woman's armpit

Hur fungerar en naturlig deodorant?

Upptäck naturliga deodoranter med NIVEA

Hur fungerar en naturlig deodorant?

En naturlig deodorant är ett utmärkt alternativ för den som är ute efter mer naturliga hudvårdsprodukter. Bläddra igenom vår guide över naturliga deodoranter och upptäck vår naturliga deo med 0% aluminium och 0% alkohol. 

HUR FUNGERAR EN NATURLIG DEODORANT?

Kroppslukt sker när svett möter bakterier på huden som bryter ner svetten. Det resulterar i den obehagliga lukten som vi associerar med svett och kroppslukt samt med kliande armhålor som uppstår på grund av irritation.

En naturlig deodorant verkar genom att hindra bakterierna från att bildas från första början, men den förhindrar inte att vi svettas som antiperspiranter gör.

laughing woman on bed

smiling woman

SKILLNADEN MELLAN DEODORANT OCH ANTIPERSPIRANT

Många är inte medvetna om skillnaden mellan deodorant och antiperspirant. Enkelt sagt är syftet med en deodorant att stoppa stanken som uppstår av svett, medan en antiperspirant hindrar kroppen från att svettas under en viss period. Men hur fungerar det? Antiperspiranter blockerar tillfälligt svettkörtlarna på din hud för att förhindra klibbiga armhålor eller oönskad svett.

Traditionella deodoranter innehåller antimikrobiella agenter eller etanol, medan antiperspiranter å andra sidan använder aluminiumbaserade salter för att täppa igen svettkörtlarna, vilket kan irritera känslig hud eller t.om provocera allergiska reaktioner. 

VAD INNEBÄR ALLERGI MOT DEODORANT?

Om du lider av klåda, torrhet och rodnad i dina armhålor, kan detta betyda att en allergisk reaktion skett på din deodorant eller någon ingrediens som den innehåller.

Om du tror att du lider av allergi mot en deodorant, bör du konsultera med en läkare och sluta använda deodoranten. Försök att lugna huden genom att vidta dessa åtgärder steg för steg:

1. Återfukta huden med en skonsam fuktkräm, särskilt före läggdags, eftersom huden automatiskt förnyar sig under natten.
2. Om du rakar dig, bör du vänta någon stund med att applicera deodorant, eftersom din hud fortfarande är känslig efteråt och kan irriteras lätt. För att ge din hud tillräckligt med tid att lugna sig, är det bäst att raka sig på kvällen. Lär dig mer om irritation i samband med rakning här.
3. Ha på dig mjuka, naturliga tyger som är skonsamma mot huden och låter den andas och återhämta sig. Undvik tajta kläder av syntetiska material.

woman outside

NIVEA Magnesium Dry - en naturlig deodorant som fungerar

Om du är ute efter en naturlig deodorant, behöver du inte leta längre. NIVEA Magnesium Dry Roll On-deodoranten med magnesium som ger naturligt skydd mot svett. Till skillnad från vanliga naturliga deodoranter, förhindrar inte Magnesium Dry bara kroppslukt utan motverkar också svett. Dess aluminiumfria formula är också skonsam mot huden, vilket garanterat resulterar i långvarig fräschhet.

För en naturlig deo för män, upptäck NIVEA MEN Magnesium Dry Roll On.