använda under lång tid.

"Signatur"-ingredienser är superhjältar som lägger till de speciella fördelarna med våra produkter. Några av våra signaturer - som Q10 - är NIVEA-upptäckter som revolutionerade kosmetikvärlden. Alla hjälper våra produkter att leverera extra speciell vård genom att förbättra hudens naturliga funktion. Inget mer, inget mindre.

 

Oavsett om det är signatur eller signifikant: alla ingredienser som ingår i våra produkter har testats noggrant och till och med bortom lagstadgade krav. Vi gör detta för att säkerställa att var och en av våra produkter uppfyller högsta standard och motiverar det förtroende du har för NIVEA.

Vill du veta mer om NIVEAs ingredienser? Utforska enskilda ingredienser och ingrediensgrupper och lär dig vad de är, hur de fungerar och varför NIVEA använder dem.

 


Signaturingredienser

Möt superhjältarna som gör NIVEA hudvård så speciell! Våra Signaturingredienser tar extra hand om din hud. De stöder och skyddar din huds naturliga balans, motverkar de synliga tecknen på hudåldring och förbättrar våra produkters effektivitet:

 

Eucerit

Vad är Eucerit?

På ett sätt är Eucerit grunden för modern kosmetika och hela NIVEA-märket. Det upptäcktes över ett sekel sedan, och detta emulgeringsmedel blev en viktig ingrediens i vår ikoniska NIVEA Creme. Eucerit göra att oljiga och vattenbaserade delar i kosmetiska produkter kan blandas, och fungerar som en länk mellan oljiga och vattniga komponenter. Eucerit är en naturlig substans, och kommer från ullvax.

 

Q10

Vad är Q10?

Coenzym Q10 är en molekyl som våra kroppar producerar. Det är viktigt för våra cellers energiomsättning. Som en energigivare hjälper det våra celler att växa, hålla sig friska och regenerera. Q10 är också en potent antioxidant som bekämpar fria radikaler, mycket reaktiva molekyler som skadar celler på många nivåer, inklusive cell-DNA, proteiner och lipider.

 

Kreatin

Vad är kreatin?

Kreatin är en organisk förening som produceras i lever, njure och bukspottkörtel. Det spelar en viktig roll i våra organs energiförsörjning, som fungerar som ett batteri som binder, transporterar och släpper ut energi.

 

Sötmandelolja

Vad är sötmandelolja?

Sötmandelolja är kallpressad från mogna mandelkärnor – den söta, skalade frukten av mandelträdet - och sedan raffinerad. Den gyllene oljan med sin milda, söta nötiga arom har använts i medicin och hudvård i många århundraden.


Signifikanta Ingredienser

Emulgeringsmedel

För att säkerställa att de olika ingredienserna blandas så att huden absorberar bäst (t. ex. vatten och olja)

 • Emulgeringsmedel
  • PEG-Föreningar
 • Stabilisatorer
  • BHA / BHT
 • Lösningsmedel

Konsistens

För att skapa den trevliga känslan och utseendet på cremen, lotionen eller gelen på huden.

 • Reologisk modifierare
 • Lösningsmedel
 • Avpoleringsämnen
  • Silikoner
 • Opakmedel

Rengörande ämnen

 

För att frigöra huden från föroreningar och/eller exfoliera

 

 • Tensider
 • Peelingmedel

Förberedande Vård

För att förbereda och ge huden den viktigaste vården på en perfekt pH-nivå

 • Mjukgörare
  • Paraffin
 • Fuktighetsgivare
 • Konditioneringsmedel
 • Neutraliseringsmedel
  • Aluminiumklorhydrat / ACH

UV-filter

För att skydda huden från potentiellt skadliga solstrålar

 • Organiskt UV-filter
 • Mineraliskt UV-filter
  • Titandioxid / Nanopigment

Dofter

För att så att produkten ser, luktar eller smakar (läppvård) bra

 • Dofter

Konserveringsmedel

Konserveringsmedel

För att hålla produkterna färska och alltid säkra för huden

 • Parabener