Anti aging hudvård

Åldrande är en naturlig process som vi alla går igenom, men när det gäller vår hud finns det många saker vi kan göra för att bromsa denna process. Fortsätt läsa för att lära dig allt du behöver veta om anti aging hudvård.

VAD DU BÖR VETA OM ÅLDRANDE HUD

Åldrande hud är en naturlig process. Vi kan inte stoppa det, men vi kan motarbeta dess effekter genom att göra allt för att stimulera vår cellaktivitet.

VAD HÄNDER I DE ENSKILDA HUDLAGREN SOM ÖKAR TECKEN PÅ ÅLDRANDE

Epidermis – det yttre lagret av huden 
Det yttre lagret av huden bildar en barriär för vår hud och ger den det skydd den behöver. Denna barriär är viktig för att skydda vår kropp mot yttre påverkan, och även för att lagra fukt inuti. I de nedre skikten av epidermis bildas nya celler kontinuerligt, vilka rör sig till hudens yta och dör sedan där. På detta sätt förnyar epidermis sig själv fullständigt var fjärde vecka. 

Dermis - länken mellan epidermis och subkutan
Ett nätverk av kollagen och elastiska fibrer ger huden elasticitet och fasthet. Med åldern minskar vår kollagenproduktion och antalet elastiska fibrer minskar, vilket gör att huden förlorar sin elasticitet och ton. 

Subkutan - det lägsta lagret av huden
Subkutan består huvudsakligen av bindväv och fettvävnad. Lipidlagringscellerna i fettvävnaden minskar med åldern; som ett resultat minskar volymen av huden och de första rynkorna uppträder.

HUDEN BEHÖVER ENERGI OCH ETT BRA FÖRSVAR

Hudens eget coenzym Q10 är viktigt för att generera energi och skyddar huden från oxidativ stress. Andelen Q10 i vår hud minskar emellertid genom åren. Anti aging produkter med Q10 stöder vår hud effektivt. Se vårt sortiment av Q10-produkter.

TECKEN PÅ ÅLDRANDE HUD

  • Från 20 års ålder: förlust av fukt, första fina linjerna uppträder
  • Från 30 års ålder: huden bildar färre lipider, första linjerna på pannan
  • Från 40 års ålder: huden blir torrare och tunnare, första rynkor runt ögonen
  • Från 50 års ålder: minskad tillförsel av näringsämnen, blek hud, mindre elasticitet
  • Från 60 års ålder: förlust av densitet och tjocklek, konturer blir oskarpa, pigmentfläckar börjar uppstå.

VI ÅLDRAS MED VÅRA CELLER

Varje enskild cell i vår kropp innehåller den information som gör oss till dem vi är. När vi åldras, gör nästan 10 miljarder celler i vår kropp det också. Cellaktiviteten minskar. Hastigheten för hudcellsförnyelse kan bli långsammare beroende på kroppens förändrade energinivåer. Huden förlorar sin fasthet och rynkor börjar dyka upp. Detta är när vi först märker att vår hud åldras. Den senaste cellforskningen visar dock att även om åldringsprocessen inte kan stoppas kan cellaktiviteten stimuleras och hudförnyelsen förbättras. Vetenskapliga studier visar att unga, vitala celler regenereras regelbundet och deras metabolism arbetar för fullt. Detta är ett viktigt villkor för att uppnå ett utseende av yngre hud.


VARFÖR DU BÖR VÄLJA EN ANTI AGING KRÄM

Vår hud förändras när vi åldras, och tyvärr kan vi inte dra tillbaka klockan och stoppa vår huds åldrande. Men varje dag är våra forskare upptagna med att se på hur man kan förhindra att huden åldras och vilka produkter som ger bästa möjliga resultat i anti aging hudvård.

ANVÄND EN NIVEA ANTI-AGING KRÄM FÖR ETT MER UNGDOMLIGT UTSEENDE LÄNGRE

NIVEAs anti aging krämer och anti aging serum är formulerade för att ta hand om mogen hud och samtidigt minska tecken på åldrande. NIVEA Q10 Power Anti-wrinkle and firming day cream bekämpar linjer och rynkor för fastare hud med Q10 och en ny formel med 10x mer kreatin och SPF 15 och UVA/UVB-skydd. Det är den perfekta anti aging dagkrämen.

Vad vissa människor också glömmer är att dina händer behöver vård också. NIVEA handkrämer skyddar och återfuktar händerna från skador och kan hjälpa till att skydda händerna från tecken på åldrande. Vår anti aging handkräm minskar tidiga tecken på åldrande vid regelbunden användning.

EN EFFEKTIV ANTI AGING CREAM

Coenzym Q10 är avgörande för att förvärva den nödvändiga energin från näringsämnen för hudens ämnesomsättning. När du åldras minskar mängden i Q10 i huden. Genom att använda en lämplig anti aging cream kan Q10 föras in i huden igen effektivt.

EN EFFEKTIV ANTI AGING CREAM

Din hud behöver energi för att behålla sin funktion och fasthet och vara utrustad mot stressattacker. Kreatin fungerar som ett litet batteri i cellerna, lagrar och släpper ut energi när och var det behövs.

EN EFFEKTIV ANTI AGING CREAM

Hyaluronsyra har en utmärkt vattenhållningskapacitet. Beiersdorf-forskare har förberett denna viktiga fuktleverantör på ett sådant sätt att det kan tränga djupt in i huden via en kräm.

EFFEKTER AV LJUS PÅ HUDEN

Normalt dagsljus är en av de främsta orsakerna till utvecklingen av för tidigt åldrande. Detta syns i förekomsten av rynkor och mörka fläckar. För att hantera dessa effekter är det viktigt att bära SPF inte bara på semester eller på soliga dagar utan varje dag.

HUR DU SKYDDAR DIG MED RÄTT SPF

Det är viktigt att skydda huden med solskydd med SPF. Solskyddsfaktorn (SPF) indikerar den faktor genom vilken hudens självskyddstid multipliceras vid användning av solskydd. Det vill säga hur mycket längre du kan stanna i solen utan att få solbränna. En högre SPF minskar mängden UV-strålning som når huden och skyddar vår hud mot brännskador och från fria radikaler. Skydda din hud inte bara på stranden med en solskyddsfaktor - utan varje dag. Till exempel, NIVEA Cellular Filler Day Cream SPF 15 med Extra ljusskydd verkar mot tecken på hudens åldrande från ljusexponering. En dagvårdskräm med den aktiva ingredienskombinationen av hyaluronsyra, Magnolia-extrakt och kreatin arbetar djupt i huden och stimulerar den naturliga cellförnyelsen. Huden ser yngre ut, rynkorna minskas synligt och huden stramas åt.

VAD ÄR DIN SPF?

Rätt solskyddsfaktor är olika för varje person och beror på olika faktorer. Till exempel din hudton, hudtyp eller plats och tid på dagen du befinner dig i solen.

BRA ATT VETA: UV-STRÅLNING

UV-strålningen i solljus är alltid omkring oss. Det sker genom både direkt och indirekt solljus. UV-intensiteten varierar beroende på årstid och är högre på sommaren än på vintern. Det finns risker i samband med UV-intensiteten. Andelen solbrännskadande UVB-strålar är starkare under sommarmånaderna än på vintern och risken för solbränna ökar med sex gånger på sommaren. Dessutom förändras intensiteten av UVB-strålar under dagen. Vid middagstid är UVB 150 gånger starkare än vid klockan 6 på morgonen. Intensiteten på kvällarna är ca 4 gånger så hög som tidigt på morgonen. UVA-strålar utgör en permanent risk, och lämpligt UVA-skydd är nödvändigt vid skuggiga och korta vistelser i solen.