Allt om solkräm för fet hy

Allas hud är olika. Om du har fet hy kan det svara svårt att hitta solskyddsprodukter. Med dessa tips för fet hy får du veta precis vad du letar efter.

En introduktion till solkräm för fet hy

Ta reda på vad som orsakar fet hy och hur du tar hand om ansikte med fet hy för att din hud ska hålla sig vacker dagen lång.

Vad är så speciellt med fet hy?

 

Fet hy är utan tvekan en av de mer utmanande hudtyperna att ta hand om. Om du har fet hy är vi säkra på att du håller med.

Om ditt ansikte är torrt kan du fukta huden så kommer den att suga i sig det. Om du å andra sidan har fet hy är kroppens naturliga gensvar att helt enkelt producera mer olja.

Det kan verka hopplöst, men det finns några enkla steg som kan hjälpa. 

När du till exempel handlar hudvårdsprodukter bör du leta efter lätta eller matte krämer och milda serum, då dessa hjälper dig ta hand om fet hy.

Allt handlar om UV-skydd

Oavsett vilken hudtyp du har är det viktigt att använda solkräm med UV-skydd. NIVEA Suns bredspektrumsolkrämer skyddar huden från skadlig UVB- och UVA-strålning, vilket kan orsaka solbränna, förtida åldrande av huden och till och med hudcancer.
Vilken hudtyp har du?

Torr hud

Allt eftersom vi blir äldre blir vår hud torrare. Dock har vissa kvinnor helt enkelt torrare hud, även från ung ålder. Till skillnad från fet hy behöver torr hy kraftigt återfuktande krämer och närande hudvårdsvanor för att återställa de naturliga fuktnivåerna.

Vilken hudtyp har du?

Fet hy

Fet hy uppstår när talgkörtlarna avger för mycket olja, vilket kan orsaka synliga porer, glansighet och pormaskar eller finnar. Använd en lätt fuktkräm som absorberas snabbt och inte gör huden glansig.
Vilken hudtyp har du?

Blandade hudtyper

En väldigt vanlig hudtyp är en fet T-zon med torra områden på kinderna. Frågan är om du bör använda produkter för torr eller fet hy? Som tur är finns det krämer specifikt formulerade för denna hudtyp och som återfuktar och minskar glansigheten.

Vad orsakar fet hy?

Det finns flera orsaker till att du kan drabbas av fet hy. Om du alltid har haft fet hy i ansiktet kan orsaken vara genetisk. Men om din feta hy kommer och går kan det bero på allt från mens, stress, väder till en reaktion på dina hudvårdsprodukter.

Topp tre hudvårdstips för fet hy

  1. Förutsätt inte att produkter märkta ”uttorkande” är bra för fet hy. Det är lätt att anta att fet hy behöver torkas ut för att få oljan i ditt ansikte under kontroll. Saken är dock sådana produkter som regel bara gör att mer talg produceras.
  2. Exfoliering är din bästa vän. Fet hy tenderar att ha mer ackumulerade döda hudceller och större porer. Att regelbundet använda en scrubkräm hjälper dig att rensa porerna på överflödig olja och död hud.
  3. Hemligheten ligger i din handväska. Oavsett hur väl du tvättar eller hur lätt din fuktkräm är finns det dagar när du behöver en hjälpande hand. Att ha med sig blotting paper och pressat puder i handväskan kan lösa alla situationer.

Tänk på följande när du använder solkräm på fet hy

  1. Du bör använda en lätt solkräm, såsom en spray.
  2.  Se till att solkrämen är vattenbaserad.
  3. Badda huden med läskpapper innan du använder solkrämen.
  4. Då fet hud som regel avger mer svett kommer solkrämen att släppa snabbare, så se till att lägga på den igen oftare än dina vänner med torrare hud för att hålla dig skyddad.

Din guide till solkräm för fet hy

Ta reda på hur du tar hand om fet hy när du är ute i solen med dessa tips om hur du väljer rätt solkräm för din hudtyp.

Fettfri solkräm

 

Oavsett vilken hudvårdsprodukt du letar efter bör du alltid välja en fettfri formel om du har fet hy. Då fet hy som regel avger mer talg än normal hud bör du leta efter lätta formler. Sådana formler är ofta de bästa solkrämerna för hud med ökad risk för acne.

Ett alternativ för personer med fet hy är solspray som låter dig slippa tunga lotioner och klibbig hud. Oavsett vilket format du väljer fokuserar NIVEA:s solkrämer på effektivt och omedelbart UV-skydd precis där du behöver det.

Vattenfast solkräm för fet hy

När du väl har lagt på solkrämen är det sista du vill att den ska glida av. Vi rekommenderar att du lägger på den igen varje två timmar och efter att du har simmat och torkat av dig. Dock håller alla våra solkrämer dig säker om du tar en snabb simtur eller ett dopp i poolen.

Bredspektrumsolkräm

Alla NIVEA:s solkrämer är bredspektrumkrämer. Det innebär att de skyddar huden från både UVA- och UVB-strålning, vilket är viktigt för alla hudtyper. Oavsett om du har fet hy eller inte vill du vara säker på att det finns en barriär mellan dig och strålarna som orsakar rynkor och hudcancer.

6 SAKER DU BORDE VETA OM SOLSKYDD

Att tillbringa tid på stranden kan vara både avkopplande och roligt. Det finns dock några saker du bör veta för att vara ordentligt skyddad mot UV-strålar. Lär dig om SPF, omedelbart skydd, kontinuerligt skydd, skillnaden mellan en kroppslotion med SPF och solskyddsmedel samt hur man applicerar solskyddsmedel på rätt sätt.
background