Frågor om Creme och Soft?

Frågor om Creme och Soft?

1. Vilka hudtyper kan NIVEA Soft och NIVEA Creme användas till?
NIVEA Creme och NIVEA Soft passar alla hudtyper för omvårdnad av ansikte, kropp och händer. Vilken av produkterna du väljer beror på dina personliga hudvårdsbehov: Behöver din hy intensiv och rik omvårdnad är NIVEA Creme det rätta valet medan NIVEA Soft ger din hy en uppfriskande återfuktning, stryks på enkelt och är perfekt att applicera på större områden på kroppen.

 

2. Vad är det för skillnad mellan NIVEA Soft och NIVEA Creme?
NIVEA Creme är en vatten-i-olja-emulsion. Det innebär att den innehåller många vattendroppar inbäddade i olja. Resultatet blir att din hud först vårdas intensivt av det yttre oljelagret och sedan tillförs vätska. NIVEA Soft är tvärt om en olja-i-vatten-emulsion: Små oljedroppar är inbäddade i vatten. Därmed absorberas det yttre vattenlagret i NIVEA Soft snabbt in i huden och ger den en friskt återfuktande känsla. Sedan vårdar de fina oljedropparna din hud.

 

3. Hur kan NIVEA Creme produceras utan konserveringsmedel?
NIVEA Creme är en vatten-i-olja-emulsion (V/O) vilket betyder att små vattendroppar ”simmar” i ett oljelager. Till skillnad ifrån en olja-i-vatten-emulsion (O/V) så ger den här typen av emulsion minimal återfuktning till mikroorganismer. Eftersom det var möjligt att producera en praktiskt taget bakteriefri NIVEA Creme, med en likformig fördelning av små emulsionsdroppar, så kan mikroorganismer som introduceras till krämen av konsumenten inte överleva och elimineras därmed.

 

4. Kan jag använda NIVEA Creme på min bebis/litet barn om han/hon har torr hud?
För bebisar med torr hud rekommenderar vi användandet av NIVEA Creme. NIVEA Creme innehåller inga konserveringsmedel eller färgämnen och är lämplig för bebisar med torr, extra känslig hud.

 

5. Har formulan i NIVEA Soft uppdaterats?
Ja, NIVEA Soft innehåller nu 95% naturligt härledda ingredienser och är 98% biologiskt nedbrytbar*. Dessutom tillverkas formulan med 100% el från förnybara källor. Tack vare den uppdaterade formulan har koldioxidavtrycket från NIVEA Soft minskat avsevärt. I den uppdaterade formulan i NIVEA Soft kan små förändringar i konsistens och doft upplevas om man jämför med tidigare versioner av produkten på grund av de naturligt härledda ingredienserna som används. Men den uppdaterade formulan ger också längre återfuktning än tidigare. Nu hela 48 timmar!
*Enligt UNEP’s definition. 
(Uppdaterad 2023) 

 

Fler frågor?

Kontakta oss online med vårt kontaktformulär.

 

Kontakta oss

product-stage-bg