Combination skin

Hudvård för kombinationshy

Hur man hanterar balansgången tillsammans med NIVEA

Vilka är svårigheterna med kombinationshy?

Med kombinationshy är vissa delar av ansiktet torra medan andra är oljiga och det gör att rengöring och återfuktning kan bli svårt, eftersom du inte vill torka ut kinderna ännu mer eller återfukta T-zonen för mycket. Ett sätt att bekämpa detta är att endast applicera vissa produkter på vissa områden i ansiktet, men med för många produkter kan du riskera korskontaminering. Därför rekommenderar vi att du istället använder produkter som är speciellt formulerade för kombinationshy.

Hur vet du om du har kombinationshy?

Kombinationshy får sitt namn från att man har två olika hudtyper. Resultatet är att T-zonen är oljigare än andra ansiktsområden och kan därför bidra till utveckling av föroreningar från alltför aktiva talgkörtlar som är särskilt aktiva i detta ansiktsområde. Huden på kinderna är oftast normal eller torr. Om du känner igen dig, är det troligt att du har kombinationshy. Det är viktigt att vara medveten om detta, så att du skapar en specifik rengöringsrutin för kombinationshy.

Välj en hudvårdsprodukt som är skräddarsydd för din hudtyp, för att främja återställande av hudens egen fuktbalans.

Kommer du alltid att ha kombinationshy?

Always combination skin

Kombinationshy uppstår framförallt när du är ung. De individuella hudområdena anpassas gradvis till varandra under hela ditt liv, eller din hud kan i allmänhet bli torrare när du åldras. Därför är det inte ovanligt att märka förändringar i din hudvårdsrutin för din kombinationshy.

Återställ hudens balans

Om du har kombinationshy kan allmänna produkter stimulera T-zonen och orsaka att den blir ännu mer oljig eller kinderna torrare, vilket ger en känsla av stramhet. Det rekommenderas därför att du använder en bra ansiktsrengöring och återfuktar din kombinationshy med en kräm som inte innehåller för mycket fett, för att kunna ge båda zoner den omsorg de behöver. Att rengöra och återfukta alla delar av din kombinationshy är viktigt, eftersom försummelse av specifika områden kan hindra förbättring. 

No 1: Rengöring

Din dagliga ansiktsrengöring utgör kanske den största utmaningen: T-zonen måste försiktigt rengöras från olja för att undvika pormaskar och finnar, medan de torra hudområdena inte får förlora fukt. För att hjälpa till med denna balansgång rekommenderar vi NIVEA Refreshing Cleansing Mousse, som stöder alla ansiktsområden.

No 2. Vård

Problemet som du behöver lösa när du vårdar din kombinationshy är att se till att områdena med oljig hud inte blir ännu fetare, medan områden med torr hud fortfarande får mycket fukt.

Tips: Se till att du använder en lätt kram med lågt fettinnehåll och applicerar den mer sparsamt på pannan, näsan och hakan. Det är viktigt att krämen har en fuktgivande effekt men samtidigt är lätt. Självklart kan du använda samma kräm för båda zonerna. Men se till att du väljer en kräm som skräddarsys speciellt för din hudtyp, till exempel NIVEA Moisturizing Day Care med vitamin E. Var försiktig med ögonområdet, eller välj en kräm som är speciellt utvecklad för detta känsliga område.

product-stage-bg

Individuell vård för att passa behoven hos kombinationshy

Det finns ingen anledning att kombinationshy inte kan vara mjuk, slät och vacker

SÅ HÄR ÄNDRAR KOMBINATIONSHY SIG UNDER ÅRSTIDERNA

Få en må-bra sommarkänsla, för dig och din hud

Kombinationshy på Vintern

Combination skin in winter

Som årstiderna förändras, så gör din hud. Detta gäller speciellt för kombinationshy. Vissa människors hud blir torrare från sommarsolen, och andra torrare från vinterns vindar. När årstiderna ändras, glöm inte att utvärdera hur din hud mår, och justera hudvårdsrutinen för din kombinationshy enligt detta. Om huden blir torrare, hitta en fuktkräm som hjälper till att återfukta huden på djupet genom att låsa in fukt utan att stimulera ökad fettproduktion. 

Kombinationshy på Sommaren

Combination skin in summer

På sommaren är det viktigt att använda en SPF på huden och skydda huden från skadliga UVA/UVB-strålar, som riskerar att skada kombinationshyn eller skapa ömhet i torra hudområden. 

Makeup för kombinationshy

När du har kombinationshy kan det vara svårt att hålla din makeup på plats, vilket gör att du kanske behöver omapplicera under dagen. T-zonen som är mellan pannan, näsan och hakan kan snabbt bli oljig och blank, medan kinderna riskerar att bli ännu mer torra och fläckiga. För att behålla fukten i kinderna är det viktigt att återfukta med en fuktkräm med lågt fettinnehåll, och låta den absorberas ordentligt innan du applicerar din makeup. Ta reda på vilken makeup som passar bäst till kombinationshy och hur du får huden att se strålande ut under hela dagen. 

Vacker hud med en färgad dagkräm

Yoga

Färgade dagkrämer passar perfekt när man sportar, då de inte blockerar hudens porer, vilket är fördelaktigt för dem med en kombinationshudtyp. Denna lätta kräm gör att du kan gå utan makeup eller puder när du tränar och svettas, samtidigt som att din hy ser jämn och slät ut. 

Ett alternativ till foundation

En färgad dagkräm skyddar inte bara din hud men ger dig dessutom en felfri hy. NIVEAs BB Cream 5-in-1 Light* jämnar ut hudton, täcker, återfuktar och skyddar. Den innehåller mineraler, provitamin B5 och lite foundation. Detta gör att du kan använda färgad dagkräm istället för foundation. Trots att den kanske täcker mindre får din hud lite extra omsorg.