Frågor om NIVEA MEN?

Frågor om NIVEA MEN?

De här frågorna kommer upp ganska ofta, så chansen är stor att du hittar svaret du söker nedan.

Allmänt

Varför listas ingredienserna på engelska?
Med hjälp av ingredienslistan kan människor som är allergiska kontrollera om en produkt innehåller ämnen som de inte tål innan de köper produkten i fråga. Detta är möjligt tack vare att samma beteckningar används i hela Europa.

Av den anledningen har en internationell organisation skapat en nomenklatur (INCI: International Nomenclature Cosmetic Ingredients) som alla som tillverkar kosmetiska produkter måste använda. Om du har några frågor om specifika ingredienser är du välkommen att kontakta oss direkt. Vi står gärna till tjänst med ytterligare information.

 

Hur testas toleransen för NIVEA MEN-produkterna?
Hudtoleransen för våra produkter testas noga innan produkterna släpps för distribution. Testerna utförs på vår forskningsavdelning samt av oberoende forskningsinstitut. Det är dock omöjligt att helt utesluta förekomsten av en intoleransreaktion, vilken kan orsakas av personlig överkänslighet mot en av ingredienserna.

 

Alkoholfria produkter: Kan en produkt verkligen sägas vara alkoholfri om till exempel cetylalkhol finns listad som ingrediens?
Inom kemi finns det en grupp ämnen som går under samlingsnamnet “alkoholer”. De kan ha alltifrån flytande till fast form, och de har olika egenskaper. När det står “utan alkohol” på en produkt avser det etylalkohol som även ingår i vissa alkoholhaltiga drycker.

I kosmetiska produkter har etylalkohol en uppfriskande och upplivande effekt, och den listas som “alkohol” eller “denaturerad alkohol” i den kompletta innehållsdeklarationen på förpackningen. Alifatiska alkoholer (som t.ex. cetearylalkohol eller lanolinalkohol) är fasta ämnen. De används till exempel som emulgeringsmedel med vårdande effekt och ger produkten den konsistens som krävs.

 

Hur mycket vatten innehåller cremer/lotioner?
Alla emulsioner på marknaden (oberoende av tillverkare) innehåller cirka 70–90 % vatten. De senaste forskningsstudierna har visat att den fuktgivande effekten gör känslig hud mindre ömtålig.

NIVEA Creme är en “vatten-i-olja”-emulsion som innehåller cirka 70 % vatten. NIVEA Cremes enastående hudtolerans och utmärkta vårdande egenskaper har gjort den till en populär produkt i många årtionden.


Rakning

Vad är bäst, torr- eller våtrakning?
Det beror helt på din hud och vad du är van vid (t.ex. rekommenderas torrakning för personer som lider av kronisk akne). Fördelen med våtrakning är grundligheten medan torrakning är bekvämt och går snabbare. Oavsett vilken metod du använder bör du hjälpa huden att återhämta sig direkt efter rakning genom att använda rätt aftershave, helst berikad med fuktighetsgivare och vitaminer.

 

Vad ska jag göra om jag råkar skära mig?
Det räcker ofta med att spola kallt vatten på små sår för att det ska sluta blöda. Om det blöder mycket kan du använda ett antibakteriellt alunstift (finns på Apoteket) för att stoppa blödningen.

Min hud är nästan alltid irriterad efter rakning och jag får ofta röda prickar. Vad beror det på?
Det finns många möjliga orsaker:

  • Rakar du mot skäggväxtens riktning?
  • Pressar du bladen för hårt mot huden?
  • Använder du starkt parfymerade rakprodukter som innehåller alkohol?
  • Torkar du huden efter rakning genom att gnugga istället för att "klappa"?
  • Eller använder du en elektrisk rakapparat och river upp skäggstubben från huden?

Det händer ofta även på en lägre inställning… Konsultera en hudläkare om besvären inte försvinner.

 

Jag får ofta inåtväxande skäggstrån i ansiktet. Varför uppstår det och hur kan jag förhindra det?
Inåtväxande ansiktshår orsakas vanligtvis av felaktig rakning.

Regel nummer 1 vid våtrakning är att aldrig raka mot skäggväxtens riktning! Om du rakar i alla riktningar dras skäggstråna ut snabbt, vilket irriterar huden och kan även orsaka inflammationer. Gropig hy kan också göra det svårare för ansiktshår att växa ut och stråna som finns kvar under ytan växer inåt istället.

Tips: Regelbunden peeling avlägsnar döda hudceller. Sist men inte minst, om du lider av mycket dålig hy kan hårsäckarna vridas och vissa fall även ändra hårets tillväxtrikting, vilket i sin tur leder till att stråna växer under huden. Enstaka inåtväxande skäggstrån kan vanligtvis tas bort med pincett (försiktigt!), men inte om det har uppstått rodnad eller en röd cirkel runt strået. Om så är fallet, kontakta en hudläkare.

Vad är det för skillnad på rakgel, raklödder och rakcrème?
Det handlar mest om personlig smak då man ska välja rakprodukt.

Fördelen med raklödder är att det går snabbt att använda det, eftersom det är färdigt att användas direkt då det sprejas ur burken.

Rakgel däremot kan du speja i handen utan att behöva skaka behållaren. Om du rör upp gelen med fingrarna i en cirkelrörelse bildas en stor mängd raklödder från en liten klick rakgel.

Den klassiska stilen är att raka sig med rakcrème, men då krävs det en rakborste. Vispa runt den fuktade borsten i en cirkelrörelse tills det bildas ett krämigt skum.


Aftershave

Finns det någon alkoholfri aftershave i NIVEA MEN-sortimentet?
Ja! Serien NIVEA MEN Sensitive (med vit förpackning) har utvecklats särskilt för känslig hud.

 

Klarar jag mig utan aftershave?
Om det är nödvändigt, men att använda aftershave är det bästa sättet att runda av en bra rakning. Daglig rakning utsätter hyn och ditt ansikte för extra stress, men med rätt eftervård och en bra aftershave motverkas detta.

NIVEA MENs vårdande aftershave-produkter fyller på huden med lipider som gör huden slätare efter rakning, samt vitaminer och provitaminer som skyddar huden och främjar återuppbyggnadsprocessen.

 

Jag har väldigt känslig hud som blir irriterad om jag använder aftershave när jag har rakat mig. Finns det något annat jag kan använda?
Ja. Irritationen beror förmodligen på att aftershaven innehåller en stor mängd alkohol och parfym. Pröva med att använda en produkt som är doftfri och inte innehåller alkohol och därför är extra hudvänlig.

 

Jag använder aftershave. Är det meningen att huden ska bli irriterad efter varje rakning?
Nej, givetvis inte. Irritationen beror på den alkohol som finns i de flesta aftershaver. Det viktiga med en aftershave är att den ska vårda huden efter rakningen, och det går därför precis lika bra att använda produkter som innehåller lite eller ingen alkohol. De irriterar inte huden och är optimala vid hudvård.


Ansiktsvård

Varför behöver jag använda speciella hudvårdsprodukter för män?

En mans ansiktshud skiljer sig från en kvinnas på många sätt: den är upp till 3,0% tjockare och har en tätare fettvävnad, det som kallas underhud. Mäns hy binder dessutom vatten lättare vilket gör att känns fastare och stramare än kvinnors. Huden torkar inte heller ut lika lätt och därför bildas inte heller rynkor i samma utsträckning som hos kvinnor.

Då manlig hud har högre fetthalt löper yngre män större risk att få pormaskar och andra orenheten. NIVEA MENs hudvårdssystem i 4 steg, från rengöring, rakning och aftershave till hudvård, är framtaget av vårt researchteam och särskilt utformat för att möta just mäns behov.

Vad är Q10?
Q10 är hudens eget coenzym som förser cellerna med energi. Dagens stressiga vardagsliv och miljöeffekter ökar hudens behov av Q10 som hjälper hudens naturliga återuppbyggnad inifrån.

 

Bör man använda olika ansiktsprodukter på vintern/när det är kallt ute och på sommaren?
Kall utomhusluft och luften i uppvärmda rum torkar ut huden snabbare. I och med att hudens behov av fukt ökar, rekommenderar vi att du använder fetare crèmer som inte bara återfuktar huden utan även hjälper till att bevara fukten längre på vintern. Dessutom behöver du normalt inte lika hög solskyddsfaktor då som på sommaren. Under vinterhalvåret rekommenderar vi även att du använder en fetare nattcrème.

 

Varför får jag mörka ringar och svullnader under ögonen, och hjälper det verkligen att använda en ögoncrème?
Mörka ringar och svullnader under ögonen kan bero på sömnbrist eller en osund livsstil. Mikrocirkulationen är väldigt svag runt ögonen, och det kan lätt leda till att bortforslingen av metaboliskt avfall avtar. Sömnbrist och alkoholkonsumtion kan orsaka sådana störningar, och de kan visa sig i form av svullnader. För att du ska kunna göra dig av med de ämnen som inte kan brytas ned, vidgas dina artärer. Eftersom huden är väldigt tunn under ögat (cirka 0,5 mm, vilket kan jämföras med att andra hudområden är 2 mm) syns artärerna i det området som mörka nyanser.

Om du masserar in en svalkande ögoncrème under ögonen kan den ge en synlig effekt i form av att mörka ringar och svullnader reduceras.


Fler frågor?

Kontakta oss online med vårt kontaktformulär.

 

Kontakta oss

product-stage-bg