Intimate Care

Kvinnlig hygien: ren överallt

Viktiga tips för korrekt hygien

Personlig omvårdnad är en del av skönheten. Det är en viktig del av vår dagliga vårdrutin och inkluderar även intima områden. Vi förklarar hur man ska se efter dem ordentligt och vad du bör ha koll på.

Mjuk och mild omvårdnad

Mindre är ibland mer

Det viktigaste med kvinnlig hygien är att den är mild. Normala geler och produkter som innehåller tvål får känslig hy att torka ut. Du bör också vara försiktig med ingredienser som parfym och alkohol och helst undvika dessa helt. De vårdprodukter du använder bör vara pH-neutrala för att bevara hudens naturliga skyddande syralager. De bör med andra ord ha samma surhet som huden. 
Dina intima områden har en något sur pH-nivå. Använd därför antingen ljummet vatten eller vårdprodukter som är skräddarsydda till pH-nivån i intima områden i stället för att använda vanligt duschgel och schampo. Denna nivå är vanligtvis mellan 4,0 och 4,5. Du bör också försöka undvika att rikta vattenstrålen direkt mot känsliga områden eftersom det kan göra att bakterier kommer in. Om du tvättar dig med en tvättlapp bör du tvätta den i hett vatten efteråt för att säkerställa att alla bakterier dör.

Var uppmärksam på pH-nivån

PH-nivå

Huden i intima områden har en högre surhet. En lägre pH-nivån på 4,0 till 4,5 är det perfekta skyddet mot baciller och bakterier. För att upprätthålla en konstant pH-nivå bör du vara uppmärksam på ditt tvättpulver också: för mycket alkaliska rester i tvätten kan påverka vaginalfloran.

Så här kan du ta hand om dig själv på rätt sätt

Rätt omvårdnad

Vaginalfloran, slidans skyddande skikt, ger ett tillförlitligt skydd mot patogener. Detta skydd kan bibehållas med rätt hygienprodukter. Prova NIVEA Intimo Natural Fresh Intimate Cleansing Wipes för varsam rengöring, omvårdnad och fräschhet i farten.

Behåll din naturliga pH-nivå

Rengöringsvatten

Se till att du väljer en produkt utan tvål eller färgämnen. NIVEA Intimo Natural Fresh Intimate Wash Lotion har testats både gynekologiskt och dermatologiskt och ger en trevlig känsla av skydd, fräschhet och välbefinnande.

Kvinnlig hygien: använd bara milda ingredienser

Prova särskilda kvinnliga hygienprodukter som NIVEA Intimo Natural Fresh Intimate Care Wash Lotion om du vill använda mer än bara vatten. Den är speciellt framtagen för behoven i intima områden och ger dig därför optimal hygien och skydd. Den är helt fri från tvål och har testats gynekologiskt och dermatologiskt. Den innehåller milt kamomillextrakt som vårdar huden och mjölksyra som upprätthåller hudens naturliga pH-nivå.
Det sura skyddsskiktet i detta känsliga område ska i synnerhet inte utsättas för starka tvålar. Skiktet skyddar från oväntade svampinfektioner.