man med skäggstubb

Lär dig hur du skaffar skäggstubb

Allt du behöver veta om skäggstubb, hur du formar den, hur du vårdar den och håller den snygg

Skaffa skäggstubb

Ärligt talat. Det finns många sätt för män att förhålla sig till sitt ansiktshår. Vissa av oss gillar ett slätt, renrakat ansikte, medan andra föredrar den där orakade mörka eftermiddagsskuggan. Andra vill veta hur man vårdar sin skäggstubb eller ansar ett tredagarsskägg.
Om du funderar på en tredagarsstubb, men är osäker på om det är rätt look för dig – oroa dig inte. NIVEA Men finns här för att hjälpa dig att fatta rätt beslut och tipsa dig om hur du kan skaffa skäggstubb samtidigt som du vårdar din hud.

Vad, varför och … hur du skaffar skäggstubb

Slipp rakning, skäggstubbsutslag och skaffa den där snygga skäggstubben.

Fördelarna med att ha lite ansiktsbehåring handlar om mycket mer än bara utseendet. Om din hud reagerar kraftigt när du rakar dig med rakhyvel eller om du har extra känslig hud, kan valet att raka sig mer sällan (och mer varsamt när du väl rakar dig) leda till att du bestämmer dig för att behålla din stubb skägg.

Genom att byta ut rakhyveln mot en skäggtrimmer kan det mycket väl bli så att du slipper såväl rakbladsbränna som smärtsamma inåtväxande hår.

En välskött skäggstubb kan också få ditt ansikte att se mer symmetriskt ut och i viss mån dölja brister i ansiktet.

man med skäggstubb

RENT MEN INTE RENRAKAT

Att lämna det renrakade ansiktet bakom sig är inte samma sak som att strunta i sin hudvård när man funderar på att skaffa skäggstubb.

Skäggstubbsutslag och flagande hud under stubben kan fortfarande förekomma. Därför rekommenderar NIVEA att du efter användning av en skäggtrimmer applicerar NIVEA MEN Sensitive Pro Ultra-Calming Facial Balm för att lugna huden. Genom att vårda din hud med lugnande hampa och vitamin E när du väl har fått skäggstubben på plats, kan du verkligen få en skön känsla i huden.

Utforska hampafröoljans effekter på huden

Nivea Men Sensitive Pro produkt

Skäggstubb:

Tredagarsskägget

Om du lockas av att skaffa skäggstubb, är tredagarsstubben en av de mest ikoniska skäggstubbarna för män.
man med skäggstubb
man med skäggstubb
Skäggstubb passar inte alla, så om du hellre vill odla skägg kan du gå direkt till vår guide för att odla skägg.Men om du väljer att testa skäggstubb låter tredagarsskägget dig testa din nya stil under veckoslutet, i lugn och ro och utan kollegornas nyfikna blickar. Du kan börja på fredagen och om du känner att det här inte är din grej på söndagen, är det bara att plocka fram rakhyveln igen.

Oavsett längd så kräver även skäggstubb ett visst underhåll. Tänk på att återfukta huden under skägget med en bra återfuktningsprodukt från NIVEA MEN, för att säkerställa att huden under skägget inte torkar ut.
 
Dessutom är det alltid snyggt med ett välansat tredagarsskägg, så ta reda på vilken typ av skäggstubb du föredrar, trimma och bättra på den eller plocka helt enkelt bort lösa hårstrån för att se ren och fräsch ut.

Hur skaffar man skäggstubb?

Skäggstubb är en enkel sak i sig – låt bli att raka skäggstubb i minst tre dagar så bör stubben ha vuxit ut rejält, beroende på hur snabbt ditt ansiktshår växer. Efter ett par dagar är din skäggstubb förmodligen mellan 2 och 3 mm lång, vilket ger dig den där grovhuggna, snygga looken.
Tredagarsskägget kan vara extra smickrande för mer kantiga ansikten och skapa en mer slimmad, rundad profil.
man med skägg

RENT MEN INTE RENRAKAT

När du står i begrepp att skaffa skäggstubb kommer du att vilja använda din skäggtrimmer med några dagars mellanrum för att behålla samma längd på skäggstubben.Om du brukar få den där orakade mörka skuggan på eftermiddagen, kommer du förmodligen att behöva använda skäggtrimmern oftare eftersom detta tyder på en snabbare skäggväxt som kräver lite extra omvårdnad.

Välj en kam till din trimmer, återigen mellan 2 och 3 mm, och kör trimmerbladen över ditt ansikte och din hals. Kanske behöver du ta bort kammen för att finputsa kantområden såsom läpparna, under näsan och halslinjen. Var noga med att få bort eventuella utstickande hårstrån.

Om skäggstubben växer långt upp på dina kinder och långt ner på halsen vill du antagligen definiera halslinjen/kinderna lite mer. Undvik att ansa stubben i skarpa, raka linjer för att behålla den naturliga skäggstubbslooken.

Nu kan du njuta av en ren och fräsch look.

 

Du är inte riktigt klar ännu

Ja, ditt skägg börjar växa ut, men på samma sätt som för ett renrakat ansikte måste det hållas rent. För att skäggstubben ska fortsätta att se fräsch ut, löddra upp stubben med skäggtvätt och applicera en återfuktningsprodukt som exempelvis NIVEA MEN när du har torkat dig för att återfukta huden och slippa skäggklåda genom att mjuka upp dina skäggstrån för att få mjukare skäggstubb.

man tvättar sitt ansikte