Hudvård för mogen hud

Vår hud förändras när vi åldras, och med det även dess behov. Mogen hud har sina egna unika krav, och genom att sköta om den mogna huden ordentligt kan du minska tecken på åldrande, som skrattlinjer och rynkor.

MOGEN HUD: DE FÖRSTA TECKNEN

I takt med att vi åldras går cellförnyelsen långsammare, vilket innebär att med tiden förlorar huden sin elasticitet och fasthet. Även kollagenet i huden bryts ner lättare vilket gör att huden förlorar fyllighet och att rynkor blir mer framträdande. Ge din mogna hy den kärlek och omtanke den förtjänar, speciellt utvecklad för dina behov.

Skydda din hud från solens strålar!

Exponering mot skadliga UV-strålar är den främsta orsaken till förtidigt åldrande och att pigmentfläckar uppträder. En ansiktscreme som skyddar mot skadliga UV-strålar är ett bra basskydd och de dagar det är extra soligt bör man komplettera med ett extra lager med solskydd.

Hur utvecklas mogen hud?

Huden förändras i takt med att vi åldras - helt naturligt och är ingenting vi kan stoppa eller helt påverka. Däremot kan vi ge huden förutsättningar att må så bra som möjligt, undvika att påskynda förtidig åldring med exempelvis bra kost, solskydd och rätt hudvård.

 • Från 20år: Huden börjar tappa förmågan att återfukta sig själv och blir mer fuktfattig.
 • Från 30år: Första tecknen på att huden åldras, bildar färre lipider och de första fina linjerna börjar bli synliga.
 • Från 40år: Huden börjar blir tunnare och börjar förlora sin naturliga fasthet och elasticitet.
 • Från 50år: Pga hormonella förändringar minskar hudens naturliga kollagenproduktion och hudens volym och elasticitet minskar. 
 • Från 60år: Huden tappar densitet och tjocklek, även åldersrelaterade pigmenteringspunkter kan börja synas.

Hur tar man hand om mogen hud?

Hudens åldrande är en naturlig process som inte går att undvika, men med rätt hudvård kan man ge huden bästa förutsättningar att bibehålla sin elasticitet och spänst. Mogen hud behöver extra mycket vård och kräver mycket fukt då huden blir torrare med åldern. Därför har NIVEA utvecklat ansiktscremer som återfyller hudens naturliga nivåer av exempelvis Q10, kreatin och hyaluronsyra – ingredienser som finns naturligt i huden och är naturliga för huden. Ansiktscremerna bidrar med att minska fina linjer och gör att huden blir återfuktad och hälsosam.


Grey Hair

GE DIN HUD ETT NYTT LIV

Hudens åldrande är unikt för varje individ och kan påverkas av olika inre och yttre faktorer. Vanligtvis bör du från 25–30-årsåldern återfukta och skydda din hud med högkvalitativa anti-aging produkter.

Ingredienser för mogen hud

 • Q10 är ett koenzym som finns naturligt i huden, men vars naturliga nivåer minskar med åldern. Q10 verkar mer att ge energi till huden, samt som en antioxidant och är hudens naturliga anti-wrinkle skydd. Genom att använda en creme som innehåller Q10 kan återställa och balansera nivåerna som huden tappat, på så sätt minska synligheten av fina linjer och rynkor samt bibehålla en slät och hälsosam hud.
 • Kreatin är ”hudens energilager”. Hjälper till att reparera hudceller och gör att huden kan bibehålla sin energi. Kreatin stimulerar även hudens kollagenproduktion vilket gör att huden kan behålla sin fasthet.
 • Hyaluronsyra främjar cellförnyelsen och binder fukt i huden. Hyalyronsyra kan binda vatten upp till 1000 gånger sin egen vikt, vilket förbättrar hudens förmåga att absorbera fukt och bli återfuktad. Mogen hud blir återfuktad, slät och hälsosam.
 • Vitamin E verkar som en antioxidant och minskar bildandet av fria radikaler, samt stärker hudens fuktbarriär.
 • UVA/UVB-skyddar mot skadlig UV-strålning och förhindrar förtidigt åldrande orsakat av solen.
 • Magnoliaextrakt är antiinflammatoriskt och en effektiv anti-wrinkle-ingrediens. Extraktet neutraliserar fria radikaler och ökar cellernas förmåga att motstå oxidativ stress.
 • Lakritsextrakt är antiinflammatoriskt, verkar lugnande för känslig hud och reducerar torrhet, stramhet och rodnad.

 

make-up

Smink - En hjälpreda för huden

Smink kan hjälpa till att betona skönheten i mogen hud. Genom att använda en tonad dagkräm kan du uppnå en jämnare yta. Framhäv dina ögon och se till att du har välvårdade läppar genom att använda ett tonat läppbalsam. Du kan upptäcka mer om LABELLOs läppvård här.
Face masks

Uppfriskande ansiktsmasker som vårdar och återfuktar

Några av de bästa naturliga skönhetsbehandlingarna för att komplettera din hudvårdsrutin finns redan i ditt eget kök. Använd en ansiktstvätt av mandelmjölk för att minska de första tecknen på fina linjer, eller en avokadomask fylld med vitaminer för att uppfriska och vårda mogen hud.