growing a tree

HÅLLBARA PAPPERSFÖRPACKNINGAR

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

HÅLLBARA PAPPERSFÖRPACKNINGAR

NIVEA använder papper och kartong som naturligt förpackningsmaterial för många produktförpackningsapplikationer. Vi strävar efter att behandla naturen med den respekt som den förtjänar. Därför är vi övertygade om att träbaserade material, som papper och kartong, måste anskaffas på ett hållbart sätt för att skydda skogarna mot avskogning. Eftersom skogar lagrar koldioxid på ett naturligt och effektivt sätt, är en fortsatt förstörelse av dem en stor bidragande orsak till klimatförändringarna. Detta är ett problem som vi tar på största allvar.

Vi har upprättat en policy för ”Hållbart papper och kartong” med målet att gå över till 100 procent hållbart papper och kartongmaterial världen över. Riktlinjen föreskriver användning av återvunnet eller FSC-certifierat (”Forest Stewardship Council”) papper och kartongmaterial. FSC-certifieringen säkerställer att träbaserade produkter kommer från ansvarsfullt förvaltade skogar som ger miljömässiga, sociala och ekonomiska fördelar. 

Vi har redan gjort stora framsteg och kan berätta att våra vikboxar redan 2019 tillverkades av 100 procent FSC-certifierat material. Vi arbetar nu intensivt med att byta ut fler pappersbaserade material mot FSC-certifierat och återvunnet papper.

holding hands
day cream

NIVEA NATURALLY GOOD SENSITIVE DAGKRÄM

night cream

NIVEA NATURALLY GOOD REGENERATING NATTKRÄM

OrganicAloeVeraRadianceDayCare

NIVEA NATURALLY GOOD RADIANCE DAGKRÄM

One Skin. One Planet. One Care.

Vi vill vara 100 procent transparenta och svara på alla dina frågor om hållbarhet på NIVEA. Om du inte hittar alla svar du söker på denna webbplats eller letar efter mer detaljerad information, kan du gå in på hållbarhetswebbplatsen för NIVEAs moderbolag Beiersdorf.