diy-ansiktsmask

DIY ANSIKTSMASKER: DEN NATURLIGA VÄGEN TILL VACKER HUD

Nyckeln till jämn, hydratiserad hud kan gömma sig i ditt köksskåp! Många vanliga hushållsprodukter är perfekta för en mycket effektiv hemmagjord ansiktsmask.

LUTA DIG TILLBAKA OCH KOPPLA AV MED EN HEMMAGJORD ANSIKTSMASK

Att göra en ansiktsmask hemma är det perfekta ackompanjemanget till en mysig skämma-bort-dig-kväll i bekvämligheten av ditt eget hem.
 

SÅ FÅR DU UT DET MESTA AV EN HEMMAGJORD ANSIKTSMASK

Förbered din ansiktsmask hemma! Ibland finns de näringsämnen som din hud behöver i ditt kylskåp, fruktskål eller skafferi, som alla ger enkla men kraftfulla ingredienser för en effektiv DIY ansiktsmask. Att skämma bort dig själv med en professionell ansiktsmask är bra, men ibland behöver ditt ansikte bara en snabb boost med en DIY ansiktsmask med helt naturliga ingredienser.

Hemmagjorda ansiktsmasker kan appliceras i duschen innan du går till jobbet, eller på kvällen när du lägger fötterna upp till lite lugnande musik. Studier har visat att vissa naturliga ingredienser kan vara mycket fördelaktigt för specifika hudtyper, och DIY ansiktsmasker är ett av de enklaste sätten att uppnå en klar, glödande hy. Fortsätt läsa för att ta reda på mer om fördelarna med ansiktsmasker. För att bättre förstå vilken ansiktsmask du behöver, se till att du känner till din hudtyp.

SÅ GÖR DU EN ANSIKTSMASK: TIPS & TRICKS

  • Rengör huden noggrant med varmt vatten över området din DIY ansiktsmask kommer att täcka innan du börjar.
  • Att använda en varm handduk i ansiktet kan hjälpa till att öppna porerna.
  • Försök använda en mjuk borste för att applicera din hemmagjorda ansiktsmask på huden.
  • Glöm inte att applicera din ansiktsmask till nästa också!
  • Gurkskivor placerade över ögonen kan hjälpa dig att slappna av.
  • Om du vill ha en mer svalkande ansiktsmask, placera din DIY ansiktsmask i kylskåpet i ungefär en timme före applicering.

DIY-RECEPT FÖR ANSIKTSMASK

Glödande hud blir inte lättare - här är några hemmagjorda ansiktsmask-recept du kan testa.

KÄNSLIG HUD - GÅ TILLBAKA TILL GRUNDERNA MED EN YOGHURTMASK

Yoghurt är perfekt för smidig och närd hud. Det är också känt för att jämna ut fläckiga områden och dess lugnande effekt på röd och känslig hud. Applicera bara vanlig yoghurt i ansiktet och lämna i 15 minuter innan du sköljer med varmt vatten.

FINN-BENÄGEN HUD - SÅ GÖR DU EN HEMMAGJORD SÖT-DOFTANDE HONUNGSANSIKTSMASK

Honung kan smaka fantastiskt på din toast, men känns ännu bättre utspridd på ditt ansikte i denna enkla DIY ansiktsmask! Tillsammans med att erbjuda kraftfull hydrering är denna söta nektar också en bra behandling mot finn-benägen hud tack vare dess antibakteriella egenskaper.

För att göra en honungssmakande hemmagjord ansiktsmask som är perfekt för hud som är benägen att få mycket finnar, blanda bara en matsked honung med en tesked kanel och en tesked muskotnöt. Om din hud är röd och inflammerad kan en honung- och kolmask vara precis vad du behöver. Aktivt kol är känt för sin förmåga att absorbera smuts och skadliga ämnen. Blanda bara en matsked rå honung med en matsked aktivt kolpulver och applicera på ditt ansikte. Kraftfulla hemmagjorda ansiktsmasker blir inte mycket enklare än så.

För en snabb 10 minuters fix, använd NIVEA Urban Detox Mask med grönt te & kol.

LUGNANDE KÄNSLIG HUD - SÅ GÖR DU EN HAVREGRYNSMASK

Vad är så speciellt med havregryn?

Känslig hud kan ofta verkligen dra nytta av de antiinflammatoriska egenskaperna hos havre, och de kan till och med vara en naturligt mildrande lösning efter solbränna Prova denna mångsidiga DIY ansiktsmask med havregryn för en föryngrad hy:

  1. Mal dina havregryn: Mixa fyra matskedar havregryn i din matberedare tills de är i pulverform.
  2. Tillsätt honung: Tillsätt en matsked honung till havre och mixa.
  3. Tillsätt en äggula: Äggulor är en fantastisk källa till Vitamin D, vilket bidrar till att uppnå ett fräscht, yngre utseende. Släng först bort äggvitan innan du lägger i äggulan i ansiktsmaskblandningen. Bryt äggulan och blanda den med de andra ingredienserna för att bilda en smet.
  4. Applicera på ansiktet: Applicera nu bara den hemmagjorda ansiktsmasken i ansiktet, undvik det känsliga ögonområdet och låt den sitta i upp till 15 minuter innan du tvättar bort den.

Denna enkla DIY ansiktsmask är mycket mångsidig för en rad olika hudtyper, och kommer säkert ge dig ren, mjuk och smidig hud.

TORR HUD - EN NÄRANDE AVOKADO-ANSIKTSMASK

Avokado är en av de mest återfuktande och vitaliserande ingredienserna för en naturlig ansiktsmask. Full av hudvänliga näringsämnen, inklusive kalium, järn och en hel mängd andra vitaminer, är det inte konstigt att det fick en plats i vår lista över de bästa DIY ansiktsmaskerna.

För en ultra-återfuktande mask, ta fruktköttet av en halv avokado och mosa tills du har en krämig konsistens. Tillsätt en tesked olivolja och se till att blandningen blandas väl innan den appliceras på ansiktet. Både avokado och olivolja innehåller nyttiga fetter, vilket kommer att försegla in fukt och sakta ner tecken på åldrande. När den appliceras regelbundet, hjälper den här hemlagade ansiktsmasken dig att säga adjö till grov, uttorkad hud.

MIN DIY ANSIKTSMASK ÄR REDO ATT TAS BORT... NU DÅ?

När din hemmagjorda ansiktsmask har fått göra sin magi, ta bort den försiktigt med varmt vatten. DIY-ansiktsmasker ska komma av lätt, men det kan vara värt att använda en sil för att förhindra att masken blockerar dina avlopp. Följ alltid upp med toner och fuktkräm för en hy som ser frisk och glödande ut. Du hittar några av våra NIVEA toners här, och våra fuktgivare här.

Om du känner dig lat, erbjuder NIVEA också ett brett utbud av ansiktsmasker som är utformade för att ge allt som din ansiktshud kan behöva, från lermask till djuprengörande peel off mask.