kvinna som använder ansiktsgel

VAD ÄR EN ANSIKTSGEL?

Letar du efter ett lätt och uppfriskande fuktkräm? Upptäck vår ansiktsgel

ANSIKTSGEL

Ta reda på vad en ansiktsgel är och hur den kan vara gynnsam för din hud.

Vad är en ansiktsgel?

Eftersom en ansiktsgel oftast är vattenbaserad, har de en mycket tunnare konsistens än krämer. En ansiktsgel har därutöver ofta genomskinlig färg och geléaktig konsistens, vilket gör att den absorberas av huden snabbare än vanliga krämer. En ansiktsgel är också oftast fri från oljor, vilket också bidrar till den tunnare konsistensen.

Traditionella, krämaktiga fuktkrämer verkar genom att skapa skyddande hinnor ovanpå hudytan för att stänga in fukt. En fuktkräm som kan klassas som ansiktsgel verkar också så i mindre utsträckning, men de flesta är också utformade för att utsöndra specifika ämnen som drar till sig vatten från hudens djupare lager upp till hudytan. 

Ansiktsgel - 4 huvudsakliga fördelar

Ansiktsgel fungerar oftast bra för alla hudtyper. Här är de huvudsakliga fördelarna med en typisk ansiktsgel:

  1. Lätt. Jämfört med tjocka fuktkrämer, tenderar en ansiktsgel att vara lätt och uppfriskande för huden. Detta gör dem perfekta för personer som inte gillar att använda tjockare krämer.
  2. Absorberas snabbt. Huden suger in en ansiktsgel snabbt, vilket gör den till en bra grund före sminkning. 
  3. Fettfri. Eftersom ansiktsgelkrämer är fria från oljor, lämnar de inte efter sig en fettig hudyta.
  4. Återfuktande. Hjälper bibehålla vatten i huden, vilket resulterar i en hud som är återfuktad, utstrålande och fyllig.
kvinna som använder ansiktskräm gel

kvinna som använder ansiktsgel

Är ansiktsgel rätt för dig?

En ansiktsgel kan återfukta de flesta hudtyper. Om du har fet hud och riskerar att ofta få finnar eller normal hud, som inte är för torr, kan tjocka, ojlebaserade krämer vara för tunga och resultera i för mycket fett. Eftersom en ansiktsgel brukar vara vattenbaserad och fri från olja, tas den upp av huden snabbt och blockerar inte porer i lika hög utsträckning.

Människor med fet hud kan lockas av idéen att inte återfukta alls för att minimera mängen olja på huden, men att fukta är viktigt. Om man inte gör det kan huden producera mer talg för att kompensera bristen på fukt. Att applicera en fuktkräm som klassas som ansiktsgel är ett bra sätt att fukta huden utan att tynga ned den.
 

Ansiktskräm gel

Att välja en ansiktsgel

När du väljer ansiktsgel för återfuktning, är det viktigt att granska innehållsförteckningen. Leta efter återfuktande ingredienser såsom hyaluronsyra, som är känt för sin förmåga att återfukta. Hyaluronsyra har förmågan att på ett unikt sätt bibehålla vattenmolekyler i huden som gör att huden håller sig återfuktad. Huden producerar det naturligt för att balansera fukthalten. 

Lär dig mer om hyaluronsyra här.


Om du har känslig hud, bör du granska innehållsförteckningen och se till så att gelen inte innehåller tunga parfymeringsmedel eller färgämnen samt saknar eller innehåller en liten mängd växtbaserade ingredienser som kan leda till irritation och allergiska utslag.

 

Ansiktskräm gel

NIVEA Hydra Skin Effect ansiktsgel

Upptäck NIVEA Hydra Skin Effect Day Cream, berikad med rent hyaluron, vilken stimulerar igång hudens egna naturliga hyaluronproduktion. Den lätta formulan smälter ovanpå huden och fuktar i 72 timmar, vilket uppfriskar och gör att huden ser fyllig och återfuktad ut.

För att omvårda huden medan du sover, bör du prova NIVEA Hydra Skin Effect Regenerating Night Cream för smidig och återupplivad hud. 
 
kvinna som använder ansiktsgel