Mature Skin Header

Hudvård för mogen hud

Vår hud förändras när vi åldras, och med det även dess behov. Mogen hud har sina egna unika krav, och genom att sköta om den mogna huden ordentligt kan du minska tecken på åldrande, som skrattlinjer och rynkor.

MOGEN HUD: DE FÖRSTA TECKNEN

Vacker hud med ungdomlig känsla - vem vill inte ha det? Men när tiden går, förlorar huden sin elasticitet och fasthet. För att hålla din mogna hud strålande vacker kan du förhindra tecknen på åldrande hud med rätt krämer som motverkar åldrande. Genom att ge den mogna huden den rätta vården och uppmärksamheten som den behöver, kan din hud fortsätta att bibehålla den ungdomliga och livliga känslan.

Skydda din hud från solens strålar!

Skadliga UV-strålar är en av de främsta orsakerna till att rynkor eller pigmentfläckar utvecklas i mogen hud. Därför bör du alltid använda en ansiktskräm som innehåller solskyddsfaktor. Om det är extra soligt, se till att du täcker med ett skyddande lager solskydd.

Hur utvecklas mogen hud?

 • Från tjugoårs-åldern börjar vår hud långsamt att förlora sin fuktighet.
 • När man fyller 30 år har huden redan börjat mogna. Den bildar färre lipider och därför blir fina linjer och de första rynkorna i pannan mer synliga.
 • Från och med 40 års ålder börjar huden bli tunnare och förlora sin fasthet och elasticitet. De första tecknen på mogen hud är synliga runt ögonen och munnen. När vi åldras minskar cellaktiviteten i våra kroppar och vår hud regenererar långsammare.
 • På grund av förlusten av hudens egna kollagen, minskar volymen av mogen hud synligt efter 50 års ålder. 
 • Vid 60 års ålder förlorar huden densitet och tjocklek. Även åldersrelaterade pigmenteringspunkter börjar visa sig. Därför är det viktigt att starta en hudvård rutin så snart som möjligt, för att hjälpa huden att hålla sig ung och fräsch. 

Mogen hud - hur man sköter om den!

Hudens åldrande är en naturlig process som inte går att undvika. Men med rätt omsorg och uppmärksamhet kan vi minska processens hastighet och hjälpa huden att bibehålla sin unga vitalitet. Mogen hud är särskilt krävande och har speciella vårdbehov. NIVEA har utvecklat en anti-aging produktserie för att hjälpa dig att bevara ett ungdomligt utseende och förhindra att huden åldras i förtid. Krämer med mycket effektiv Q10 Plus och kreatin, till exempel, hjälper till att minska fina linjer. NIVEA Cellular Anti-Age-serien, med sin innovativa formel, stimulerar hudens egen cellförnyelseprocess. NIVEA Vital Anti-Wrinkle Extra Rich Day Care, med sin formel av naturlig arganolja och stärkande kalcium, ger intensiv fuktighet till torr hud vilket resulterar i en omedelbar känsla av välmående. Det är viktigt att du kombinerar rätt ingredienser för att säkerställa att mogen hud får det vitalitetslyft som den behöver.

Grey Hair

GE DIN HUD ETT NYTT LIV

Hudens åldrande är unikt för varje individ och kan påverkas av olika inre och yttre faktorer. Vanligtvis bör du från 25–30-årsåldern återfukta och skydda din hud med högkvalitativa anti-aging produkter.

Smink - En hjälpreda för huden

make-up

Smink kan hjälpa till att betona skönheten i mogen hud. Genom att använda en tonad dagkräm kan du uppnå en jämnare yta. Framhäv dina ögon och se till att du har välvårdade läppar genom att använda ett tonat läppbalsam. Du kan upptäcka mer om NIVEAs läppvård här.

Ingredienser för mogen hud

 • Krämer med arganolja och kalcium återfuktar huden intensivt och ger djup hydrering till torr, mogen hud.
 • Formeln med sojaextrakt i NIVEA Vital Soya Anti-Age Day Care minskar fina linjer och rynkor. Detta ger mogen hud ett jämnare utseende.
 • Kalcium och näringsrika pärlextrakt uppfyller den mogna hudens unika krav: Kalcium är känt för att ha stärkande egenskaper och pärlextrakt innehåller viktiga mineraler. Detta gör att huden blir mjuk och slät, samt hjälper att minska synliga tecken på åldrande.
 • Burdock Fruit Extract stöder hudens egen kollagenproduktion. NIVEA Natural Balance Anti-Wrinkle Day Care med Burdock Fruit Extract har anti-aging egenskaper. 
 • Q10 är en ingrediens som redan finns i huden, vars naturliga koncentration minskar med åldern. Genom att använda en bra anti-agingkräm som innehåller Q10 kan man öka mängden i mogen hud.
 • NIVEA Cellular Anti-Age-serien med hyaluronsyra och magnoliaextrakt har utvecklats för behoven hos mogen hud. Seriens unika formel med hyaluronsyra och magnoliaextrakt förbättrar hudens egen förmåga att absorbera vatten och öka cellernas förmåga att motstå oxidativ stress. Mogen hud blir frisk, mjuk och strålande.  

Uppfriskande ansiktsmasker som vårdar och återfuktar

Face masks

Några av de bästa naturliga skönhetsbehandlingarna för att komplettera din hudvårdsrutin finns redan i ditt eget kök. Använd en ansiktstvätt av mandelmjölk för att minska de första tecknen på fina linjer, eller en avokadomask fylld med vitaminer för att uppfriska och vårda mogen hud.