Din Guide till Nattkräm

Under sömnen är dina hudceller mest mottagliga för reparation och förnyelse. Att ha en hudvårdsrutin, som inkluderar en nattkräm kan vara enormt fördelaktigt.

Varför är det så viktigt att använda nattkräm och ha en nattlig hudvårdsrutin?

Upptäck vad som händer med din hud under sömn och alla fördelar med att ha en nattlig hudvårdsrutin.

5 Fördelar med att ha en nattlig hudvårdsrutin

  • Ger din hud all fukt den behöver för att förbli hydratiserad under natten
  • Du påverkas inte av varken UVA- eller UVB-strålar under så du kan fokusera på fukt snarare än skydd
  • Öppna upp dina porer för att förhindra akne, pormaskar, bekämpa finnar och en ojämn hy
  • Nattkrämsprodukter kan sjunka in lättare när du sover, jämfört med när du är aktiv under dagen
  • Du dricker inte vatten över natten, så ytlig fukt är fördelaktigt
 

Vad händer med din hud när du sover?

Att få tillräckligt med sömn är en viktig del av alla skönhetsrutiner, eftersom det här är när huden återhämtar sig och reparerar sig själv. När du kommer ikapp med välbehövlig vila regenereras dina celler, ersätter döda eller skadade hudceller med färska och vänder skador orsakade av fria radikaler (molekyler i luften som kan orsaka skador på hudens DNA och påskynda hudens åldrande) hela dagen.

En del av reparationsprocessen innebär att producera kollagen, vilket är ansvarigt för att hålla huden fyllig och mindre benägen för rynkor. Fördelen: det kommer att ge dig ett glödande, hälsosamt utseende. 

Att applicera en intensivt återfuktande fuktighetskräm som NIVEA Express Hydration Body Lotionvarje kväll kommer att hjälpa hudceller att återställa sig och regenererar som de ska.


Vad ska din nattliga hudvårdsrutin inkludera?

Tips för att möta din huds nattliga behov för att vakna upp till silkeslen mjuk hud.

Duscha

Till skillnad från på morgonen har du mycket mer tid på kvällen för att ta en djupt avkopplande dusch. Det är ett bra sätt att rengöra, exfoliera och friska upp din hud efter en lång hård dag. Var mild mot din hud genom att använda ljummet vatten istället för varmt och skapa en avkopplande miljö med ljus och lugnande musik.

Skäm Bort Din Hud

Gör det mesta av att inte ha några tidsbegränsningar för att komma till jobbet i tid, innan sängen är ett utmärkt tillfälle att behandla din hud när du slappnar av och varvar ner i duschen. Skäm bort dig själv genom att använda en rikt vårdande olja som NIVEA Rich Caring Shower Oil som kan förvandla din hud till att bli otroligt mjuk och smidig.

Återfukta överallt

Den bästa tiden att applicera en återfuktare är direkt efter dusch eller bad, eftersom detta är när huden är som mest mottaglig för att absorbera fuktgivande ingredienser. Regelbunden användning av kroppslotion som NIVEA Express Hydration Body Lotion innan sängen gör huden strålande och lysande. Använd särskilt nattkräm torr hy om du upplever att din hy är torr på morgonen.

Ta bort alla spår av smink

Att ta bort all din makeup i slutet av dagen är viktigt för att undvika tilltäppta porer, försämring av akne eller hudirritation. Ta bort även den mest härdiga makeupen med lätthet med NIVEA MicellAIR Water Expert. Att se till att du har ett djupt rengjort ansikte gör det möjligt för andra hudvårdsprodukter att fungera mer effektivt.

Ta tid för ansiktsvård

När du har tagit bort all dina makeup och har rengjort ditt ansikte är det dags att applicera din toner, serum, ansiktsfuktighetskräm, ögonkräm och andra ansiktsprodukter som du kanske använder. Prova den nya NIVEA Naturally Good Regenerating Night Cream, som kommer att göra sin magi under natten för att hjälpa till att reparera din hud så att du kan vakna till en fräsch strålande glöd följande morgon. Om du verkligen vill ge dig själv något extra, använd en nattmask innan du lägger dig.

Varför du alltid bör använda bra nattkräm

När du sover förlorar din kropp naturligt fukt, varför det är så viktigt att låsa in den ytliga hydreringen innan du går och lägger dig med en bra nattkräm och/eller en effektiv nattmask. Skillnaden mellan nattkräm och dagkräm är att den bästa nattkrämen är speciellt utformad för att ge näring och föryngra din hud när du sover, medan dagkräm hjälper din hud att förbli i perfekt skick hela dagen.

NIVEA Q10 Firming Body Lotion är fylld med avancerade energikomplex med coenzym Q10, kreatin och L-karnitin för en energerad hudkänsla. Applicera det över hela kroppen efter din kvällsdusch och innan du går och lägger dig för att vakna upp till silkeslent mjuk hud på morgonen.

För ditt ansikte och hals kan NIVEA Q10 Energy Recharging Night Cream användas för att vakna upp till ett mjukare, fastare och mer återfuktat ansikte- och halsområde. Denna produkt innehåller också coenzym Q10 och kreatin och är speciellt utformad för att verka under natten när din hud är som mest mottaglig för dessa närande ingredienser.

Ge din hud en tryckpunktsmassage

Att massera kroppens tryckpunkter är avkopplande och terapeutiskt. Skäm bort din hud med en rik kroppsolja samtidigt som du förbättrar cirkulationen och lindrar stress. NIVEA Q10 Firming Body Oil har en kraftfull formel som intensivt återfuktar och hjälper till att förbättra hudens tillstånd över tid.

Ytterligare nattliga skönhetstips du inte vill missa