kvinna leende

Vad är en toner?

Upptäck fördelarna med att införliva en toner i din hudvårdsrutin

Vad är en toner?

Vad är en toner? Många tycker att en toner är en oumbärlig del av deras dagliga hudvårdsrutin, men vad är en toning och vad gör en toner egentligen för ditt ansikte? Vad innehåller den, när bör man använda en toner och hur fungerar den? Tack och lov har NIVEA alla svaren på dessa frågor och fler därtill.

Vad är en toner?

I sin enklaste form är en toner en flytande återfuktningsprodukt. Denna vattenhaltiga substans är späckad med nyttigheter, vilket i princip gör den till supernäring för din hud. I likhet med vatten innehåller tonerprodukter syre och väte (i mycket större utsträckning) samt viktiga vitaminer såsom syror (t.ex. salicylsyra och niacinamid), antioxidanter och anti-inflammatoriska ingredienser. När alla dessa ingredienser kombineras gör de underverk för att få din hud att se så bra ut som möjligt.

Vilken effekt har en toner?

Vad är en toner? Trots att namnet tyder på att en toners främsta jobb är att tona din hud, kan en toner uträtta mycket mer än så. En toner kallas även för ett ansiktsvatten, så frågan du bör ställa dig är egentligen ”vad gör ansiktsvatten?” och ”hur använda ansiktsvatten?”. Ansiktsvatten används regelbundet är suveränt för att hålla din hud återfuktad, rengöra den och strama åt porerna, ombalansera pH-nivåer och tvätta bort överskottsoljor. Och om din favorittoner har anti-inflammatoriska egenskaper bidrar den även till att minska rodnad orsakad av akne eller blemmor.

De främsta fördelarna med att använda en toner eller ett ansiktsvatten för ditt ansikte inkluderar:

- Bidrar till att balansera huden efter användning av en rengöringsprodukt.
- Tillför en extra nivå av återfuktning och avlägsnar överskottsoljor.
- Stramar åt porer.
- Kan potentiellt minska eller förebygga tecken på åldrande.
- Introducerar viktiga näringsämnen och vitaminer för en friskare, gladare hud.


När ska jag använda toner?

Nu när vi vet vad en toner kan göra för ditt ansikte, låt oss ta en titt på när du bör använda din toner. En toner ska vara det andra steget i din hudvårdsrutin morgon och kväll, efter en rengöringsprodukt. Dessa båda produkter fungerar som baslagret innan du använder eller applicerar något annat, för att bidra till att förbereda din hud för det som komma skall.

Genom att tona din hud innan du exfolierar den eller applicerar en behandling, introducerar du ytterligare näringsämnen och vitaminer för mer långvariga resultat. Följande rekommenderas för att ge din hud allt den behöver.
 
·          Var noga med att avlägsna allt smink innan du börjar rengöra ditt ansikte.
 
·          Applicera toner.
 
·          Peeling ansikte (inte mer än 2–3 gånger per vecka) och skölj av.
 
·          Applicera eventuell behandling.

·          Återfukta och låt absorbera.Ska jag tvätta av min toner?

Du behöver inte tvätta bort din toner från ansiktet, utan kan låta den absorberas så att huden kan ta till sig av dess närande ingredienser.

kvinna som håller en Nivea-toner

Vad är skillnaden mellan rengöringsprodukter och tonerprodukter?

Ibland säljs rengöringsprodukter och tonerprodukter som en enda produkt, men om du använder en separat rengöringsprodukt ska du applicera den innan du applicerar din tonerprodukt. Huvudskillnaden är att en rengöringsprodukt påbörjar rengöringsprocessen, öppnar upp porer och ger nytt liv åt hudcellerna i det översta lagret. Därefter kan du applicera en toner för att stora porer och avlägsna eventuella döda hudceller.

NIVEA Refreshing Toner är en suverän allround-produkt när det gäller att ta reda på vilken toner som passar just dig bäst. Den är utvecklad för att rengöra, återfukta och balansera hudens pH och ge den nytt liv med vitamin E. Om du inte har använt en toner som en del av din hudvårdsrutin förut, är detta en mycket bra början.


Så här applicerar du din toner

Att applicera toner är lite av ett omdebatterat ämne i sminkbranschen, men så behöver det inte vara. Nu när vi vet att du ska applicera din toner i ansiktet efter rengöring och att du inte behöver skölja av den, låt oss gå in på hur man gör detta.
kvinna leende

Inled din tonerritual genom att hälla några droppar på två bomullsrondeller. Du kan alltid hälla på lite mer vid behov, men du behöver inte dränka in bomullsrondellerna. För bästa resultat, dutta och massera försiktigt in din toner på huden i stället för att gnugga och dra.
 
1.         Tvätta av ditt ansikte med en rengöringsprodukt och ta bort allt smink.

2.         Börja med att dutta med rondellerna under hakan och arbeta dig därefter varsamt upp längs ansiktet, över tinningarna och mot pannan, och applicera ett lätt tryck längs vägen.

3.         Arbeta dig fram mot mitten av ögonbrynen, fortsätt att dutta lätt och massera nedåt längs båda sidor av näsan, och utåt, under ögonen och längs kindbenen.

4.         Var noga så att du inte kommer för nära läpparna eller ögonlocken, som kan vara känsligare.

5.         Kör en andra omgång på områden där det troligtvis finns extra döda hudceller, som t.ex. vanliga rynkområden – på sidan av ögonen, under ögonbrynen samt på pannan.

6.         Låt din toner absorberas i några minuter och göra sitt jobb innan du går vidare till nästa steg i din hudvårdsrutin. Du behöver inte skölja av eller tvätta bort tonerprodukten från ditt ansikte.

Behöver jag en toner?

Även om en toner erbjuder din hud en extra nivå av kärlek och omvårdnad, är den inte absolut nödvändig. Men alla hudtyper är olika. Om du vill strama åt dina porer eller om du har märkt att ditt ansikte blir förhållandevis oljigt (vilket är mycket vanligt, särskilt för tonåringar som är i puberteten), kan det vara givande att införliva en toner i din hudvårdsrutin.

Om du ofta har irriterande utbrott av akne eller finnar och vill lindra detta på ett skonsamt sätt, fundera då på att kombinera din toner med NIVEA Anti Blemish Daily Wash Scrub, som innehåller välriktade ingredienser som håller blemmorna i schack, inklusive magnoliaextrakt och mjölksyra.

Fråga dig själv: vilken toner bör jag använda? Du hittar NIVEA:s ansiktsvatten av tonerprodukter här.