woman using sustainable skincare

HUDSÄKERHET OCH TRANSPARENS

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

HUDSÄKERHET OCH TRANSPARENS

Ansvarsfull konsumtion, inklusive användning av hållbar hudvård, håller på att bli en viktig aspekt i fler människors vardag. Vi välkomnar detta ökade fokus på hudvårdsprodukter som inte bara är effektiva och säkra, utan som även kan få dig att känna dig nöjd med ditt köpbeslut.

Forskare på NIVEA har ägnat mer än 100 år åt att låsa upp hudens komplexa processer för att utveckla hudvårdsprodukter som är betrodda världen över. På grund av detta förtroende är det vårt ansvar att optimera våra produkter så att de är mer miljövänliga och att arbeta med resurser på ett mer ansvarsfullt sätt för att motverka eventuella negativa effekter på miljön och bevara vår planets hälsa. Vårt mål är att skapa miljövänliga toalettartiklar, kosmetikförpackningar och miljövänliga produkter.

NIVEA strävar efter att designa innovationer som kan användas på ett säkert sätt, ta hänsyn till miljön och uppfylla dina höga förväntningar på hudvård på bästa möjliga sätt.

Förståeligt nog vill du veta vad dina favorithudvårdsprodukter innehåller. Men att läsa innehållsförteckningen och undersöka om ingredienserna har syntetiska, växtbaserade eller animaliskt härledda källor kan vara svårt. Samtidigt blir aspekter som veganska formuleringar och miljövänliga hudvårdsingredienser allt viktigare för konsumenter som köper kosmetiska produkter.

Det är därför NIVEA strävar efter att ge konsumenterna ärlig och transparent information om säkerheten och miljökompatibiliteten hos våra produkter. NIVEA presenterar produktinformation relaterad till hållbarhet både på själva produkterna och online för enkelt åtkomst.

Ett exempel på denna transparens är NIVEAs ingrediensordlista, som vi har publicerat på lokala NIVEA-webbplatser sedan 2020. Den ger enkel men detaljerad information om de närmare 600 ingredienser som vi använder i våra produktformuleringar.

sustainable skincare ingredients

One Skin. One Planet. One Care.

Vi vill vara 100 procent transparenta och svara på alla dina frågor om hållbarhet på NIVEA. Om du inte hittar alla svar du söker på denna webbplats eller letar efter mer detaljerad information, kan du gå in på hållbarhetswebbplatsen för NIVEAs moderbolag Beiersdorf.