Fastare hud i ansiktet

Våra bästa tips för huduppstramning och de bästa produkterna att använda

Hur får man fastare hud med Q10?

Och vad utmärker den bästa krämen för fastare hud? 
Q10 är en antioxidant som är naturligt förekommande i kroppens celler, och hjälper till att skydda huden. Det bildas naturligt i cellerna och finns även i maten vi äter. Många av de allra bästa krämerna för fastare hud och hudvårdsprodukter mot åldrande hud innehåller också Q10, på grund av dess förmåga att motverka tecken på åldrande och därmed hålla huden fin och hälsosam.

Man finner det i cellernas mitokondrier, och det är en viktig del i kroppens cellomsättning. Genom att förse hudcellerna med energi så bidrar det till att huden förbli fast och spänstig, men främjar även kollagendepåerna och förbättrar hudens elasticitet & fasthet.

Q10 finns i många födoämnen: kött, fisk (särskilt sardiner), ägg, vegetabiliska oljor, nötter, mandlar, soja, potatisar, gröna grönsaker så som spenat, broccoli och baljväxter är särskilda rika på Q10.

STRAMA UPP LÖS HUD I ANSIKTET

  • Testa NIVEA Q10 Power Firming Day Cream SPF30 som dagskräm för att få mjuk hud hela dagen lång. Solskyddsfaktor SPF30 skyddar även din hud från UV-strålar, vilket bidrar till att motverka åldrande. Eftersom det Q10 som finns i våra produkter är identiskt med det som finns i din egen hud, så kommer det är fylla på vad som försvinner i takt med att du åldras. Det ger din hud en helt ny lyster. Du kan även använda NIVEA Hyaluron Cellular Filler Firming Eye Cream för extra effekt under ögonen. - För bästa resultat, använd dagskrämen i kombination med NIVEA Q10 Power Firming Night Cream som ger din hud näring medan du sover.

Strama upp lös hud på din kropp

DEN BÄST SAMMANSÄTTA KRÄMEN FÖR FASTARE ANSIKTSHUD

NIVEA har skapad den bästa krämen för fastare hud med en särskild ’energisammansättning’ innehållandes koenzym Q10, L-karnitin och kreatin. Denna sammansättning främjar hudens fasthet och är mer effektiv när det kommer till att reparera huden på cellulär nivå.

  • Q10 tillverkar kroppens egna naturliga ”bränsle” och är avgörande för cellernas energiproduktion.
  • Huden behöver L-karnitin för att tillverka metabolisk energi.
  • Kreatin fungerar som ett batteri som lagrar och utsöndrar den energi som tillverkas i cellerna.

Resultatet? Energin i hudcellerna kan ökas, vilket påverkar återbildning, reparation och delning av celler. I kombination med bästa krämen för fastare hud så kommer huden kännas fastare, spänstigare och mjukare.

DE BÄSTA HUDVÅRDSPRODUKTERNA FÖR DIG MED HUDENS EGNA Q10

Vill du testa hudvårdskräm med Q10 för fastare hud? Upptäck våra rekommendationer för att enklare välja den kräm som är bäst för dig:

FLER SAKER DU KAN GÖRA FÖR ELASTISK HUD

Den takt som vår hud åldras i kan variera beroende på hur hälsosamt vi lever. Du kan boosta din dagliga hudvårdsrutin genom att aktivera dig. Med rätt kosthållning, träning och en god natts sömn i kombination med rätt ansiktskräm för dig så kan du främja hudens fasthet.

TRÄNING FÖR FASTARE HUD

Få tillräckligt med fysisk aktivitet – helst ute i friska luften. Det främjar kroppens syresättning av huden, vilket gör att blodet kan transportera syre och näringsämnen samtidigt som det motverkar de fria radikaler som kan skada hudens kollagen. Träning kan även motverka stress och minska den oljeproduktion som annars riskerar att täppa igen porer. Om du tränar ute i solen, kom ihåg använda solskydd eller krämer med SPF för ett extra lager av skydd för din hud.
Fruit

ÄT HÄLSOSAMT

Med rätt kost, tillräckligt med träning och en god natts sömn så kan du se till att din hud ser yngre ut längre. Vitaminer och mineraler är viktiga för fast hud & din kost bör innehålla:

  • Färsk frukt och grönsaker
  • Fisk och baljväxter
  • Mindre av de födoämnen som innehåller mycket transfetter och mättat fett
  • Omega 3-fettsyror – fisk så som lax, tonfisk, sardiner, makrill och öring innehåller dessa. Omega 3 reglerar kroppens oljeproduktion vilket hjälper till att motverka finnar och fördröjer hudens åldringsprocess.
  • Valnötter, pistaschnötter, mandel och pekannötter är bra för att sänka kolesterolet, och innehåller även mycket vitamin E och är fulla av antioxidanter som främjar allmänhälsan.
Beauty Sleep

FÅ TILLRÄCKLIGT MED SÖMN

Skönhetssömn är något som faktiskt finns. När vi sover så växlar kroppen till återhämtningsläge, då nytt kollagen bildas vilket betyder att huden blir fylligare, mjukare och att rynkor reduceras. Sömn är också bra för huden runt dina ögon, då sömnbrist kan leda till att väska lagras kring ögonen med följd att blodkärl och mörk hud blir synbara tecken på utmattning. Att ge dig själv god sömn betyder att du kan minska påfrestningen och säkerställa friskare hud och skinande hy. Så se till att få 7-8 timmar sömn per natt så kommer du att belönas med mer utvilad och hälsosam hud. Om du använder en återfuktande nattkräm så ser du även till att din hud återhämtar sig så mycket som möjligt.

VAD ORSAKAR BRIST PÅ KROPPENS EGET Q10?

Ålder kan vara avgörande när det kommer till minskad mängd Q10 i dina celler, då det inte återbildas i samma takt som när man är ung.

Bakomliggande sjukdomar, så som hjärt- och kärlsjukdomar, kan också leda till lägre nivåerna av Q10 i din kropp.
Fysisk utmattning, sjukdom, stress eller ohälsosam livsstil kan göra att kroppen förbrukar fler näringsämnen för att reparera sig själv, vilket ökar behovet av Q10.
Om du inte äter födoämnen som innehåller Q10 eller fyller på det som gått förlorat, så kan det påverka din hud och leda till minskad fasthet och försämrad elasticitet. UV-strålning påverkar även produktionen av kollagen i din hud, då det dödar ytliga hudceller och lämnar efter sig långvarig skada på huden. Därför behöver du se till att ge din kropp det Q10 som den behöver med hjälp av saker så som hudkrämer som ger fastare hud. Du kan även göra det med rätt kost eller särskilda tillskott.