Få ut det mesta av din tid i duschen

Om du tar dig tid att förbereda din duschrutin så kommer den att bli en mycket bättre upplevelse, oavsett om det handlar om en snabb dusch innan jobbet eller en avkopplande dusch på kvällen.

Olika sätt att duscha

Alla har inte samma behov när det gäller dusch.Så om du tänker på vilken typ av dusch du gillar så kan det hjälpa dig att planera den bättre.
snabb-dusch

Har du bråttom? Ta kontroll över den snabba duschen.

Om du koncentrerar dig på att tvätta dig själv hela tiden du är i duschen så kommer du att bli förvånad av hur mycket tid du kan spara.
 

Den snabba och effektiva duschen

Det är ingen hemlighet att vardagen idag kan bli hektisk och att det alltid finns något mer att göra. Många människor tycker att duschen inte alls är en prioritet och vill hellre bli av med den så snabbt och effektivt som möjligt.

Det är säkert möjligt att minska tiden det tar dig att duscha men det krävs lite planering för att säkerställa att den förblir en produktiv och trevlig upplevelse.

Först och främst måste du säkerställa att du har allt du behöver, vare sig det handlar om vissa duschprodukter, din tandkräm eller din tvättsvamp. Man vill ju helst inte behöva gå halvvägs ut ur duschen för att hämta något man behöver, det vore ju slöseri på tid!

Det är också viktigt att du inte glömmer bort tiden medan du njuter av det varma sköna vattnet. Bestäm hur lång tid duschen får ta och håll dig till det om du har bråttom.
 

Så här kan du njuta av en extra avkopplande dusch

När du inte har bråttom kan du unna dig lite mer tid i duschen. Varför inte dämpa ljuset, fylla badrummet med din favoritdoft och koppla av helt och hållet?

Det kan också vara en bra idé att välja duschprodukter som är mäktiga och njutbara om du vill ta en avkopplande dusch. Unna dig NIVEA Creme Smooth Shower och njut av känslan av silkeslen hud. NIVEA Natural Shower Oil är en sensuell olja som perfekt passar känslig eller torr hud och är ett sätt att skämma bort din hud lite med en duscholja.

En avkopplande dusch handlar om mer än att bli ren. Den handlar om att njuta av atmosfären, glömma dina bekymmer och ha riktig egentid.
 
kvinna-som-kopplar-av-i-duschen

Tid att koppla av: Den avkopplande duschen

Vissa människor gillar att ta tid på sig i duschen. Att njuta av en ångande varm dusch är ett av livets små ögonblick av avkoppling då du kan skölja av dagens stress.
 

 

 


Nyckeln till en bra dusch: Förberedelse

Att uppnå vad du vill ha i duschen beror ofta på hur du förbereder dig för det.

Så här förbereder du dig bäst för din dusch

Om du förbereder dig för din dusch på rätt sätt så sparar du tid och kan vara mer organiserad.

Innan du hoppar i duschen är det viktigt att bestämma hur mycket tid du vill ägna åt duschen och vad du vill uppnå. Se till att planera in när du ska tvätta håret om du inte vill tvätta det varje dag – på så vis kan du få extra tid över.

Om du planerar att träna eller gå till gymmet, försök att planera in din dusch efteråt. Om du föredrar att duscha så fort du går upp på morgonen se till att du tar hänsyn till detta och har tillräckligt med tid. En brådskande dusch kan verka stressande och är en dålig start på dagen.
 

Planera dina produkter

Innan du går in i duschen är det en bra idé att bestämma vilka produkter du tänker använda på din hud och hår så att du kan ha dem redo och veta hur du tänker använda dem.
 

Tips för att förbereda dig för din dusch

  • Sätt på en duschmössa om du inte planerar att tvätta håret
  • Borsta håret om du tänker tvätta det- Använd en borste över hela kroppen för att ta bort döda hudceller och få fram huden med lyster
  • Värm upp ditt badrum till en behaglig temperatur
  • Lägg ut de kläder du tänkt ta på dig när du kommer ut ur duschen
 

Så här kan du anpassa din duschrutin så att den passar dig

Att ha en bra duschstrategi kommer att hjälpa med att få din dusch att gå enligt planen.
leende-kvinna-som-tvättar-håret
Den perfekta duschrutinen – vad ska jag göra först?

Tvätta håret

Tvätta håret först och använd balsam efteråt. Balsamet får verka och blir mer effektivt medan du fortsätter duscha. Om du vill kan du sätta upp håret för att befria axlarna. Se fram emot mjukt och silkeslent hår.
 

Den perfekta duschrutinen – vad ska jag göra först?

Tvätta ansiktet

Efter några minuter i duschen kommer ångan att ha börjat öppna dina ansiktsporer och du kommer att kunna rengöra ansiktet mycket djupare. Välj en rengöring anpassad efter din hudtyp och njut av en härligt rengjord hud.
 
kvinna-som-rakar-benen
Den perfekta duschrutinen – vad ska jag göra först?

Raka

Det är aldrig en bra idé att raka när du just gått in i duschen. Det kan t.o.m. leda till att du skär dig. Efter att du varit våt en stund blir din hud och ditt hår mjukare och du kommer att kunna raka mycket närmare.
 
kvinna-med-blå-tvättsvamp
Den perfekta duschrutinen – vad ska jag göra först?

Tvätta kroppen

Du bör tvätta kroppen sist. På så vis kan du försäkra dig om att du tvättar av alla rester från schampo och balsam som annars skulle kunna irritera din hud om den är väldigt känslig.
 
vacker-flicka-med-handduk
Den perfekta duschrutinen – vad ska jag göra först?

Torka

Använd en mjuk och bekväm handduk för att varsamt pressa ditt hår innan du lindar in det i en handduk för att torka det och börja torka din hud med mjuka rörelser.
 

5 enkla sätt att säkerställa att din dusch är perfekt

  • Planera hur ofta du vill duscha
  • Se till att du har tillräckligt med varmvatten om du har hetvattentank
  • Använd alltid en antihalkmatta för att undvika olyckor
  • Skaffa en duschklocka så att du vet hur länge du duschar
  • Vänj dig vid en regelbunden duschrutin så att den snabbt blir lättare att följa"
 
kvinna-som-breder-ut-kräm-på-sin-arm

Vad gör man efter duschen

Använd tiden efter duschen på ett smart sätt. Återfukta din hud i badrummet – din hud absorberar fukt bättre efter en dusch och ångan gör att cremen absorberas bättre. Nu passar det bra att klippa naglarna då de är mycket mjukare än vanligt.