Frågor om Bad, Dusch eller Tvål?

Frågor om Bad, Dusch eller Tvål?

1. Kan för mycket duschande eller badande skada huden?
Alla NIVEAs kroppsrengörande produkter har utvecklats av experter och innehåller en speciell kombination av ingredienser som verkar skonsamt och återfuktande för huden. Duschande och badande är inte skadligt för huden. Däremot rekommenderar dermatologer att, beroende på hudtyp och vattnets kvalitet och temperatur, inte duscha eller bada mer än två gånger per dag för att bibehålla hudens naturliga balans. De med känslig och torr hudtyp bör ändå vara uppmärksam på hur huden reagerar för att sätta sin personliga gräns för dusch och bad.

 

2. Hur vet jag vilken produkt som är rätt för mig?
Att välja en av NIVEAs kroppsrengörande produkter börjar med att definiera dina egna behov och önskemål för att sedan kombinera dem med dina favoritdofter och det humör du önskar vara på! Duschcreme-produkterna kan delas in i NIVEAs vårdande rengöringsgeler, perfekt vårdande följeslagare i din vardag och NIVEAs njutningsfulla rengöringsgeléer med speciella dofter som ökar ditt välbefinnande och garanterar en rik upplevelse av egentid och omvårdnad. Längtar du efter en känsla av friäschhet så är den genomskinliga duschcremen rätt produkt för dig. De genomskinliga, pärlhaltiga formlerna kombinerar fräschhet och omvårdnad på grund av de oljerika pärlorna. Om du föredrar att bada kan ditt självklara val vara NIVEA Cream Care Bath med NIVEAs ursprungliga doft och vårdande egenskaper. För mer specifika behov (peeling, mycket torr och känslig hy) så är NIVEA Body Cleansing en passande produkt. Sedan är det bara en fråga om att välja den doft du gillar mest från någon av de valbara kategorierna.


3. Hur vårdar NIVEA kroppsrengörande produkter min hy?
För att säkerställa en högklassig omvårdnad innehåller NIVEAs kroppsrengörande produkter mycket milda ytaktiva ämnen och dess hudkompatibilitet är dermatologiskt godkänd. De flesta produkter är pH-neutrala. Många av produkterna har dessutom utvecklats för att möta behoven hos ännu torrare hudtyper, som t.ex. vår NIVEA Supreme Touch Creme Shower med sheasmör och macadamiaolja eller NIVEA Crème Care Shower som innehåller oljor och en provitamin från NIVEAs ursprungliga creme. Vi har utvecklat kompletterande formler för de mest känsliga hudtyperna för att säkerställa en mjukt anpassad rengöring och vård. Däribland finns den mycket milda NIVEA Sensitive Balance Shower med naturligt kamomillextrakt och bisabolol – med mild och modern doft.


4. Hur mycket av badprodukterna kan användas när det inte står något på förpackningen?
Ett litet stänk (max 30 ml) i vattnet är tillräckligt men produkten kan doseras individuellt efter önskad intensitet (t.ex. för mer skum).


5. Kan jag också använda NIVEAs kroppsrengöringsprodukter i håret?
Ja. Generellt kan NIVEAs duschprodukter användas i håret också. T.ex. NIVEA Men duschprodukter är anpassade för att rengöra kropp, ansikte och hår. Här har det goda resultatet godkänts via produktstester gjorda av män. Samtidigt är alla våra NIVEA kroppsrengöringsprodukter först och främst utvecklade för att möta din huds krav.

För att ta hand om ditt hår på bästa sätt rekommenderar vi vårt breda utbud av NIVEA hårvårdsprodukter som inkluderar diverse olika schampon, anpassade efter olika hårtyper. Särskilt längre, färgat och/eller skadat hår behöver speciell vård och därmed speciella ingredienser. I sådana fall rekommenderar vi t.ex. NIVEA Intense Repair schampo, NIVEA Color Care & Protect schampo eller NIVEA Dimond Gloss schampo.


6. Vilka NIVEA kroppsrengöringsprodukter är bäst att använda vid känslig hy under graviditet?
Graviditeten kan tillfälligt förändra din huds egenskaper då hormoner påverkar kroppens vattenbalans och din hud kan därmed bli stressad vid påfrestning. Nu behöver din hud kunna prestera sitt allra bästa. Högre hormondoser och stressen då huden tänjs ut kan leda till en torr känsla i din hud. Avstå ifrån överdrivet badande i väldigt varmt vatten då detta kan bidra till uttorkning. Upplev istället den vårdande känslan av våra NIVEA kroppsrengöringsprodukter, t.ex. NIVEA Creme Care Shower, NIVEA Crème Soft Shower eller den mycket milda NIVEA Sensitive Balance Shower med naturligt kamomillextrakt och bisabolol. Vi kan också rekommendera vår NIVEA Natural Oil Shower med 55% naturliga oljor som hjälper till att hålla din hud flexibel.


7. Varför blir det sprickor i den fasta tvålen?
Det här problemet kan dessvärre uppstå i mer eller mindre alla fasta tvålar efter lång användning. Sprickorna bildas när tvålen blöts upp och sedan utsätts för långa perioder av torka utan regelbunden användning. Men sprickorna påverkar inte produktens rengörande egenskaper. Möjligtvis kan sprickorna kan vara ett estetiskt problem om dammpartiklar samlas i sprickorna och uppfattas som mörka fläckar i den fasta tvålen.


Fler frågor?

Kontakta oss online med vårt kontaktformulär.

 

Kontakta oss

product-stage-bg

För en fantastisk upplevelse i badet och duschen