Frågor om Ansiktsvård?

Frågor om ansiktsvård?

1. Varför är återfuktning så viktigt för ansiktshud?
Vatten spelar en avgörande roll för en hälsosam hy. Det hornartade lagret innehåller runt 10 till 30% vatten, de djupare lagren ännu mer. Hud med optimal fuktbalans är smidig, mjuk och har en intakt barriärfunktion. Otillräcklig återfuktning kan resultera i grov och blek hy. Torr hy kan också förlora sin elasticitet och små sprickor kan leda till en skadad barriärfunktion. Därför är återfuktning mycket viktigt för en hälsosam och välbalanserad hy. NIVEAs produkter för ansiktsvård hjälper dig att återfukta och ge näring åt din hy.

2. Vad är en effektiv omvårdnad för torr ansiktshud?
Bästa sättet att vårda torr hy är en bra balans mellan mild rengöring och en återfuktande och närande omvårdnad. NIVEAs produkter för torr hy har utvecklats särskilt för dessa behov. Du hittar rekommendationer för hudtypen på produkten. NIVEAs rengörande produkter för torr hy avlägsnar försiktigt och noggrant smink och orenheter. Samtidigt är de milda och respekterar hudens fuktbalans. NIVEAs omvårdande produkter förser huden med lipider och intensiv återfuktning. De stödjer hudens egen skyddsbarriär och motverkar vätskeförlust. De ger dessutom huden näring och bidrar till ett mjukt och hälsosamt utseende. NIVEA erbjuder specialprodukter för torr hy t.ex. NIVEA Nourishing Day Care, NIVEA Indulging Cleansing Milk eller NIVEA Gentle Cleansing Cream.

3. Vilka faktorer kan orsaka torr ansiktshud?
Hudens hornartade lager (stratum corneum) täcks av en hydro-lipidfilm. Tillsammans bildar de en skyddsbarriär som skyddar mot bakteriella infektioner liksom underhåller din huds fuktbalans. Skador i denna barriär kan orsaka att huden förlorar vätska. Både externa och interna faktorer kan vara orsaken till torr hy. Externa faktorer är klimatpåverkan såsom vind, centralt uppvärmd luft, låg luftfuktighet, höga och låga temperaturer och UV-strålning. Därefter spelar också dina personliga vanor en betydande roll, t.ex. överdriven användning av aggressiva rengöringsprodukter liksom vissa mediciner, stress, otillräckligt vätskeintag och vissa matvanor. Dessutom kan interna faktorer såsom hormonell påverkan, sjukdomar eller åldrande vara orsaken till torr hy.

4. Varför behöver jag använda speciella ansiktsrengörande produkter?
Rengöring är första steget i att underhålla din huds naturliga skönhet och hälsa. NIVEAs produkter för ansiktsrengöring avlägsnar försiktigt och noggrant smink, talg och orenheter från din hy, utan att torka ut den eller attackera det syraskyddande lagret. De respekterar också de olika karaktärsdragen hos olika hudtyper. Huden är optimalt förberedd för uppföljande underhållssteg.

5. Vad kan göras åt stora porer i huden?

Första steget är att dagligen rengöra huden från överblivet talg med produkter som sköljs bort och sedan använda ansiktstoning i enlighet med din hudtyp. Därefter kan du använda en djupt rengörande ansiktsmask eller ansiktsskrubb 1–2 gånger per vecka. När det gäller NIVEAs ansiktsvårdsprodukter så rekommenderas lätta återfuktande produkter.

6. Hur ofta bör jag använda en peelingprodukt på min hud?

För normal, kombinerad eller acnebenägen hud kan en ansiktsskrubb användas 1–2 gånger per vecka för att öka de renande effekterna. Med NIVEAs peelingprodukt tvättas talg och orenheter försiktigt men noggrant bort och genom en lätt mekanisk process avlägsnas döda hudceller från det övre hudlagret. NIVEA erbjuder speciella peelingprodukter såsom NIVEA Skin Refining Scrub eller NIVEA Anti-Blemish 3-in-1 Cleanser. Personer med känslig hy bör inte använda peeling för ofta och behöver vara noga med att produkten är anpassad för deras känsliga hudtyp.

7.  Vilka är fördelarna med att använda toning utöver ansiktsrengöring?

Rengöringsprodukter avlägsnar försiktigt och noggrant smink, talg och orenheter från din hy. Den nya Micellar water hjälper också till att ta bort vattenlöslig mascara. En toning hjälper särskilt till att rena din ansiktshud. Den tar bort kvarvarande rester, fräschar upp och återfuktar din hy. NIVEA Toner för torr eller känslig hud har lugnande egenskaper medan NIVEA Aqua Effect Toner för kombinationshud ger en mattande effekt. Överlag ger den en djupt rengörande, sensationell och frisk hudkänsla.

8. Vilka är fördelarna med att använda speciella ögonvårdsprodukter runt mina ögon?
Huden runt dina ögon är mycket speciell i jämförelse med huden i andra delar av ansiktet. Huden runt och under ögonen är mycket tunn och har en svagare subkutan fettvävnad. Den är mycket känslig och reagerar på förändringar i kroppen, särskilt förändringar relaterade till bibehållandet och fördelningen av vatten. På grund av denna känslighet kan resultatet av förändringarna synas tydligt runt ögonen i form av mörka ringar eller fina linjer. NIVEAs ögonvårdsprodukter, t.ex. NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Eye Care, är mycket milda och parfymfria. De hjälper till att reducera uppkomsten av rynkor, minimera mörka cirklar under ögonen och ger en mjukare och mer strålande hy.

9. Varför bör en speciell nattkräm appliceras på kvällen?

På kvällen och natten, när huden är mer avslappnad, snabbas cellernas förnyelseprocess upp. Av den anledningen är stöd för förnyelseprocessen en viktig funktion för en nattprodukt, precis som återfuktning och omvårdnad. Därför bör möjligheten att vårda din hud med särskilt anpassade krämer tas tillvara. Förutom en större förnyelseeffekt från nattvårdande produkter, så skiljer sig deras sammansättning ifrån dagprodukter på så vis att de inte tillhandahåller ett extra UV-skydd. Det behövs inte nattetid.

10. Vad är det som gör att min hud åldras i förtid?

Det finns flera anledningar som påverkar ett åldrande i förtid. Den viktigaste faktorn är UV-strålning från solljus, men också annan extern påverkan såsom en ohälsosam livsstil eller psykisk stress kan ha inverkan på ett åldrande i förtid. Dessa faktorer framkallar en ökad formation av fria radikaler i huden vilket är den största orsaken till ett åldrande i förtid.  NIVEA erbjuder speciella ansiktsvårdande produkter med SPF (solskyddsfaktor) såsom NIVEA Moisturizing day care med SPF 15 eller Q10 Anti-Wrinkle Day Care med SPF 15 eller SPF 30.

11. Bör en dagkräm ha solskyddande egenskaper?
Den huvudsakliga stressfaktorn för hudens åldrande i förtid är UV-strålning från solljus. Därför hjälper NIVEAs ansiktsprodukter med UV-filter att minska UV-ljusets påverkan på din ansiktshud. Den mer allmänna effekten av en återfuktande kräm är att återfukta din hy så att den ser friskare och mer avslappnad ut. En återfuktande kräm som innehåller UV-filter ger din hy ett ökad skydd mot UVA/UVB-strålar. Eftersom nivån av skydd varierar mellan NIVEAs olika ansiktsvårdsprodukter bör du alltid läsa på förpackningen så att du väljer den SPF du behöver. NIVEAs ansiktsvårdsprodukter med SPF (solskyddsfaktor), t.ex. NIVEA Moisturizing Day Care med SPF 15, skyddar dagligen din hy ifrån solljus. Har du behov av speciella solskyddsprodukter, t.ex när du solar eller badar där det är starkt solljus, så är våra speciellt utvecklade NIVEA Sun Care-produkter rätt för dig.

12. Är det nödvändigt att använda olika utbud av hudvårdsprodukter under sommar- och vintertid?

Ansiktshudens kondition kan variera beroende på årstidsförändringar. På vintern är huden normalt torrare än under sommartid.  Även om hudtyperna kan variera under året så kan hudens beteende förändras både lite och mycket. Om du har hittat ett utbud av hudvårdsprodukter som vårdar din hy optimalt under hela året så finns det inget behov av att byta till ett annat produktutbud. Om du däremot känner att din hy inte får den omvårdnad eller återfuktning den behöver kan det vara läge att använda rikare och mer återfuktande produkter, såsom NIVEA Moisturizing Day Care eller NIVEA Nourishing Day Care in wintertime.

13. Vad betyder ”icke-komedogenisk”?

Produkter kallas ”icke-komedogeniska” när de har bevisats inte blockerar porer som annars kan utvecklas till komedoner. Ett flertal faktorer kan spela en roll i bildandet av pormaskar. En potentiell faktor är ett överflöd av talg vilket täpper till talgkörtlarna och därmed stimulerar huden till att forma pormaskar. Icke-komedogenisk rengöring och hudvårdsprodukter är specifikt framtagna för acnebenägen hud (huvudsakligen oljig hud och kombinationshud).

 


Fler frågor?

Kontakta oss online med vårt kontaktformulär.

 

KONTAKTA OSS