Hårborttagning Rubrik

Från slät till silkeslen: enkla tips för hårborttagning

De mildaste knepen och de mest effektiva metoderna.
Vilken typ av hårborttagningsmetod passar dig? Det finns många sätt att bli av med kroppshår. Vissa är milda, vissa är snabbare, andra är noggrannare och så finns det metoder som varar längre. Vi kommer att hjälpa dig att bestämma vilken metod som passar dig och dina behov bäst.

Säg adjö till hår och stubb

Kort och smidigt: ännu fler metoder för hårborttagning

  • Hårborttagningscremer och geler innehåller ingredienser som löser upp keratin vilket får hår att snabbt och smärtfritt lösas upp. 
  • Applicera krämen på de kroppsdelar du vill behandla och låt verka i ca. 10 minuter för att bli av med håret. Avlägsna sedan krämen och håret på ett enkelt sätt med en spatel. Håret växer tillbaka efter 5–7 dagar men är då lite mjukare än innan.
  • Var försiktig om du har känslig hud eller om den är skadad eller solbränd! Vårt tips: testa din tolerans först på ett osynligt kroppsområde, t.ex. i armhålan. 
  • Cirka 7% av kvinnorna föredrar en elektrisk rakapparat för att ta bort oönskad hårväxt. Dess rakhuvuden glider smidigt på huden och kapar håren direkt på hudytan. Denna metod är snabb och enkel men måste göras om efter 2–3 dagar.
  • Du borde överväga laserbehandling om du vill bli av med hår på ett permanent sätt. Denna metod innebär att ljusimpulser attackerar djupt i huden, hettar upp hårrötterna och förstör dem. Huden och vävnaden förstörs dock inte. Denna typ av behandling bör bara utföras av ett proffs eller en dermatolog.

Ta aldrig bort hår utan skum eller gel

Ta aldrig bort hår utan rakgel eller skum vid våt rakning, oavsett hur bråttom du har. De garanterar att en sorts film skyddar huden och gör att rakbladen glider smidigt. De innehåller vanligtvis ingredienser som lugnar huden innan rakning. Om du använder sådana produkter under hårborttagning undviker du att skada huden, orsaka rodnad eller små finnar och kan njuta av att ha en perfekt jämn och silkeslen hy. 
Vårt tips för epilering och vaxning: de fungerar bäst när huden är torr och fri från olja. Applicera därför inte kräm 24 timmar innan behandling på de områden du önskar epilera. 

Var försiktig! Kom ihåg:

Varje hårborttagningsmetod stressar och påverkar huden. Det är därför ytterst viktigt att väl förbereda behandlingen och att ta väl hand om huden efteråt.

Mild vård efter hårborttagning

Våra rekommendationer för dig