TIPS FÖR RENGÖRING ANSIKTE

Att rengöra ditt ansikte är en viktig del av en bra hudvårdsrutin. Lär dig att rengöra ansiktet på rätt sätt och undvik de vanligaste misstagen.

undvik de vanligaste misstagen

VARFÖR RENGÖRING ANSIKTE ÄR AVGÖRANDE FÖR EN STRÅLANDE HY

Huden i ansiktet utsätts dagligen för påfrestningar och är vår mest exponerade kroppsdel. Sol, vind, luftföroreningar samt bakterier är några exempel som påverkar och anstränger huden på olika sätt. Därför är det viktigt att rengöra ansiktet två gånger om dagen för att ta bort smuts, svett, döda hudceller, överskott av talg och andra orenheter. NIVEA har ett brett sortiment av olika typer av ansiktsrengöring. Är du en person som gillar micellärvatten, rengöringsservetter eller wash gel?

RENGÖRING ANSIKTE - 8 VANLIGA MISSTAG

 1. Jag rengör mitt ansikte med bara vatten: Vatten kan inte på egen hand lösa upp oljor eller ta bort smuts så som makeup och talg. Så därför kan en anpassad produkt för rengöring av ansiktet hjälpa till så huden blir ordentligt ren. Tänk på att inte heller använda för varmt vatten då det kan torka ut huden.
 2. Jag exfolierar mitt ansikte varje dag: Detta kan ofta göra mer skada än nytta; det är onödigt och kan irritera din hud. Läs vår guide om exfoliering för att lära dig mer.
 3. Jag använder vanlig tvål för att tvätta mitt ansikte: Tvål kan ta bort hudens naturliga oljor, och göra att den känns stram och torr. Tvål påverkar även hudens naturliga pH-nivå. Ett alternativ är att använda en ansiktstvål som är anpassad till den känsligare huden i ansiktet. Se också till att använda anpassade produkter för din hudtyp – blandad, torr, normal och oljig hud har olika behov.
 4. Jag tvättar bara mitt ansikte på kvällen: Under natten kan bakterier från din kudde förflytta sig till ansiktet, samt oljor från ditt hår och saliv. Så att även tvätta ansiktet på morgnonen avlägsnar detta samt förbereder huden för en ny dag.
 5. Jag tvättar bara mitt ansikte på morgonen: Att rengöra ansiktet på morgonen är viktigt, men att tvätta ditt ansikte på kvällen är ett måste. Oljor, smuts, svett och föroreningar kan samlas i ditt ansikte under dagen så en rengöringsrutin på kvällen är avgörande för en ren hud.
 6. Jag tvättar mitt ansikte med varmt vatten: För varmt vatten torkar ut ansiktet och skadar ömtålig vävnad. Använd ljummet vatten som en del av din hudvårdsrutin.
 7. Jag använder samma handduk till ansiktet som för händerna: Genom att ha en separat handduk för ansiktet gör att du undviker att överföra smuts och bakterier till ditt ansikte som kan irritera och skapa orenheter.
 8. Jag tvättar mitt ansikte flera gånger om dagen: Det kan tyckas vara en bra idé, men att tvätta för ofta kan leda till överproduktion av olja när huden försöker kompensera för torr hud. Så försök att hålla dig till två gånger per dag, det räcker!
 


DEN BÄSTA RENGÖRINGSRUTINEN – STEG FÖR STEG

Enkla tips om hur du på bästa sätt tvättar ditt ansikte och skapar en bra rengöringsrutin för din hud.

Tvätta dina händer

Om du har bakterier på händerna så överförs de till ansiktet – därför är det viktigt att tvätta dina händer innan du börjar din rengöring av ansiktet.

Fukta ditt ansikte

Fukta ditt ansikte med ljummet vatten. Detta för att förbereda din hud för rengöring.

Applicera rengöringsprodukten

 Använd en liten mängd och massera försiktigt in det i ansiktet, se till att du täcker hela ansiktet men undvik ögonområdena.

Skölj av ansiktet

Efter att du har masserat in produkten, använd ljummet vatten för att skölja bort resterna. Tada! Ren och fräsch hud! Så enkelt är det.

Huden är redo

En bra rengöring av ansiktet skapar de bästa förutsättnignar för de produkter du applicerar efteråt.

HUR MÅNGA GÅNGER OM DAGEN BÖR JAG RENGÖRA ANSIKTET?

Rengöring ansikte bästa sätt? Ett vanligt missförstånd är att man inte behöver tvätta ansiktet på morgonen. Under din sömn fokuserar dina hudceller på att reparera och återhämta sig. Så för att tvätta bort döda hudceller, svett och överskott av oljor samt smuts, oljor från ditt hår och bakterier som kan överföras från kudden är en ansikte rengöring en bra start på dagen. I en bra hudvårdsrutin ingår ansikte rengöring morgon och kväll.

5 TIPS FÖR HUR RENGÖR MAN ANSIKTET BÄST

 1. Använd alltid ljummet vatten – för varmt så torkar det ut huden.
 2. Hantera huden varsamt när du rengör ditt ansikte, särskilt runt ögonen.
 3. Att ha en separat ansiktshandduk gör att du undviker att överföra bakterier. Byt den gärna varje vecka. 
 4. Undvik att rengöra för ofta – två gånger om dagen räcker. Morgon och kväll.
 5. Använd anpassade hudvårdsprodukter för din hudtyp.


SKAPA DIN BÄSTA RENGÖRINGSRUTIN!

Rengöring är a och o och det är viktigt att hitta en rengöring ansikte som passar just din hudtyp.

NIVEA har ett brett sortiment av olika typer av ansiktsrengöring. Är du en person som gillar micellärvatten, rengöringsservetter eller wash gel? Kom ihåg att välja ansiktsrengöring som passar din hudtyp.