MINIMALISM: BLI AV MED RÖRAN

Våra hem blir lätt fyllda med saker över åren - det är dags att rensa! Hur lätt det kan vara och hur du börjar kan du läsa här!

#MINIMALISM MED NIVEA

Nu ska vi visa dig hur du kan göra dig av med saker du inte behöver längre!

RENSA UPP I DITT LIV

Över åren kan våra hem fyllas med saker - presenter, muggar, tallrikar, fotografier och bilder, dekorationer för olika årstider och tillfällen. 

Dessa saker kan vara saker du behöver igen en dag eller så är det, för dig, helt onödiga saker. 

När det är för rörigt runt omkring dig i hemmet, kanske du inte ens ser dessa saker och bara låter de vara kvar där de är. Men vore inte ett organiserat och rent hem ännu härligare?

Vi kan hjälpa dig att göra dig av med de saker du inte längre behöver - och organisera de saker du faktiskt behöver ha kvar!

Läs vidare för att ta del av tips och tricks på hur du organiserar ditt hem snabbt och får resultat minst lika snabbt. 


INSTÄLLNINGEN ÄR A & O

BLI INTE ÖVERVÄLDIGAD!

För det första: du behöver inte rensa klart allt på ikväll, eller ens imorgon! Ta din tid, stressa inte. Bli inte överväldigad! Ta en sak i taget, avgränsa och låt det ta sin tid! 

FÖRSTÅ DINA KÄNSLOR

De flesta saker vi har i vårt hem väcker någon form av känsla hos oss. Vare sig det är fotografier, gåvor eller saker från vårt förflutna. Fråga dig själv: Gör denna sak mig lycklig? Om inte: Gör dig av med den, det finns garanterat en annan människa som den kan göra lyckligare än vad du känner kring den! Och få inte dåligt samvete för att skänka saker du själv fått i present från någon! 


HUR OCH VAR STARTAR MAN?

STARTA MED NÅGOT ENKELT

Starta med de enkla sakerna, som inte har för starka känslor kopplade till sig. För det finns risk att du fastnar och tappar lusten om du startar med något som är för tungt. Ett bra ställe att börja på är i garderoben, där finns det konkreta frågor. När bar du denna klänning sist? Passar denna tröjan din stil? Är det ens rätt storlek? Lägg alla kläder i en stor hög och gå igenom allt. Välj ut de plagg som gör dig lycklig. Resterande plagg, fel storlek, stil eller passform, kan du skänka! 

Ps. Släng aldrig textil i soporna! 

HOW TO DECLUTTER YOUR HOME IN ONE WEEKEND - OR LESS

 • Make a list of all the rooms in your home and estimate how much time you will need for each room. That way, you won’t get hung up on things but keep on moving from one room to the other.
 • Gather your supplies - large trash bags and empty boxes are essential! Plus: Get a timer so you can see how much time you spend in each room.
 • Choose what stays and what goes - Make two big piles, one for KEEP and one for TOSS. If you can’t decide on an item right away, put it aside for now and get back to it later.
 • Sort through your TOSS pile and divide it into three different groups - TRASH/RECYCLE, SELL and DONATE.
 • Neatly stow away the things you want to keep. Make use of boxes to keep your drawers nice and tidy. 


#MINIMALISM TIPS

PROFFSTIPS: EN IN, EN UT

Här kommer ett proffstid för dig: Regeln "En in, en ut". Tänk muggar till exempel: Om du köper en ny mugg eller får en i present, gör dig av med en annan som du tycker mindre om. På detta viset kommer du alltid ha rätt antal muggar i ditt köksskåp och hålla röran borta!

WABI SABI

Wabi Sabi är en trend från Japan som är bra att ha i tanken när du dekorerar hemmet. Det handlar om att ha färre saker, men med god kvalité och en mening. Det betyder, ge din inredning en mening. Har du en fin korg du gillar? Använd den för att fövara filtar eller tidningar i!


RENSA DIN GARDEROB PÅ ETT EFFEKTIVT SÄTT

HUR KAN MAN RENSA GARDEROBEN UTAN ATT FÅ STRESS OCH PANIK

 • Ta ut alla kläder du äger från garderoben, för att förstå hur mycket kläder du faktiskt har. Lägg allt i en stor hög på golvet eller på sängen.
 • Förbered dig själv, försök komma in i rensnings-mode! Vad som än hjälper - hög musik, kaffe, kakor - allt är tillåtet!
 • För det första: Gör dig av med allt som är trasigt förbi räddning, trasiga sockor, plagg som är missfärgade eller förstörda i tyget.
 • Fråga dig själv: Har jag använt detta plagget under de senaste sex månaderna? Inte? Är det ett tydligt säsongsplagg? Inte det heller? Dags att säga hejdå...
 • Nästa fråga: Skulle jag köpa detta plagg om jag hittade det i butik just nu? Inte? .. du vet vad du ska göra!
 • Vik eller häng in dina väl valda kläder i garderoben.
 • Plaggen för speciella tillfällen är en kategori försig. Förvara dessa på samma ställe i garderoben. Gärna där du kan njuta av att se plaggen trots att de inte får komma ut och dansa så ofta!

BEHÅLL FOKUS

Vi vet, det är inte lätt när vi är ute och shoppar och den stora SALE skylten ropar på oss. Det är lätt att vi  då glömmer vad vi faktiskt föredrar och köper något billigt plagg som inte passar hundra med våra andra plagg eller ens vår stil. Försök så gott du kan att hålla dig till kläder och färger du vet kommer passa och försök att inte bli förförd av REA-skyltarna. För tänk vilka kompletterande kap du kan hitta om du behåller fokus! 


SAME CLOTHES, DIFFERENT OCCASION

OUTFIT IDÉ: BUSINESS CHIC

Vi ska visa dig hur du kan ta ett plagg och styla på helt olika sätt! Vi utgår från en grön klänning. För att skapa en business chic look, välj rätt kavaj eller jacka, väska och accessoarer. Vi hoppas du kan få upp ögon för hur man kan style ett och samma plagg på flera sätt!

GRÅ KAVAJ

Business behöver inte betyda konservativ och seriös. Men dova färger som svart och grå kommer definitivt uppgradera business-känslan på din outfit. En svart större väska i kombination med en grå kavaj är ett säkert kort! I kombination med den gröna klänningen vi utgår ifrån så kommer du vara snyggt klädd för arbetsdagen!

VÄLJ DINA ACCESSOARER MED OMSORG

Accessoarer i guld är alltid ett bra val för att snygga till din outfit. Välj enkla örhängen och matcha med ett elegant halsband eller armband.

SVARTA PUMPS: EN GO-TO NÄR DET GÄLLER DIN BUSINESS LOOK

Finns det något bättre sätt att komplettera din look än med ett par klassiska svarta pumps? Du får en snygg hållning och ett kvinnlig touch på en annars ganska maskulin värld. Så sätt på dig dina pumps och gör dig redo för ditt nästa möte! 

OUTFIT IDÉ: WEEKEND CASUAL

Nu till ett helt annat tillfälle, långt bort från arbete och möten. Tänk helg och härlig tid tillsammans med vänner! Det är samma klänning, men stylat annorlunda för att ge ett annat intryck för en annan situation. Enkelt va?

MATCHA MED DENIM

Här kan du ta ut svängarna lite! En jeansjacka? Blått funkar fint till den gröna klänningen. Plus: matcha jeansjackan med en blå ryggsäck? Smidigt med ryggsäck på helgen utflykter, plats för allt du vill ha med dig och ändå har du båda händerna fria!

CASUAL ACCESSOARER

Vad ska man välja för accessoarer? Medans guld matchade din business outfit perfekt, kanske silver passar bättre för denna outfit. Nu har du ta ut svängarna lite och ha smycken i lite roliga varianter som du tycker om. Matcha med dina favorit solglasögon och din stil är fullbordad! 

CASUAL SNEAKERS FÖR EN CASUAL OUTFIT

Nu är du nästan klar med din outfit för helgen. Vad saknas? Jo, ett par bekväma skor som du kan traska runt i hela dagen utan att få skavsår eller trötta fötter, som du kanske till och med orkar gå ut och dansa i på kvällen! 


RENSA I DITT LIV

PRIORITERA TIDLÖSA PLAGG

De plaggen som finns kvar i din garderob efter du rensat skall göra dig lycklig och fylla sitt syfte. När du köper nya plagg, tänk igenom vad du redan har. Satsa på tidlösa klassiker som du kommer älska år efter år, som kompletterar din redan befintliga garderob. 

HUR MAN RENSAR BLAND SIN HUDVÅRD OCH OPTIMERAR RUTINEN

Gratulerar - du har rensat i ditt hem och din garderob! Men badrumsskåpet? Har du din mest effektiva rutin? Vad ska man tänka på när man rensar? Tips och råd hittar du här!