ingredients

VÅRA INGREDIENSER OCH FORMULERINGAR

VÅRA INGREDIENSER OCH PRODUKTER: SÅ UTVECKLAR VI HÅLLBAR HUDVÅRD

Vi vill att din hud ska vara frisk och må bra. Eftersom det skapar ett direkt band mellan oss och naturen är vi fast beslutna att se till att våra produkter hjälper din hud att må bra i en lycklig och hälsosam miljö.

Upptäck hur vi utvecklar hållbar hudvård genom att använda ingredienser av naturligt ursprung och biologiskt nedbrytbara råvaror som är ansvarsfullt anskaffade.


Våra naturligt framställda och ekologiska ingredienser

Anskaffning av ingredienser från naturmaterial är ett viktigt steg bort från den fossilbaserade ekonomin. Samtidigt som vi strävar efter att öka mängden naturligt framställda hudvårdsingredienser i våra produktformuleringar, utvärderar vi noggrant deras hudvårdsprestanda och miljöpåverkan.

Utforska våra NIVEA hudvårdsprodukter som innehåller upp till 99 procent naturligt framställda ingredienser.


Biologisk nedbrytbarhet

När vi utvecklar våra hudvårdsformuleringar fokuserar vi på biologisk nedbrytbarhet som en av våra prioriteringar. Genom att använda biologiskt nedbrytbara ingredienser ser vi till att de material som använder kan återföras till naturen utan att skada miljön.

Läs mer om vad vi har uppnått och om vårt engagemang för att utveckla hudvårdsprodukter med biologiskt nedbrytbara formuleringar.


Vegansk kosmetika

Fler och fler människor världen över väljer en vegansk livsstil eftersom animaliskt härledda material inte återspeglar deras värderingar om att leva i harmoni med djur. På NIVEA är vi glada över att kunna erbjuda våra konsumenter en rad veganska hudvårdsprodukter som inte innehåller några animaliskt härledda ingredienser.

Läs mer om vegansk kosmetika och upptäck vårt växande veganska hudvårdssortiment. 


Vårt åtagande om noll mikroplaster

Mikroplaster är en källa till både mark- och havsföroreningar världen över. Som ett ledande hudvårdsmärke vidtog vi tidigt åtgärder för att sluta använda mikroplaster i våra sköljprodukter och har sedan slutet av 2021 eliminerat mikroplaster i alla våra NIVEA-produkter över hela världen.

Läs mer om våra åtaganden om 100 procent mikroplastfri hudvård. 


Vår hållbara palmolja (kärnolja)

På grund av dess unika egenskaper är palmolja (kärnolja) en vanlig ingrediens i hudvårdsformuleringar. Det största problemet med palmolja är att stora områden av regnskog ofta förstörs för att ge plats åt oljepalmsplantager. På NIVEA är vi övertygade om att palmolja (kärnolja) måste utvinnas hållbart för att skydda regnskogar mot avskogning.

Upptäck hur vi främjar anskaffning av hållbar palmolja (kärnolja).


Hudsäkerhet & transparens

På NIVEA strävar vi efter att utveckla produkter som tar hänsyn till hudsäkerhet, miljö och konsumenternas höga förväntningar på hudvård. För att vara transparenta kring våra formuleringar och underlätta köpbeslut för hållbara hudvårdsprodukter ger NIVEA enkel men detaljerad information om de närmare 600 ingredienser som vi använder.

Läs mer och utforska NIVEAs ingrediensordlista.


One Skin. One Planet. One Care.

Vi vill vara 100 procent transparenta och svara på alla dina frågor om hållbarhet på NIVEA. Om du inte hittar alla svar du söker på denna webbplats eller letar efter mer detaljerad information, kan du gå in på hållbarhetswebbplatsen för NIVEAs moderbolag Beiersdorf.