Q10 återfuktande produkter för åldrande hy

Användning av Q10-produkter för att bekämpa rynkor

Vem vill inte ha ung och fast hud? Vår hud åldras annorlunda, snabbare eller långsammare från person till person beroende på våra anlag och hur hälsosam vår livsstil är. NIVEA Q10-produkter finns vid din sida när det gäller förebyggande av ålderstecken.

Fakta om Q10

Fakta om Q10
Coenzym Q10, eller bara Q10, tillverkas naturligt i kroppen och utgör ett viktigt bidrag till kroppens cellaktivitet. Coenzymet liknar ett vitamin, finns i hela kroppen och kan stödja många processer som är väsentliga för liv. Q10 är särskilt väsentligt i cellernas energiproduktion inom mitokondrierna. Det fungerar också som antioxidant för att avvärja fria radikaler både inom och utom cellerna. Fria radikaler påskyndar hudens åldrande och skadar cellerna. Dessutom finns Q10 i cellmembranen och lipiderna på hudens yta där det också uppfyller sin viktiga uppgift som antioxidant. Q10 kan skydda huden från skador som orsakas av UV-strålar.

Resultaten av NIVEAs forskning
Alla NIVEA-produkter är ett resultat av en kombination av högutvecklad innovationskultur och ett århundrade av hudforskning hos Beiersdorf. NIVEAs forskargrupp har utforskat effekterna av coenzym Q10 i nästan ett kvarts sekel. Våra forskare har intensivt undersökt rollen av coenzym Q10 i mänsklig hud och har integrerat det i hudvårdsprodukter sedan 1998. Efterfrågan på Q10-produkter finns runt om i världen sedan dess: det säljs en burk NIVEA Q10 varannan sekund.

Huden behöver energi och ett bra försvar

Huden behöver energi

Hudens eget coenzym Q10 är väsentligt för att generera energi och skydda mot oxidativ stress. Andelen Q10 i vår hud minskar dock med åren. Produkter som innehåller Q10 hjälper att förebygga ålderstecken.

Q10: en vetenskaplig upptäckt

  • Den amerikanske forskaren Frederick L. Crane upptäckte coenzymet 1957. 
  • Den brittiska kemisten Peter Dennis Mitchell upptäcker hur Q10 fungerar i cellerna. Han fick Nobelpriset i kemi för sitt arbete år 1978. 
  • Forskarna hos Beiersdorf är de första som undersöker effekterna av Q10 på huden och har använt det i hudvårdsprodukter sedan 1998.

Egenskaper hos coenzym Q10

Coenzym Q10

Två av coenzymets viktigaste funktioner i kroppen är att generera energi och att skydda cellerna.

Antirynk- och cellulitprodukter med Q10 från NIVEA

Q10 har länge använts inom antirynkvård som värdefull ingrediens i produkter från NIVEAs Q10-utbud.

NIVEA Q10plus Serum

NIVEAs forskargrupp har många års expertis och enastående specialistkunskap om Q10 i huden. Du kan dra nytta av denna information tack vare den nya och mycket effektiva formeln hos Q10plus Anti-Wrinkle Serum Pearls.
Patenterad effekt
Den innovativa NIVEA Q10plus Anti-Wrinkle Serum Pearls innehåller den högsta koncentrationen av hudens eget aktiva Q10 i NIVEAs utbud Q10plus Anti-Wrinkle. För första gången i NIVEAs historia kombineras Q10plus aktiva pärlor med en hydrogel för att bilda ett mycket effektivt antirynkserum. Denna unika patenterade formeln av Q10, hyaluronsyra och kreatin reducerar rynkor synligt och förhindrar dem från att bildas på nytt i förtid. För lenare, yngre hud och ett raffinerat utseende.

Alltid fräsch: Antirynkeffekten i serumformeln återaktiveras med en aktiv dispenser vid varje användning. När du trycker på dispensern brister de små pärlorna i dispenserns huvud och kombineras med hydrogelen i ett mycket effektivt serum som sugs upp av huden. Du bör helst använda NIVEA Q10 Plus Anti-Wrinkle Serum Pearls dagligen på ditt ansikte, morgon och kväll. Pärlorna är också perfekta som sminkbas eftersom de gör huden len och förbättrar dess utseende.

Q10 Anti-Wrinkle-Creme

Förbli ung längre!

Du kan ge din dagliga antirynkrutin en extra boost genom att vara aktiv själv. Rätt näring, lite motion och tillräckligt med hälsosam sömn hjälper huden att se fast och ung ut längre.