woman

Hur fungerar en naturlig deodorant?

Upptäck naturliga deodoranter med NIVEA

Hur fungerar en naturlig deodorant?

En naturlig deodorant är ett alternativ för den som är ute efter mer naturliga hudvårdsprodukter. Naturliga deodoranter passar dig som föredrar en deodorant med naturliga ingredienser eller dig som har känslig hud och vill ha ett skydd som är extra skonsamt mot dina armhålor.

HUR FUNGERAR EN NATURLIG DEODORANT?

Kroppslukt sker när svett möter bakterier på huden som bryter ner svetten. Det resulterar i den lukt som vi associerar med svett. Man kan också få kliande armhålor som uppstår på grund av irritation.
En naturlig deodorant motverkar den lukt som uppstår av svett, men den förhindrar inte att vi svettas som antiperspiranter gör.
laughing woman on bed
smiling woman

SKILLNADEN MELLAN DEODORANT OCH ANTIPERSPIRANT

Många är inte medvetna om skillnaden mellan deodorant och antiperspirant. Enkelt sagt är syftet med en deodorant att stoppa lukten som uppstår av svett, medan en antiperspirant hindrar kroppen från att svettas under en viss period. Men hur fungerar det? 

Antiperspiranter blockerar tillfälligt svettkörtlarna på din hud för att förhindra klibbiga armhålor eller oönskad svett. De innehåller aluminiumbaserade salter vilket kan irritera känslig hud eller t.om trigga allergiska reaktioner. En deodorant verkar istället genom att hindra bakterierna från att bildas från första början, men den förhindrar inte att vi svettas som antiperspiranter gör.

VAD INNEBÄR ALLERGI MOT DEODORANT?

Om du lider av klåda, torrhet och rodnad i dina armhålor, kan detta betyda att en allergisk reaktion skett på din deodorant eller någon ingrediens som den innehåller.

Om du tror att du lider av allergi mot en deodorant, bör du konsultera med en läkare och sluta använda deodoranten. Försök att lugna huden genom att vidta dessa åtgärder steg för steg:

1. Återfukta huden med en skonsam fuktkräm, särskilt före läggdags, eftersom huden automatiskt förnyar sig under natten.
2. Om du rakar dig, bör du vänta någon stund med att applicera deodorant, eftersom din hud fortfarande är känslig efteråt och kan irriteras lätt. För att ge din hud tillräckligt med tid att lugna sig, är det bäst att raka sig på kvällen. Lär dig mer om irritation i samband med rakning här.
3. Ha på dig mjuka, naturliga tyger som är skonsamma mot huden och låter den andas och återhämta sig. Undvik tajta kläder av syntetiska material.
woman outside

NIVEA MAGNESIUM DRY - ALUMINIUMFRI DEODORANT

Om du är ute efter ett naturligt skydd mot svett, spana in vår deodorant NIVEA Magnesium Dry! Istället för aluminium innehåller deodoranten magnesium som redan finns naturligt i kroppen. Till skillnad från andra deodoranter förhindrar Magnesium Dry inte bara kroppslukt utan motverkar också svett. Den aluminiumfria formula är också skonsam mot huden och innehåller 0% alkohol.


För ett naturligt svettskydd för män, upptäck NIVEA MEN Magnesium Dry Roll On.