flicka med svart hår

Ansiktsyoga

Allt du behöver veta om ansiktsövningar och varför du bör införliva dem i din dagliga rutin

ANSIKTSYOGA: ANSIKTSÖVNINGAR FÖR EN UNGDOMLIGARE LOOK

Yoga är bra för ditt sinne, kropp och själ, men visste du att yoga även gör underverk för ditt ansikte? Både ansiktsyoga och rätt ansiktsövningar kan hålla din hud ungdomlig, fast och fräsch. Lär dig hur du tränar ditt ansikte med övningar som är utformade för att skapa en fastare hud med mer lyster.

FUNGERAR ANSIKTSYOGA?

I takt med att vi blir äldre, åldras även vår hud – huden i ditt ansikte kan förlora sin spänst och bli slapp. Men ditt ansikte innehåller fler än 50 olika muskler och till skillnad från resten av kroppen används en hel del av dessa ansiktsmuskler sällan. 

Fungerar ansiktsövningar? Genom att regelbundet utföra ansiktsövningar kan du arbeta med dessa muskler för att förbättra blodcirkulationen i de olika områdena i ansiktet och öka syretillförseln till musklerna och huden. Detta resulterar både i en strålande hudton och en vacker, frisk lyster samt motverkar stramande och slapp hud.

Att regelbundet göra övningar som slimmar ansiktet och tonar dess muskler, så att ansiktshuden ser hälsosam ut på lång sikt. Dessutom förbättrar regelbundna ansiktsmuskelövningar blodflödet till ansiktet och förser dina hudceller med näringsämnen som stimulerar hudcellsföryngringen och motverkar rynkor.

 

Vi rekommenderar att du utför följande ansiktsyoga mot rynkor och ansiktsyoga dubbelhaka för ansiktet regelbundet för bästa resultat.


flicka tittar på vänster sida

HUR OFTA BÖR MAN UTFÖRA ANSIKTSÖVNINGAR?

Om du vill se resultat snabbt bör du sikta på att utföra dina ansiktsövningar 3–5 gånger per vecka i cirka 20 minuter varje gång. Om du inte kan avsätta 20 minuter i sträck, testa att dela upp övningarna i 10-minuterspass som du lättare kan passa in i ditt schema.
flicka gör dumt ansikte
flicka som täcker hennes ögon

FEM FÖRDELAR MED ANSIKTSYOGA

Ansiktsövningar är ett suveränt sätt att få ditt ansikte att både se ut och kännas ungt och fräscht. Ditt ansikte innehåller fler än 50 muskler och på samma sätt som med alla muskler, blir de starkare ju mer du använder dem. Dessutom kan detta stimulera flödet av nytt blod till ansiktet. Här är några av fördelarna med ansiktsövningar:

1) Stärker musklerna i ditt ansikte.
2) Minskar förekomsten av rynkor.
3) Ökar blodcirkulationen till ansiktsmusklerna.
4) Frigör eventuella spänningar i ansiktet och halsen.
5) Gör huden fastare och spänstigare.


OLIKA ANSIKTSÖVNINGAR FÖR ATT FÖRBÄTTRA HUDENS UTSEENDE

Oavsett om du är i farten eller kopplar av hemma, kan du utföra dessa slimmande ansiktsövningar.


flicka leende

FEM ENKLA UPPSTRAMANDE ANSIKTSÖVNINGAR:
LYFTA VECKEN RUNT NÄSAN
Le så brett du kan och pressa in dina fingertoppar i vecken mellan näsan och läpparna. Lyft upp musklerna samtidigt som du trycker in fingertopparna i musklerna för att skapa motstånd. Detta stärker dina kindmuskler och ger dig fylliga, runda kinder – ett klassiskt tecken på ungdom.

STRAMA UPP EN SLAPP HALS
Din hals är ofta ett av de första ställen som uppvisar tecken på åldrande. Utför dessa ansiktsövningar för käk- och halsområdet. Tryck helt enkelt tungspetsen mot gommen i din mun. Titta därefter uppåt med hakan mot taket, le och svälj. Fortsätt att göra detta i 30–60 sekunder.

SLÄTA UT PANNAN
För att strama upp huden i pannan, börja med att rynka pannan så mycket du kan, försök att få ner ögonbrynen över ögonen och dra ihop ögonbrynen. Gör sedan tvärtom och lyft upp ögonbrynen så högt som möjligt och spärra upp ögonen. Upprepa dessa rörelser fem gånger.

ARBETA MED MUSKLERNA RUNT MUNNEN
Sitt ner och luta huvudet bakåt. Puta ordentligt med läpparna och tryck dem framåt. Håll kvar i 8–10 sekunderna och upprepa fem gånger för ett tonat läppområde.


LYFTA KINDMUSKLERNA
Stäng munnen och le lite, innan du suger in kinderna så mycket du kan. Håll kvar i 8–10 sekunder innan du släpper efter. Upprepa denna övning fem gånger.

Q10 FIRMING CREAMOm du vill ge din hud en extra kick, är vår Q10 Power Firming Day Cream exakt det du behöver för att få en spänstigare och ungdomligare hud. Krämen är full av Q10-coenzymet som främjar tillförseln av energi till cellerna, så att de förblir stimulerade och fräscha.ANSIKTSYOGA FÖR NYBÖRJARE

TIPS FÖR ATT GÖRA ANSIKTSÖVNINGAR PÅ RÄTT SÄTT

Att ligga ner när man gör ansiktsövningar är det effektivaste sättet.

Se till att dina händer är rena innan du vidrör ditt ansikte.

Testa att göra dina ansiktsövningar vid samma tidpunkt varje dag, så att du inte glömmer bort dem utan börjar skapa en god vana.

Du ska aldrig dra eller slita hårt i din hud – det kan förvärra rynkor.

Kombinera ansiktsövningar med kardiovaskulär träning för att ge din hud en optimal kick.

kvinna som applicerar serum på hennes ansikte
kvinna kontrollera hennes hud

FUNGERAR ANSIKTSYOGA VERKLIGEN?

Ansiktet fungerar som alla muskler, man måste jobba med dem för att kunna se någon skillnad. Samma sak gäller för ansiktsyoga – att upprätthålla en konsekvent rutin för ansiktsövningarna är avgörande för att de ska göra nytta.
Övningar för ansiktsyoga är extra bra för att göra ansiktet fastare och ge nytt liv åt områden i ansiktet som ofta uppvisar tidiga tecken på åldrande, såsom området runt ögonen, pannan och kinderna. Om du har möjlighet, försök att lägga in 15–20 minuters ansiktsyoga per dag för att märka skillnaden. 


FÖRDELAR MED ANSIKTSYOGA

Ansiktsträning med ansiktsövningar för kvinnor och män erbjuder en rad olika fördelar, som till exempel:

kvinna leende

Förbättrat självförtroende
Förekomsten av rynkor och tecken på åldrande kan ha en negativ inverkan på en persons självförtroende, även om detta är en vacker och naturlig process. Genom att strama upp huden kan ansiktsyoga och ansiktsövningar bidra till att motverka när tecken på åldrande börjar visa sig. I synnerhet kan ansiktsövningar för kvinnor bidra till att höja självförtroendet, eftersom när man är nöjd med sitt utseende, känner man sig ofta väl till mods också.

Naturligt ansiktslyft
Ett ansiktslyft är en huduppstramande skönhetsoperation som hjälper huden att se ungdomligare ut. Ansiktsyoga är ett naturligt alternativ till detta. Ansiktsövningar bidrar till att strama upp musklerna i ditt ansikte, samtidigt som de bidrar till att minska förekomsten av fina linjer och rynkor – vilket skapar ett fastare och spänstigare utseende. 

Billigare än skönhetsoperationer
Skönhetsoperationer som stramar upp huden kan vara mycket dyra och invasiva – men ansiktsyoga är helt gratis. Även om resultaten inte kommer lika omedelbart som med en skönhetsoperation, kommer ansiktsyoga att spara mycket tid och pengar åt dig. 

Allmänt välbefinnande
På samma sätt som traditionell yoga kan ansiktsyoga vara mycket lugnande, terapeutiskt och rogivande. Genom att minska stress och förbättra självkänslan kan övningar med ansiktsyoga göra underverk för både ditt allmänna fysiska och mentala välbefinnande.ANSIKTSYOGA FÖR OMRÅDET RUNT ÖGONEN

ANSIKTSYOGA FÖR OMRÅDET RUNT ÖGONEN

BEKÄMPA FINA LINJER UNDER ÖGONEN

 

Blinka delvis med det ena ögat, medan du håller det andra ögat öppet. Håll kvar denna position i en sekund medan du säkerställer att du drar ihop alla musklerna runt ögonen. Släpp sedan efter och upprepa 20–25 gånger.

 

BANNLYS KRÅKSPARNA

Denna övning är perfekt för att minska förekomsten av fina linjer i ögonvrårna. Börja med att låta ansiktet slappna av, håll därefter ögonen öppna och lyft upp dina nedre ögonlock utan att röra på de övre ögonlocken. Håll kvar i 1–2 sekunder innan du släpper efter. Upprepa denna övning 20–25 gånger.
Läs mer om hur du motverkar kråksparkar.

 

STIMULERA BLODCIRKULATIONEN

Placera dina tre mellersta fingrar under ögonen och dra försiktigt neråt för att vidga båda ögonen ytterligare. Medan du gör detta, försök att blunda, så att du aktiverar alla muskler runt ögonen. Håll kvar i 8–10 sekunder innan du släpper efter. Upprepa denna övning fem gånger.

TRÄNING FÖR DE ÖVRE ÖGONLOCKEN

Börja med att använda fingertopparna och lyft varsamt ögonbrynen uppåt och utåt. Använd därefter dina muskler för att försöka motverka denna rörelse genom att trycka tillbaka dina ögonbryn neråt. Håll kvar i 8–10 sekunder. Upprepa denna övning fem gånger för ett naturligt ögonbrynslyft.

 

 


FÖRHINDRA ATT RYNKOR BILDAS

Tryck två fingrar mot vardera tinning och blunda och öppna ögonen snabbt med en blinkande rörelse i 8–10 sekunder. Vila och upprepa fem gånger.


kvinna med lockigt hår, leende

TVÅ MINUTER FÖR ATT SKAPA DIN SKRÄDDARSYDDA HUDVÅRDSRUTIN

Oavsett om du har några skönhetsfläckar eller hudproblem som verkligen stör dig, testa vår rutinbyggare för att skapa en hudvårdsrutin som verkligen är skräddarsydd för just dig. Allt du behöver är att svara på några enkla frågor om dina hudproblem och din livsstil. Därefter analyserar vårt verktyg dina unika hudegenskaper och skapar en personlig rutin som är anpassad efter dina behov.

Det här kommer du att få ut av NIVEA:s rutinbyggare:

Personlig hudvård för din hudtyp
Skräddarsydda produktförslag
Analys av problemområden
Livsstilsförslag

BEHÖVER DU ÄVEN HJÄLP MED ATT TONA DIN HUD PÅ KROPPEN?

Q10 tillhandahåller den energi som våra celler behöver för att kunna föryngras ordentligt. Våra kroppar producerar själva Q10, men när vi blir lite äldre minskar produktionen av detta vitala coenzym, Vår Q10 Rich Firming Body Lotion är perfekt för att minska tecken på hudåldrande och celluliter. Läs mer om hur du förbättrar spänsten hos huden på kroppen.