SÅ BEHANDLAR DU TORRA HÄNDER 

TIPS FÖR ATT MOTVERKA TORR HUD PÅ HÄNDERNA 

Du använder dina händer varje dag, så det är inte konstigt att de kan drabbas av torrhet. Torra, spruckna händer kan vara jobbiga, men läs vidare för NIVEAs bästa tips och info om de bästa handkrämerna för dina torra händer.

VAD ORSAKAR TORR HUD PÅ HÄNDERNA?

Det finns många olika faktorer som påverkar hur torra, sträva och obekväma våra händer känns. 

Varför känns mina händer så torra?

Oavsett yrke eller vad vi väljer att göra under fritiden är det oftast våra händer som drabbas hårdast. Eftersom de ständigt är sysselsatta med olika uppgifter utsätts de för olika temperaturer och väderförhållanden. Detta kan verkligen kräva sin tribut på händerna och gör att huden känns torr, sträv och kan till och med leda till sprucken hud på våra händer.

När det gäller hudvård glöms huden på händerna alltför ofta bort, trots att den är precis lika ömtålig som huden i ansiktet på vissa områden. Det är på tiden att vi börjar uppskatta våra händer och ge dem den omsorg de förtjänar.

Orsakerna till torr hud kan variera kraftigt, så det är viktigt att veta vad man ska undvika och vad som kan hjälpa. 


Om du är uttorkad på insidan kommer dina händer också att vara det!

Att hålla kroppen återfuktad inifrån kan hjälpa till att hålla händerna mjuka. En uttorkad hud leder till att huden på våra händer blir torr och förhårdnader utvecklas. Att dricka tillräckligt med vatten för att hålla oss hydrerade kan hjälpa inte bara torra händer utan torr hud på resten av kroppen.

6 vanliga orsaker till torr hud på händerna

  • Kallt & blåsigt väder
  • Exponering för UVA/UVB strålar
  • Kemikalier i hushållsrengöringsprodukter
  • Att tvätta händerna för ofta
  • Inomhusvärme- och luftkonditioneringssystem
  • Rökning
     

SÅ BLIR DU KVITT TORRA HÄNDER

Torra händer kan vara riktigt besvärliga - ta reda på hur du återställer dem och får friska händer som ser bra ut och mår fantastiskt igen.

Så behandlar man torr hud på händerna

Att förhindra torra händer är inte alltid lätt, men genom att använda de rätta hudvårdsprodukterna som är speciellt utvecklade för torr hud kan du ge dem den fukt som de behöver. Även om du redan har torra händer kan dessa produkter hjälpa till att åtgärda situationen.

Om ditt yrke innebär att dina händer ständigt utsätts för grova material och tuffa väderförhållanden, är det viktigt att hitta en bra handkräm att använda regelbundet. NIVEA Repair & Care Hand Cream är en intensiv behandling för att omedelbart lugna mycket torra och spruckna händer - perfekt om dina händer behöver lite extra omsorg.

En annan produkt som ger torr hud på händerna den omsorg som den behöver är NIVEA Rich Nourishing Body Lotion. Den är berikad med ett fuktgivande serum och mandelolja för att återuppliva huden på händerna och få den att kännas mjuk och frisk, även om du har torra och spruckna händer. Hudkrämen är den perfekta följeslagaren när du är på språng då dess lätta formel absorberas omedelbart. 

Många kvinnor litar fortfarande på NIVEA Cremes unika formel för att vårda sina händer. Den hundraåriga hudkrämen ger huden på händerna allt som behövs för att hålla den mjuk, slät och vårdad. 

Händer behöver också exfolieras

När det gäller exfoliering blir händerna ofta bortglömda, trots att huden på händerna är tunnare än vissa delar av ansiktet. Regelbunden exfoliering av dina händer kommer att avlägsna döda hudceller för att stimulera produktion av nya fräscha hudceller – vilket gör att du kan säga farväl till torr och fnasig hud.

SÅ LINDRAR DU TORRA HÄNDER PÅ VINTERN

Det kalla, torra vintervädret kan ofta leda till torra och spruckna händer.

Undvik hett vatten och traditionell tvål

Många traditionella tvålar kan skada hudens naturliga skyddsbarriär, vilket gör att händerna blir riktigt torra – med andra ord, det sista du behöver under de kalla vintermånaderna.

Och medan du kanske vill värma dina händer eller hela kroppen med en riktigt varm dusch kommer det att ha motsatt effekt till det du vill ha på huden. Överdriven värme kan torka ut händerna ytterligare. Försök därför att använda en ljummen temperatur.

Bär handskar!

Dina händer drabbas hårt under vintermånaderna – därför ska du se till att använda handskar för att behålla fukt i händerna och skydda dem från den torra vinterluften.

Återfukta dina torra händer på djupet

Det är viktigt att ge dina händer lite extra omsorg på vintern. Du kanske känner att du återfuktar händerna tillräckligt men det kan aldrig skada att gå den extra milen.

Se till att återfukta redan i badrummet efter en dusch för att låsa in all förlorad fukt. Samma sak gäller när du kommer in från kylan.