Hur länge varar solkrämen?

"Har du någonsin undrat hur länge solkrämen varar och hur ofta du bör använda den? Ta reda på allt du behöver veta om UV-skydd så att du kan slappna och njuta av solen.

UV-skydd - toppentips på hur du använder vattenfast solkräm

För att skydda huden från solbränna är det viktigt att veta när och hur ofta du ska använda din vattenfasta solkräm.

Hur enkelt kommer solkrämen av?

Vi har använt en UV-kameralins för att se hur länge solkrämen varar efter att den lagts på. Om man tittar på solkrämen genom en UV-lins kan du se hur mycket av huden som är skyddad. Att svettas, simma och torka av huden påverkar solskyddet.

Hur du använder solkräm

  • För att hålla dig skyddad mot solen från första början bör du lägga på solkrämen på hotellet
  • Se till att använda tillräckligt mycket
  • Använd ungefär två teskedar med solkräm på varje del av kroppen
  • Sprid ut solkrämen jämnt på huden och missa ingen del av kroppen
  • Låt solkrämen absorberas helt innan du tar på dig kläderna
  • Lägg på den igen regelbundet, särskilt efter att ha simmat, svettats eller torkat av dig
  • Glöm inte bort att använda solkräm på delar som öronspetsarna och nacken

Hur ofta bör du använda solkräm?

Hur länge varar solkrämen? När det gäller vattenfast solkräm bör du lägga på den minst varje två timmar och efter att du har badat. Anledningen till detta är att aktiviteter som att simma kan få solkrämen att släppa. 


Att svettas och torka av huden med en handduk kan också ta bort en del av solskyddet.

Desto högre solskyddsfaktor du använder, desto längre kan du vara ute i solen och förbli skyddad. Till exempel kan en solkräm med solskyddsfaktor på 30 som NIVEA Sun Pocket Size SPF 30 innebär det att du kan vara ute i solen 30 gånger längre än om du inte har solkräm utan att bli solbränd. SPF 50 innebär att huden är skyddad 50 gånger längre än utan solkräm. Se dock till att lägga på den regelbundet då även solkräm med hög solskyddsfaktor släpper.


Hur länge varar solkrämen - de vanligaste frågorna

När du förbereder dig inför semestern eller en dag på stranden är det helt normalt att vilja veta hur man bäst skyddar huden från att brännas.

Varar vissa solskyddsformat längre än andra?

Alla NIVEA:s solskyddsmedel skyddar huden mot UVA och UVB. Vattenfast solkräm varar längre än andra, men den huvudsakliga skillnaden är hur enkla de är att lägga på.

Roll on-solkrämer som NIVEA Sun Kids Protection Roll-On ger omedelbart skydd mot UV-strålning och är rolig att lägga på – särskilt för barn.

Spray- och aerosolsolskydd, som NIVEA Sun Protect & Refresh Refreshing Sun Spray 30 High är perfekta för att läggas på snabbt och enkelt. Deras uppfräschande effekt är också skön på varma sommardagar.

Blir solkräm dålig?

Hur länge varar solkrämen? Om det förvaras rätt har NIVEA:s solskyddsprodukter en minsta hållbarhetstid på 30 månader. På varje flaska finns en liten bild på en öppnad burk med kräm med en siffra och bokstaven ”M” som visar hur många månader efter att produkten öppnats som den är säker att användas.

Vad får solkräm att släppa?

Svettas

Oavsett om du slappnar av på stranden eller tar en promenad på stan kan svett få solkrämen att släppa och skydda mindre mot solen.

Vad får solkräm att släppa?

Simma

Det finns särskilt formulerade vattenfasta solkrämer som passar perfekt för att simma och andra vattensporter. Även om de varar längre än vanlig solkräm måste de fortfarande läggas på regelbundet för att se till att huden är skyddad.

Vad får solkräm att släppa?

Torka med handduk 

Att torka av eller gnugga huden med en handduk eller handen kan få en del av solkrämen att släppa. För att skydda huden från solen under hela dagen bör du lägga på solkrämer som NIVEA Sun Protect & Moisture Moisturising Sun Spray SPF 30 varje två timmar eller efter att ha badat.

Håll huden skyddad med det bästa solskyddsmedlet från NIVEA <br>