man ler

NIVEA:s hudvårdsrutin för män i 5 steg

Upptäck en enkel hudvårdsrutin i 5 steg för män, med kompletterande tips om hudvård

VAD ÄR HUDVÅRDSRUTIN FÖR MÄN?

Hudvårdsrutin för män är en snabbt växande bransch, och det finns så många produkter att välja mellan att det kan kännas överväldigande att välja bra hudvård för män. För att inte krångla till det, har NIVEA skapat en enkel hudvårdsrutin för män i fem steg, tillsammans med kompletterande hudvårdstips för att säkerställa att du både ser bra ut och mår bra.
man som håller en Nivea ansiktskräm

VARFÖR ÄR HUDVÅRDSRUTIN FÖR MÄN ANNORLUNDA ÄN FÖR KVINNOR?

Trots att det finns likheter mellan mäns och kvinnors hudvårdsbehov, finns det även många skillnader. I grunden handlar det om de hormonella skillnaderna mellan män och kvinnor, eftersom män har mycket högre testosteronnivåer, vilket gör deras hud 25 procent tjockare än kvinnors och den beter sig inte heller på samma sätt.

De högre testosteronnivåerna leder också till tätare hårsäckar, oljigare hud och större porer som pumpar ut talg. 

På grund av skillnaderna mellan mäns och kvinnors hud, behövs en hudvårdsrutin för män med produkter som är specifikt utformade för deras behov. Därför behöver män aktiva ingredienser med högre koncentrationer med bättre absorption som kan tränga in i tjockare hud och produkter som är mer inriktade på oljig hud.


ENKEL HUDVÅRDSRUTIN FÖR MÄN I FEM STEG

1. Rengör
Du rekommenderas att rengöra huden två gånger per dag. Börja morgonen med att tvätta ditt ansikte med en rengöringsprodukt. Detta sköljer bort resterna av de nattprodukter du använt samt den svett och de bakterier som ansamlats på din hud medan du sov. Gör likadant på kvällen innan du sätter igång med din hudvårdsrutin för män.
Syfte: Rengöra huden från talg och smuts.
Gör så här: Använd en rengöringsprodukt för ansiktsvård för män för att tvätta ansiktet direkt på morgonen och innan du påbörjar din hudvårdsrutin på kvällen.

2. Exfoliera huden två gånger per vecka
Exfolieringen avlägsnar döda hudceller, smuts och överskottstalg för att säkerställa att din hud ser klar och slät ut. Att använda en ansiktsskrubb bidrar till att motverka utbrott av finnar genom att tränga in i porerna och öppna upp eventuella djupt liggande orenheter och rensa bort blockeringar. Det finns både kemiska exfolierare och slipande exfolierare. Om du tenderar att ha känslig hud kan det vara klokast att använda en slipande exfolierare (ansiktsskrubb).
Syfte: Avlägsna död hud och rensa djupa porer.
Gör så här: Applicera en kemisk eller slipande exfolierare två gånger per vecka och tvätta av dig efteråt.

man som applicerar Nivea ansiktsskrubbgel
 man som applicerar Nivea ansiktskräm

3. Ögonkräm
Huden runt ögonen är tunnare än i resten av ansiktet, och därför behöver den mer koncentrerade ingredienser eftersom detta hudområde tenderar att förlora fukt och volym snabbare. En ögonkräm kan förbättra flera hudproblem såsom mörka ringar, påsar, fina linjer och bidrar till att få huden att se fräsch ut. Du bör applicera ögonkräm efter rengöringen morgon och kväll.
Syfte: Återfukta och fylla ut den tunnare huden runt ögonen.
Gör så här: Applicera en liten mängd runt ögonen när du har klappat huden torr efter rengöringen, morgon och kväll.

4. Återfukta
Att konsekvent använda en återfuktande produkt för att hålla huden återfuktad är mycket viktigt för hudens hälsa och något som alltid bör ingå i hudvårdsrutin för män. En närande dagkräm ersätter de näringsämnen som du kan ha förlorat under rengöring eller exfoliering. Du bör välja en återfuktande produkt som lämpar sig för just din hudtyp, beroende på om du har torr eller oljig hud eller blandhy. Som nämnt tenderar män att producera mer talg naturligt, och därför kan en återfuktande produkt med matt finish passa bäst. 
Syfte: Låsa in fukt och tillföra näring.
Gör så här: Applicera varsamt i ansiktet morgon och kväll.

5. SPF
Det sista steget är viktigast för att bibehålla ett ungdomligt utseende på huden. SPF är oumbärligt i en bra hudvårdsrutin, oavsett vad du har för hudton. SPF är det effektivaste sättet att reducera tecknen på åldrande och bör appliceras dagligen. 
Syfte: Skydda huden mot UV-strålar för att reducera tecknen på åldrande.
Gör så här: Som det sista steget i din morgonrutin och under dagen, applicera på alla solexponerade hudområden.


YTTERLIGARE KOMPLETTERANDE HUDVÅRDSRUTIN FÖR MÄN

Det finns ytterligare hudvårdssteg som du kan lägga till i denna enkla hudvårdsrutin för män i fem steg, och dessa inkluderar:
 man som applicerar Nivea ansiktskräm

- Ansiktsserum
Det finns många typer av serum med olika aktiva ingredienser för att fokusera på olika hudproblem. Ansiktsserum innehåller koncentrerade aktiva ingredienser (såsom vitamin E, hyaluronsyra eller bakuchiol) med färre tillsatser (förtjockningsmedel, emulsifierare eller oljor). Det gör att högre koncentrationer av aktiva ingredienser snabbare kan absorberas och bidra till att stärka huden.

- Ansiktsmasker
Ansiktsmasker liknar ansiktsserum på så vis att det finns ett stort urval tillgängligt som tillhandahåller specifika fördelar genom att tillföra mer koncentrerade ingredienser till din hud. De är suveräna för att komplettera din huvudsakliga hudvårdsrutin på veckovis basis.

- Rakbalsam
Huden kan vara mycket känslig efter rakning, och det är viktigt att avsätta en liten stund åt att vårda huden efter rakningen. Använd ett rakbalsam av god kvalitet efter rakningen för att lugna, svalka och återvitalisera din hud. En balsamprodukt skyddar inte bara den känsliga huden efter rakningen, utan ger även ett omedelbart skydd mot fem tecken på hudirritation: sveda, rodnad, torrhet, stramhet och mikro-skärsår.

TIPS PÅ HUDVÅRDSRUTIN FÖR MÄN FÖR OLIKA HUDTYPER

Hudvårdsrutin för män i fem steg ser likadan ut för olika hudtyper, men vi rekommenderar att du hittar specialiserade produkter som passar just din hud.

- Eftersom mäns hudvårdsprodukter ofta är starkare för att kunna tränga in i mäns tjockare hud, kan de vara alltför starka för känsliga hudtyper. Om så är fallet bör du prova specialiserade hudvårdsprodukter för män med känslig hud. Hudvårdsprodukter för känslig hud kan bidra till att minska eventuell hudirritation eller hudinflammation, samtidigt som de ger samma fördelar som vanliga hudvårdsprodukter.

NIVEA MEN Sensitive Pro Facial Balm är perfekt för män med känslig hud. Produkten är baserade på 100 % växtbaserade hampafröolja och vitamin E för att lugna huden, minimera stress och skydda huden mot irritation.

man som håller en Nivea Sensitive Calming Pro ansiktskräm

- Om du är ute efter anti-ageing-hudvårdsprodukter bör du hålla utkik efter hudvårdsprodukter med anti-ageing-ingredienser såsom hyaluronsyra. Hyaluronsyra stärker hudens elasticitet för att hjälpa huden att se fastare och ungdomligare ut.

NIVEA MEN Anti Age Hyaluron Face Gel drar full nytta av de fördelar som hyaluronsyran erbjuder. Produkten stärker huden och erbjuder 24 timmars återfuktning för att både minska tecken på trötthet och åldrande.

- Om du redan har en ungdomlig hud men vill ha en extra kick för att ge energi åt din hud, kan koffein bara en suverän aktiv ingrediens i din hudvårdsrutin. Som du kanske vet kan intag av koffein hjälpa dig att få mer energi, och detta fungerar precis lika bra för huden och bidrar till att motverka de där tecknen på trötthet.

Upptäck alla de specialiserade hudvårdsprodukterna för män här.