Dagkrämer skyddar din hud

Dagkrämer

Dagkrämer är viktiga i morgonrutiner. De håller din hud hydratiserad och skyddad under hela dagen. Läs vår guide om dagkrämer för att upptäcka alla deras fördelar.

Vad är dagkräm?

Dagkrämer är krämer med lätt konsistens speciellt utformad för att ta hand om din hud under dagen. De innehåller normalt SPF och fuktgörare för att hålla huden återfuktad och effektivt skyddad mot solens negativa effekter. 
Dagkräm-formler är vanligtvis lätta, så att din hud absorberar krämen relativt snabbt, så att du kan applicera smink utan problem. Enligt ordningen tunn-till-tjock för morgonrutinen bör du använda dagkräm efter rengöring och uppfriskande av huden med cleanser och toner.

Varför ska du använda dagkräm? - Fördelar med Dagkräm

Dagkrämer skyddar din hud från dagliga stressfaktorer, de ger näring åt din hud och lindrar den irriterande effekten av makeup; de är i princip dina hudhjältar under dagen. 

 

Fördelar med Dagkräm
  • Skydd. Under dagen utsätts vår hud för föroreningar och rök i luften och solljuset. Dessa kan ha en negativ effekt på vår hud; en bra dagkräm hjälper till att skydda dig från dessa. En dagkräm med SPF i din morgonrutin kommer att blockera UV-ljus, skydda hudens elasticitet och bromsa åldrandeprocessen.

    De flesta dagkrämer innehåller antioxidanter som vitamin C eller vitamin E. Dessa kommer att försvara din kropp från de "dåliga elementen" som gör att din hud åldras, som finns i miljön (föroreningar, bekämpningsmedel, alkohol...).

    Vår hud befinner sig under konstanta påfrestningar, särskilt i storstäder. Dagkrämer är vår försvarande barriär, som gör vår hud elastisk, ung och vacker
  • Hydrering. Dagkrämer ger också ett lager av återfuktning. De återfuktar din hud, vilket gör att den ser smidig, frisk och ung ut. Att ha väl återfuktad hud stärker dessutom dess naturliga barriär. Vilket innebär att du är bättre förberedd mot miljöfaktorer som kan skada din hud under dagen.
  • Förutom att skydda och hydratisera kan fördelarna med dagkrämer vara mycket olika. Du kan hitta dagkrämer som innehåller speciella ingredienser för att hjälpa dig att minska storleken på dina porer. Eller dagkrämer som fokuserar på anti-åldrande, och ger din hud en anti-rynkboost genom att använda Q10. Vissa fokuserar på intensiv återfuktning, strama upp huden, eller släta ut ojämnheter.

Vilken är den bästa dagkrämen för mig?

Allas hud är annorlunda och behöver olika produkter för att ta hand om den ordentligt. Upptäck rätt dagkräm för din hudtyp nedan:
Känslig Hud
Om du har känslig hud och lider av obekväma känslor som stram hud, leta efter dagkrämer med mycket lätta, milda formler, som respekterar din huds pH-balans. NIVEAs Sensitive Day Cream, ger en intensiv återfuktning som lugnar känslig hud. Det är parfymfritt och innehåller SPF för att förhindra torrhet och irritation.


Torr Hud
Torr hud kräver mer återfuktning och närande än normal hud. Du kan hitta en lugnande dagkräm torr hud som ger dig en fräsch känsla samtidigt som du hjälper din hud återhämta sig. Använd en rik närande dagkräm för att ge din hud den där extra omsorgen.

Fet & Blandhy
Många människor med fet hud försöker undvika att använda dagkrämer och fuktgivare och tänker att detta kommer att göra deras hud fetare; detta är en missuppfattning. Uttorkad hud kommer att producera mer olja för att försöka kompensera torrheten. För att undvika detta, använd lätta dagkrämer som inte innehåller oljor. De kommer att göra din hud återfuktad och samtidigt minska hudens oljenivåer. Läs mer om hur du tar hand om blandhy och fet hud här.
 

Mogen Hud
Om du försöker bekämpa och minska rynkor, leta efter dagkrämer med Q10, kreatin eller Vitamin C. Dessa är kraftfulla anti-åldrande ingredienser som gör att din hud ser yngre ut. Prova NIVEA Q10 Anti-Wrinkle +Firming för att synligt minska rynkor och förhindra mörka fläckar. 

Normal Hud
En effektiv dagkräm bör hålla huden återfuktad under 24 timmar, skydda dig från UV-ljus och ge dig en jämn och smidig bas att lägga smink över. NIVEA Refreshing Day Cream har utvecklats för normal hud, innehåller SPF 15 och E-vitamin för att ge huden extra skydd.

Skillnad mellan Nattkräm och Dagkräm

Att ta hand om din hud på natten är väldigt annorlunda än att göra det på morgonen. Nattkrämer är tyngre än dagkrämer eftersom de inte behöver ge en bas för smink och din hud kommer att ha hela natten på sig att absorbera dess näringsämnen. 

Medan dagkrämers huvudfunktion är skydd, förbättrar nattkrämer hudens naturliga regenererings- och återhämtningsprocess under natten. Detta förklarar varför de är så viktiga för anti-åldrande behandlingar. Nattkrämer innehåller också starkare aktiva ingredienser som kan irritera huden om de utsätts för sol.

Sammanfattningsvis tjänar dagkrämer och nattkrämer olika ändamål för olika stunder av dagen, och du bör inkludera båda i din hudvårdsrutin. För bästa resultat, se alltid till att du förstår vad din hud behöver och vad du vill uppnå med en ny kräm.

Nattkräm och Dagkräm