GRAVIDITET OCH DIN HY

Under graviditeten kan de producerade hormonera ofta resultera i 'gravidglow' i samband med att man får barn. Men du kan också behöva hantera graviditetsärr, akne & torr hud under graviditeten.

TORR HUD GRAVID

FÖREBYGGANDE AV GRAVIDITETSBRISTNINGAR

Se till att hålla huden återfuktad genom att använda en fuktighetskräm eller olja under din graviditet för att minimera uppkomsten av bristningar.

NIVEA OIL IN LOTION CHERRY BLOSSOM & JOJOBA OIL

Prova vår NIVEA Cherry Blossom & Jojoba Oil In Lotion genom att massera in i din hud i cirkelrörelser för en återfuktad hud. Förutom bonusen för din hud är användningen av en av våra Oil-In-Lotion, som är berikade med jojobaolja, ett perfekt sätt att slappna av samt varva och stressa ner.

BEHANDLING AV GRAVIDITETSBRISTNINGAR

Allt eftersom kroppen töjs ut för att göra rum till barnet, kan den snabba töjningen av huden orsaka att bristningar uppstår, vanligen i området runt mage/höft/lår. För att ta hand om din hud när barnet växer/efter förlossningen, massera in olja på de drabbade områdena som du vet om för att synligt minska och hjälpa till att eliminera bristningar.

Att massera huden med olja är ett bra sätt att öka blodflödet i området och främja nedbrytningen av ärrvävnad som orsakar bristningar.

Läs mer om bristningar här.

AKNE UNDER GRAVIDITET


VAD ÄR FET OCH OREN HUD UNDER GRAVIDITETEN OCH HUR BLIR MAN AV MED DEN

Under graviditeten finns en ökad mängd hormoner i kroppen. Dessa hormoner kan öka oljesekretionen vilket i sin tur resulterar i akne/finnar.

Exfoliering är ett utmärkt sätt att hålla huden ren och ta bort överflödig talg och döda hudceller. NIVEA Glow Rice Scrub jämnar ut hudens yta för en jämn hy samtidigt som den hjälper hudens egen fuktbalans och lämnar en fräsch känsla och huden strålande. Se till att du använder ansiktstvätt morgon och kväll då det kan hjälpa till att avlägsna olja och hålla huden fläckfri.

TORR HUD GRAVID

TA HAND OM TORR, FLAGNANDE HUD UNDER GRAVIDITET

Din gravida kropp prioriterar ditt barn vilket betyder att ditt ofödda barn får all återfuktning innan dig vilket leder till att huden torkar ut. Få upp fuktnivåerna och håll huden återfuktad.

Förutom att äta mycket frukt och grönsaker samt dricka din rekommenderade mängd vatten, rekommenderar vi NIVEA Rich Nourishing Body Lotion för 48 timmar djup återfuktning. NIVEAs formula är infunderad med NIVEA Deep Moisture Serum, Mandelolja och Vitamin E vilket håller hudcellerna friska och hjälper huden att se jämn och mjuk ut samt fri från linjer. 

Om du fortsätter att uppleva problem med torr hy efter förlossning har NIVEA bra resurser som hjälper dig att förstå och behandla din torra hy.

OJÄMN HUDTON

Ojämn hudton är något som är vanligt i det normala livet men ännu vanligare under graviditeten. Som ett resultat av genetik och hormoner kan stora missfärgade hudfläckar, som kallas melasma, förekomma. Dessa bleknar dock oftast efter graviditeten, det är viktigt att fortfarande skydda dessa områden genom att använda solskydd med hög SPF.

SÄKERHET

När din graviditet fortskrider förväntas du vara mer och mer försiktig med de produkter som du använder på din kropp. När det kommer till hudvård för gravida kan du aldrig vara för försiktig. Det är varför vi rekommenderar dig att prata med din läkare för att diskutera några av de funderingar du kan ha om användningen av någon av de ovan nämnda produkterna i den här artikeln.