Frågor om Läppvård?

Frågor om läppvård?

1. Varför behöver mina läppar särskild omvårdnad?
Huden på läpparna är extremt tunn och känslig. Dina läppar har bara ett tunt lager som skyddar dem från yttre irritationer. Läppvårdsprodukter bevarar dina läppars hälsosamma lyster. Det är viktigt att fuktnivåerna hålls balanserade. Det är särskilt viktigt att skydda dina läppar ifrån yttre påverkan såsom kyla, vind och UV-strålning. Föra att skydda dina läppar bör du vårda dem hela dagen, inte bara när du stiger utanför dörren. Vintern kan vara särskilt påfrestande för dina läppar då de lätt blir torra snabbt. Samma sak gäller sommartid när du vistas i luftkonditionerade miljöer.

 

2. Finns det en risk för att bli beroende av läppvårdsprodukter om de appliceras regelbundet?
Det finns ingen vetenskaplig bevisning för att användning av läppvårdsprodukter skulle leda till ett fysiskt beroende. Lipider som appliceras utanpå påverkar inte hudens interna lipidproduktion. Om endast en liten mängd lipider produceras kan det vara nödvändigt att applicera läppvårdsprodukter flera gånger om dagen, särskilt under vintertid till följd av låga temperaturer och låg luftfuktighet. Läppar som får regelbunden omvårdnad håller sig mjuka.

 

3. Spruckna läppar – vad kan jag göra?
Om dina läppar blir torra och spruckna är det viktigt att du agerar med en gång. Bästa lösningen är en produkt som kan minska torrheten och hjälpa till att reparera läpparna liksom stötta läkningsprocessen. NIVEAs läppvårdsutbud inkluderar SOS Lip Balm and Med, första hjälpen för spruckna läppar.

 

4. Kan läppar brännas i solen?
Det naturliga hudpigmentet hjälper huden att filtrera bort de farliga UV-strålarna i solljus. Dessvärre har huden på läpparna nästan ingen melatonin alls. Därför bör läpparna alltid skyddas i direkt solljus med en produkt som har SPF (solskyddsfaktor). En del av NIVEAs produkter har SPF15. Vi rekommenderar en högre solskyddsfaktor om du är på stranden eller i bergen. Glöm inte: UV-strålar kan påverka dina läppar även om det är molnigt. NIVEAs utbud av läppvårdsprodukter inkluderar Sun Protect, tillgänglig med SPF30.


Fler frågor?

Kontakta oss online med vårt kontaktformulär.

 

Kontakta oss