celluliter-på-låren-rubrik

Celluliter på låren: tips och råd

Hur du bekämpar celluliter på låren

Celluliter är mycket vanligt bland kvinnor och tyvärr finns det inget hemligt botemedel men det finns sätt att minska synligheten så att du känner dig mer bekväm i din kropp.

Celluliter: Fakta

Ta reda på vad celluliter är, vad som orsakar det och vem som är mest utsatt.

Vad är celluliter och vad orsakas de av?

Celluliter bildas när fettet under huden pressas mot bindväven. Det är det som gör att huden ovanpå ser mörk och ojämn ut – vissa säger t.o.m. att det liknar apelsinskal. Det finns olika grader av celluliter. De kan vara knappt märkbara till mer framträdande och spridda över ett större område. 

Uppkomsten av celluliter är en naturlig och ofarlig process men många kvinnor tycker inte om hur det ser ut och vill bli av med det eller åtminstone minska celluliternas synlighet. 

Det är ibland svårt att veta vad som orsakar celluliter eftersom det ofta är olika faktorer som spelar in, bl.a.: 

 • Uttorkning- En ohälsosam kost
 • En långsam ämnesomsättning
 • Otillräcklig fysisk aktivitet- Förändringar i hormonnivåer
 • En hög kroppsfettprocent
 • Vissa genetiska faktorer
 

Områden där celluliter är vanligt förekommande

kvinna-med-apelsiner-bredvid-sig

Celluliter är vanligast kring låren, rumpan, nedre delen av magen och höfterna. Alla kroppstyper kan utveckla celluliter även om det är vanligare bland överviktiga personer. 9 av 10 kvinnor kommer att utveckla celluliter någon gång under sin livstid.

 

Hur din livsstil kan påverka dina celluliter

Många människor är inte medvetna om det men celluliterna påverkas mycket av din livsstil. Att vara en aktiv person och äta en hälsosam kost kan ha en betydande effekt på hur synlig dina celluliter är – eller om du över huvud taget får dem! 

En stressig livsstil har visat sig öka de faktorer som är förknippade med utvecklingen av celluliter, medan regelbunden träning och en hälsosam kost kan bidra till att göra celluliterna mindre märkbara och till och med förhindra dem i vissa fall.
 

Kvinnor har större tendens att drabbas av celluliter än män

kvinna-som-kollar-sina-lår

På grund av det faktum att kvinnor tenderar att ha mer fett runt sina höfter och lår löper de större risk att drabbas av celluliter än män. Dessutom har kvinnor mindre bindväv, vilket också gör att de löper större risk att utveckla celluliter.

 

Vem är mer utsatt för celluliter?

 • Kvinnor
 • Personer med celluliter i släkten
 • Personer med en inaktiv livsstil
 • Gravida kvinnor
 • Äldre människor, eftersom huden tenderar att förlora en del av sin elasticitet
 • Överviktiga personer
 

Tips för att minska celluliternas synlighet

Deppa inte för att du har celluliter – här är några tips på hur du minskar celluliternas utseende på lår och andra kroppsdelar.

Vilka produkter kan jag använda för att minska celluliternas synlighet på låren?

Det finns ingen kräm som gör att celluliterna försvinner omedelbart, men genom regelbunden återfuktning och exfoliering av huden kan du bidra till att celluliterna blir mindre synliga.

Genom att exfoliera det drabbade området en eller två gånger i veckan med en bra skrubb, såsom NIVEA Smooth Sensation Body Scrub, påskyndar du förnyelsen av hudceller och tar bort alla döda celler som framhäver celluliterna.
Genom att dessutom hålla huden återfuktad med en näringsrik och återfuktande kroppscreme som NIVEA Smooth Sensation Body Milk bidrar du till att hålla hudens yta jämn och gör groparna mindre märkbara.
 

4 enkla metoder för att minska celluliternas synlighet

 • Använd en torr kroppsborste för att öka cirkulationen
 • Drick mycket vatten för att hålla dig själv och dina hudceller så återfuktade som möjligt
 • Koppla av – minskad stress har visat sig ha positiv effekt på celluliter
 • Använd en produkt avsedd för celluliter, som NIVEA Firming Cellulite Gel-Cream, för att släta ut och tona huden – se resultat på bara två veckor!
 

En massage kan vara precis vad din celluliter behöver

osteopatisk-vad-massage

En kraftfull massage av områden som drabbats av celluliter bidrar till att öka blodcirkulationen och gynnar även lymfsystemet. Detta bidrar till att ta bort gifter och minskar vätskeansamlingar i det drabbade området. Använd en återfuktande kroppsolja som t.ex. NIVEA Indulging Body Oil.