TIPS FÖR RENGÖRING ANSIKTE

Att dagligen tvätta ditt ansikte är en viktig del av alla hudvårdsrutiner. Lär dig att rengöra ansiktet på rätt sätt och få hälsosam & vacker hud

VARFÖR RENGÖRING ANSIKTE ÄR AVGÖRANDE FÖR EN STRÅLANDE HY

Huden i vårt ansikte får vara med om mycket. När vi applicerar makeup, rör våra ansikten eller utsätts för luftföroreningar så anstränger vi den. Därför är det viktigt att rengöra huden två gånger om dagen för att ta bort smuts och döda hudceller. Det är en viktig del av alla hudvådsrutiner.  En bra rengörare så som NIVEA Daily Essentials Gentle Cleansing Cream tar bort all sorts smuts, och lämnar din hud fräsch och mjuk.

RENGÖRING ANSIKTE - 8 VANLIGA MISSTAG

  1. Jag rengör mitt ansikte med bara vatten: Vatten kan på egen hand inte ta bort oljelöslig smuts så som makeup och talg. Att tvätta med varmt eller hett vatten kan till och med torka ut huden.
  2. Jag exfolierar mitt ansikte varje dag: Detta kan ofta göra mer skada än nytta; det är onödigt och kan irritera din hud. Läs vår guide om exfoliering för att lära dig mer.
  3. Jag använder vanlig tvål för att tvätta mitt ansikte: Tvål kan ta bort hudens naturliga oljor, och göra att den känns stram och torr. Tvål påverkar även hudens naturliga pH-nivå.
  4. Jag tvättar bara mitt ansikte på kvällen: På morgonen så kan bakterier från din kudde förflytta sig till ansiktet, samt oljor från ditt hår och saliv. Så kom ihåg att rengöra ditt ansikte. NIVEA Refreshing Cleansing Milk är ett perfekt val.
  5. Jag tvättar bara mitt ansikte på morgonen: Vi har konstaterat att det är viktigt att tvätta ansiktet på morgonen, men att tvätta ditt ansikte på kvällen är ett måste. Oljor, smuts och föroreningar kan samlas i ditt ansikte under dagen. Kvällsvård är avgörande.
  6. Jag tvättar mitt ansikte med hett vatten: För hett vatten torkar ut ansiktet och skadar ömtålig vävnad. Använd ljummet vatten som en del av din hudvårdsrutin.
  7. Jag använder rengöringsprodukter för mitt ansikte: Se till att använda de bästa produkterna för din hudtyp – blandad, torr, normal och oljig hud har olika behov.
  8. Jag tvättar mitt ansikte flera gånger om dagen: Det kan tyckas vara en bra idé, men att tvätta för ofta kan leda till överproduktion av olja när huden försöker kompensera för torr hud.
 


DEN BÄSTA HUDVÅRDSRUTINEN – STEG FÖR STEG

Ansiktsrengöringstips för att tvätta ditt ansikte på rätt sätt – du kommer ha ren & mjuk hud inom nolltid.

Tvätta dina händer

Om du har bakterier på händerna så överförs de till ansiktet – därför är det viktigt att tvätta dina händer innan du börjar din hudvårdsrutin

Fukta ditt ansikte

Stänk ljummet vatten på ditt ansikte för att fukta det. Detta förbered din hud för rengöring på djupet.

Applicera rengöringsprodukten

 Använd en liten mängd och massera försiktigt in det i ansiktet, se till att du täcker hela ansiktet men undvik ögonområdena.

Skölj av ansiktet

Efter att du har masserat in produkten, använd ljummet vatten för att skölja bort resterna. Tada! Ren och fräsch hud! Så enkelt är det.

HUR MÅNGA GÅNGER OM DAGEN BÖR JAG RENGÖRA ANSIKTET?

Hur rengör man ansiktet bäst? Ett vanligt missförstånd är att man inte behöver tvätta ansiktet på morgonen. Din hud återskapar sig och släpper döda hudceller medan du sover. Det kan vara så att din kudde överför olja och smuts till ditt ansikte. Därför är det en bra idé att tvätta två gånger om dagen.

5 TIPS FÖR HUR RENGÖR MAN ANSIKTET BÄST

Använd alltid ljummet vatten – för varmt så torkar det ut huden Hantera huden varsamt när du masserar din rengörare, särskilt runt ögonen Undvik överrengöring – två gånger om dagen räcker Använd inte hudvårdsprodukter som innehåller starka kemikalier Rengör morgon och kväll


ATT HITTA DEN BÄSTA RENGÖRAREN FÖR ANSIKTET

Det är viktigt att hitta en rengöring ansikte som täcker din huds behöv och gör att den känns ren och frisk.

Upptäck det breda utbudet av ansiktsrengörare från NIVEA som innehåller micellärvatten, mjölkbaserade rengörare, rengöringsservetter och gelbaserad ansiktstvätt. Välj det som är bäst för din hudtyp och upplev frisk hud med lyster!