Jojobaolja för Hud

Finns det något som inte jojobaolja kan göra? Läs mer om de otroliga fördelarna med att använda jojobaolja på din hud och ditt hår

JOJOBAOLJA FÖR HUD

 1. Fuktgivande - jojobaoljans fördelar för huden inkluderar dess fuktgivande egenskaper som inte är alltför olika de naturliga oljor som huden producerar. Detta bidrar till att ge återfuktning som inte känns som ett tjockt lager kvar på huden, det arbetar tillsammans med de naturliga oljor som huden producerar
 2. Antibakteriell - jojobaolja är en naturligt antibakteriell, antiviral och antifungal substans, vilket gör den idealisk för ett antal hudtillstånd.
 3. Antioxidant - jojobaolja innehåller naturligt Vitamin E, en välkänd antioxidant. Detta innebär att det hjälper till att förhindra skador på huden som orsakas av fria radikaler som föroreningar, och samtidigt öka hudens hy genom att motverka oxidering av saker som olja, som hjälper till att förhindra tilltäppta porer och finnar.
 4. Hjälper balansera ut talg och täpper inte till dina porer - jojobaolja är mycket lik talg, vilket är den naturliga oljan som produceras av våra kroppar. Eftersom jojobaolja liknar denna naturligt förekommande substans, tror huden att den har producerat tillräckligt med olja vilket förhindrar produktion av mer oljor på huden. Därför hjälper det till att balansera talgproduktionen och förhindra tilltäppta porer från överflödiga oljor på huden. Jojobaolja för fet hud är en kraftfull ingrediens som kommer att göra underverk.
 5. Hjälper sårläkning - jojobaoljans fördelar slutar inte där, forskning visar att jojobaoljan binder sig till din hud när den har skadats, vilket ger en skyddande beläggning samtidigt som man hjälper reparationen av dessa separerade hudceller.
 6. Antiinflammatorisk - jojobaolja har länge använts som antiinflammatorisk för torr, kliande eller känslig hud. Det återfuktar samtidigt som det förser huden med ett näringsrikt ämne för att lugna.
 7. Lugnande för hudskador som solbränna - de lugnande balsamliknande egenskaperna hos jojobaolja hjälper till att lugna hud som har skadats av solen, och vitamin E-egenskaperna hjälper till att absorbera UVB-ljus som en typ av extra skyddande barriär för solen från solen.
 8. Minskar rynkor - detta beror på att jojobaolja är en utmärkt fuktighetskräm som hjälper till att bleka djupa rynkor och fina linjer. Forskning visar att jojobaolja också ökar hudens smidighet på kort sikt och är något långvarig. Läs mer om anti-aging vård här.
 9. Läker ärr - detta beror på det rika vitamin E-innehållet i jojobaolja, på samma sätt som det hjälper till att läka sår, hjälper det också till att ljusna mörka fläckar på huden på grund av dess hudreparerande egenskaper.

jojoba oil seed

VARIFRÅN KOMMER JOJOBAOLJA?

Jojobaolja kommer från fröet från jojobaväxten, som växer naturligt i Arizona, Kalifornien och Mexiko. Jojobafrön liknar kaffebönor fast jojobafröna varierar mer i storlek och är vanligtvis mycket större.

Amerikanska ursprungsbefolkningen upptäckte jojobaolja och använde det för sitt hår och sin hud samt för att bevara djurhudar. De trodde också att det var fördelaktigt för gravida kvinnor att äta, och jägare skulle äta det för att hålla sin hunger i schack när e var ute och jägare. Jojobaolja för hud är det vanligaste andvändningsområdet idag, men det finns ett antal andra fördelar med jojobaolja om den används annorlunda.

lady rubbing jojoba oil into her arm


4 OLIKA SÄTT ATT ANVÄNDA DENNA MÅNGSIDIGA SKÖNHETSOLJA

JOJOBAOLJA FÖR HUD

Tack vare det faktum att den liknar mänsklig talg, fungerar jojobaolja utmärkt som fuktighetskräm. Det täpper inte till porerna eller lämnar feta rester på huden – desutom är det ett helt naturligt sätt att ge huden vad den behöver.

JOJOBAOLJA HÅR

Ge ditt hår näring på det naturliga sättet! Jojobaolja ger inte bara ditt hårsvall intensiv hydrering för att gör det glänsande och hälsosam, dess antiinflammatoriska egenskaper betyder att det kan hjälpa dig att behålla en hälsosam hårbotten också.

JOJOBAOLJA LÄPPAR

Den vaxartade konsistensen av jojobaolja bildar en skyddande barriär över torra eller nariga läppar för att låsa inne fukt och får dem att kännas mjuka och lena smidiga – även i de kyligaste väderförhållandena!

JOJOBAOLJA ANSIKTE

Jojobaolja innehåller Vitamin E, som är en naturlig anti-aging ingrediens för att minska förekomsten av fina linjer och rynkor. Dessutom kan den användas som en effektiv hypoallergen sminkborttagare för både ansikte och ögon – finns det något som den inte kan göra?


NIVEA & JOJOBAOLJA

 

NIVEA OLJA IN LOTION CHERRY BLOSSOM & JOJOBA OIL

Denna lyxiga kräm är berikad med jojobaolja för att ge dig sammetslen, strålande kroppsvård. Krämen är lätt att applicera och smälter in i huden utan att lämna feta rester bakom sig.

NIVEA INDULGENT MOISTURE COCONUT SHOWER CREAM

Denna vårdande duschkräm gör inte bara att din hud luktar av exotisk kokosnöt, den ger också djup näring åt din hud med ett härligt lödder berikad med jojobaolja för huden ska se strålande ut och kännas omhändertagen.


HEMMAGJORD HUDVÅRD MED JOJOBAOLJA

Mångsidig och anpassningsbar är två ord som bäst beskriver jojobaolja. Ta en titt nedan för att ta reda på hur du får denna olja att fungera för dig.
jojoba oil face mask on lady

LUGNANDE ANSIKTSMASK MED JOJOBAOLJA

Torr eller känslig hud kan dra nytta av en vitaliserande jojobamask. Blanda helt enkelt tre teskedar aloe vera-gel med en tesked jojobaolja och massera in i ren hud. Låt den sitta i under ca 20 minuter före sköljning. Regelbunden applicering hjälper till att hålla huden hydratiserad och fri från finnar.

SÅ TILLVERKAS JOJOBAOLJA

 1. Odla jojobafrön: Jojobaolja kommer från frön från jojobaväxten. När du har dina växter är det viktigt att odla de hårda, bruna jojobafröna som så småningom blir oljan.
 2. Torka jojobafröna: Fröna borde få en till två veckor för att torka ut och förlora tillräckligt med fukt.
 3. Pressa jojobafröna: Placera nu de torkade fröna i en fröpress, se till att separera vaxet, vilket borde se ut som en klar olja.
 4. Kassera skalen från jojobafröna: Ta bort alla spår av fröna för att lämna kvar den rena Jojobaoljan.
 5. Förvaras i en ren glasbehållare: Överför sedan Jojobaoljan till en glasburk med ett tätt lock. Denna färska olja ska förvaras någonstans kallt och torrt – du kommer bli förvånad över hur länge det håller om den lagras och används korrekt.