RESPEKT FÖR DJUR

RESPEKT FÖR DJUR

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

RESPEKT FÖR DJUR

NIVEA anser att en del i att ta hand om planeten också innebär att respektera djuren som vi delar den med. Även om många har denna övertygelse, finns det fortfarande osäkerhet kring märkning och vad cruelty free hudvård och kosmetika egentligen innebär.

På NIVEA vill vi vara transparenta kring hur vi bryr oss om djurens välbefinnande: vi har tagit tydlig ställning mot djurförsök, och vi erbjuder ett brett sortiment av veganska hudvårdsprodukter, 100 procent fria från animaliska ingredienser. Vi strävar också efter att skydda ekosystem med särskilt hög och unik biologisk mångfald.

NIVEA:s ståndpunkt när det gäller djurförsök

På NIVEA är vi övertygade om att djurförsök är onödiga för att bevisa hur effektiva och tolererbara våra kosmetiska produkter är på din hud. Med mer än 35 års erfarenhet tillhör vi de globala ledarna inom utveckling och tillämpning av alternativa testmetoder. Redan 1992 utvecklade våra hudforskare ett av världens första officiellt godkända tester utan djurförsök:

NIVEA strävar efter att avskaffa djurförsök för kosmetiska produkter världen över. Det är därför som vi stöder olika internationella arbetsgrupper, till exempel genom att dela vetenskapliga insikter. Vi arbetar även med att övertyga myndigheterna i Kina och andra delar av världen som fortfarande kräver djurförsök för vissa kosmetiska produkter som är onödiga, och uppmanar dem att officiellt godkänna alternativ till djurförsök.

Varför använder NIVEA inte ”fritt från djurförsök” eller ”cruelty free hudvård” i sin marknadsföring?

Kosmetiska tester på djur har varit förbjudet i EU sedan 2004 – och alla ingredienser i dessa produkter sedan 2013. NIVEA välkomnar och följer helhjärtat denna milstolpe mot mer etiska hudvårdsprodukter. I detta avseende är alla kosmetiska produkter som säljs inom EU ”fria från djurförsök”. Att använda sig av ett juridiskt faktum i marknadsföringen speglar emellertid inte NIVEA:s mål när det gäller ärlig och transparent kommunikation.

aloe

Vad är vegansk kosmetika?

Termen ”vegansk kosmetika” avser hudvårdsprodukter, smink och toalettartiklar som kropps- och ansiktsrengöring som inte innehåller ingredienser från djur. Det finns många ingredienser som är gjorda av det som djur producerar, såsom bivax, honung eller mjölk. Ansvarsfullt anskaffade är dessa ingredienser förnybara lösningar som inte bara är skonsamma mot din hud, utan också mot de djur som skapade dem.

 Samtidigt kan vissa ingredienser tillverkas av biprodukter från djurhållning för livsmedelsproduktion. I detta sammanhang gäller behandlingen av djur många konsumenter. Det finns miljöfrågor, som avskogning för att frigöra mer betesmark. Eftersom storskalig boskapsskötsel i hög grad bidrar till klimatförändringarna tar NIVEA dessa frågor på allvar.

För många människor återspeglar animaliska ingredienser inte värdena att leva i harmoni med djuren. Det är därför de letar efter alternativ, som vegan- och växtbaserade hudvårdsprodukter

Hur bidrar NIVEA till att skydda den biologiska mångfalden?

NIVEA anser att det är vårt ansvar att skydda vår vackra planet eftersom den inte bara är vårt hem utan också hem för miljontals djurarter, som är beroende av balanserade ekosystem, som skogar, floder och savanner.

Förutom att se till att vi anskaffar våra växtbaserade ingredienser i harmoni med naturen, strävar NIVEAs moderbolag Beiersdorf också efter att skydda ekosystem med särskilt hög och unik biologisk mångfald.

Vårt första ekosysteminitiativligger på ön Borneo i Malaysia. Vi arbetar med lokala partners för att skydda livsmiljöer i Tabin, eftersom denna region är hem för många sällsynta arter. Målet de kommande fem åren är att stabilisera populationerna av hotade arter, som den sällsynta Borneo-elefanten och orangutangen.

För att uppnå detta mål kommer vi att fortsätta främja hållbar produktion av palmolja och sätta stopp för avskogningen. År 2025 kommer alla palmoljebönder och en total yta på 20 000 hektar i denna region att certifieras enligt den internationellt erkända RSPO-standarden (Roundtable for Sustainable Palm Oil).

One Skin. One Planet. One Care.

Vi vill vara 100 procent transparenta och svara på alla dina frågor om hållbarhet på NIVEA. Om du inte hittar alla svar du söker på denna webbplats, eller letar efter mer detaljerad information, kan du gå in på hållbarhetswebbplatsen för NIVEAs moderbolag Beiersdorf.