Solkräm barn

Solen gör oss glada: speciellt barn. Men tillräckligt med solskydd är extra viktigt för särskilt barn för att kunna skydda deras känsliga och konstant utvecklande hud mot solstrålar.

Pålitligt sOLSKYDDFAKTOR BARN

Barnens hud är extra känslig och behöver därför extra starkt skydd.

Barnens hud är extra känslig och behöver därför extra starkt skydd. På samma sätt behöver även bebisar och spädbarn en extra hög skyddsnivå från solen då deras hud är ännu tunnare. Detta är på grund av att under de första åren av deras liv är hudens skyddande mekanismer mot UV-strålning ännu inte tillräckligt utvecklade. Eftersom vädret blir varmare och UV-nivåer stiger, är hudvård mot solen ett måste. Det är viktigt att ha en solkräm som kommer att stödja känslig hud och ge dem det viktiga skyddet som behövs. Dessutom fungerar inte hudens regenereringsprocesser ordentligt hos barn under de första åren av livet. Därför är det så viktigt att rätt solskydd används, eftersom solbränna under barndomen är en av de främsta orsakerna till hudcancer i vuxen ålder. 

Det bästa solskyddet för barn

Det bästa skyddet mot solen är att vara i skuggan. Dermatologer rekommenderar att man aldrig utsätter bebisar och småbarn på upp till tre år för direkt solljus under en längre tid. Spädbarn under 12 månader borde aldrig spendera tid i starkt solljus, för att se till att UV-strålar inte skadar deras känsliga hud.

 

Vi förstår dock att detta inte alltid är möjligt, och i sådana fall måste de skyddas mot UV-strålning med lämpliga kläder och en effektiv solskyddsrutin. Tjocka vävda tyger erbjuder det bästa skyddet, och speciella klädesplagg med UV-skydd är också extremt praktiska. Dessa kommer ursprungligen från Nya Zeeland och Australien, men finns även tillgängliga här. Dessa kommer i form av skjortor, byxor och t-shirts, samt baddräkter för utomhus simning. De är extremt lätta och torkar snabbt – och är därför den perfekta outfiten för en semester i Medelhavet, alla utomhusaktiviteter och speciellt för bebisar och småbarn.

 

Du bör alltid använda åtminstone SPF30, men vi rekommenderar SPF50 + på barn, till exempel Kid's Sun Spray från NIVEA med SPF 50+. Man ska se till att alla solkrämer som används är vattentäta, så att det skyddande lagret inte tvättas bort medan barnen njuter av kul i solen. Dessa produkter är perfekta för att plaska och bada, och vi rekommenderar NIVEA Kids Swim & Play Sun Lotion.

Att klä sig rätt i solen

På sommaren vill ingen springa runt i långärmat och byxor. På stranden eller i poolen vill man ha sin baddräkt på och jobba på solbrännan, och samma sak gäller även barn. Oavsett hur stor frestelsen är att titta bort, bör du alltid se till att dina barn bär lämpliga kläder i solen. 

Nödvändiga barnkläder för soliga dagar

Vad de behöver bära i solen: 

  • Medan du alltid ska se till att solskyddsmedel täcker hela kroppen, är klädseln också viktig, som till exempel ett huvudskydd som skyddar inte bara huvudet utan även nacke, öron och ansikte. 
  • Lösa skjortor och byxor som är bekväma och luftiga. UV-kläder, som erbjuder speciellt skydd mot UV-strålning på grund av dess impregnering och speciella vävteknik, kan också rekommenderas. UV-skyddsfaktorn för denna klädsel bör vara minst 30.
  • UV-skjortor är speciellt bra för att spendera tid i och nära vattnet, eftersom de skyddar ryggen, axlar och bröst. 
  • Sandaler som täcker ovansidan på dina fötter och hälar. Den övre delen av foten är en av de kroppsdelar som behöver mest skydd. 
  • Med detta sagt, även om du har starka UV-skyddskläder, se till att ditt barn eller spädbarn dessutom har applicerat en stark skyddande solkräm också.


Vilket solskydd är rätt för barn?

Solskydd för barn

Det är viktigt att vara extra noga med att applicera ett lämpligt solskydd mot kroppsdelar som inte kan täckas av skyddande kläder. Eftersom barnens hud bara skyddar från UV-strålning i några minuter, applicera alltid solskydd innan de spenderar tid i solen. Du bör alltid försöka använda faktor 50+ solkräm. Använd solkräm som skyddar mot UVA- och UVB-strålning och har utvecklats speciellt för barns känsliga hud. När du stänker och badar, bör dina barn alltid skyddas med vattentätt solskyddsmedel. Se till att du applicerar igen efter att barnen torkats av.

Varje NIVEA Sun Kids produkt gör allt det här. 

Tillräckligt Solkäm för barn

På stranden är det svårt att smörja in barnens solkräm, eftersom de är så glada och taggade för att bygga sandslott. För otåliga barn rekommenderas därför att applicera solskyddet hemma och använda en solkräm spray. Detta absorberas snabbt i huden och är snabbt och enkelt att applicera.

Kul i solen

Ju roligare det är att applicera en produkt, desto mer kommer barnet att älska att smörja in det själv. Det finns till exempel färgade produkter som erbjuder en lite mer lekfull aspekt. Färgen ser till att dessa produkter kommer att appliceras, och den försvinner så fort den har absorberats.

Mitt på dagen - lek i skuggan eller ta en paus

Mellan 11 och 15 bör både barn och vuxna undvika solen helt, eftersom UV-strålningen vid denna tidpunkt är allra högst. Du bör därför hitta ett skuggat område eller stanna inomhus. Paraplyer eller markiser skapar tillräckligt skuggiga platser i trädgården, där barn kan leka säkert under dagens hetaste tidpunkt. Men barn behöver även rätt kläder och solskydd i skuggan. Därför bör du se till att barn har UV-skyddande kläder som täcker dem ordentligt, samtidigt som du inte glömmer att applicera solskyddsmedel med en hög solskyddsfaktor. Under en solsemester, dra nytta av morgonen och sen eftermiddag för att gräva, plaska och simma - det är inte bara bättre för din hälsa, det är dessutom mycket trevligare!