SÅ BEHANDLAR DU TORRA HÄNDER 

Du använder dina händer varje dag, så det är inte konstigt att de kan drabbas av torrhet. Torra, spruckna händer kan vara jobbiga, men läs vidare för NIVEAs bästa tips och info om de bästa handkrämerna för dina torra händer.

VAD ORSAKAR TORR HUD PÅ HÄNDERNA?

Det finns många olika faktorer som påverkar hur torra, sträva och obekväma våra händer känns. 

Varför känns mina händer så torra?

Oavsett yrke eller vad vi väljer att göra under fritiden är det oftast våra händer som drabbas hårdast. Eftersom de ständigt är sysselsatta med olika uppgifter utsätts de för olika temperaturer och väderförhållanden. Detta kan verkligen kräva sin tribut på händerna och gör att huden känns torr, sträv och kan till och med leda till sprucken hud på våra händer.

När det gäller hudvård glöms huden på händerna alltför ofta bort, trots att den är precis lika ömtålig som huden i ansiktet på vissa områden. Det är på tiden att vi börjar uppskatta våra händer och ge dem den omsorg de förtjänar.

Orsakerna till torr hud kan variera kraftigt, så det är viktigt att veta vad man ska undvika och vad som kan hjälpa. 


Om du är uttorkad på insidan kommer dina händer också att vara det!

Att hålla kroppen återfuktad inifrån kan hjälpa till att hålla händerna mjuka. En uttorkad hud leder till att huden på våra händer blir torr och förhårdnader utvecklas. Att dricka tillräckligt med vatten för att hålla oss hydrerade kan hjälpa inte bara torra händer utan torr hud på resten av kroppen.

6 vanliga orsaker till torr hud på händerna

  • Kallt & blåsigt väder
  • Exponering för UVA/UVB strålar
  • Kemikalier i hushållsrengöringsprodukter
  • Att tvätta händerna för ofta
  • Inomhusvärme- och luftkonditioneringssystem
  • Rökning


SÅ BLIR DU KVITT TORRA HÄNDER

Torra händer kan vara riktigt besvärliga - ta reda på hur du återställer dem och får friska händer som ser bra ut och mår fantastiskt igen.

Så behandlar man torr hud på händerna

Att förhindra torra händer är inte alltid lätt, men genom att använda de rätta hudvårdsprodukterna som är speciellt utvecklade för torr hud kan du ge dem den fukt som de behöver. Även om du redan har torra händer kan dessa produkter hjälpa till att åtgärda situationen.

Om ditt yrke innebär att dina händer ständigt utsätts för grova material och tuffa väderförhållanden, är det viktigt att hitta en bra handkräm att använda regelbundet. NIVEA Repair & Care Hand Cream är en intensiv behandling för att omedelbart lugna mycket torra och spruckna händer - perfekt om dina händer behöver lite extra omsorg.

En annan produkt som ger torr hud på händerna den omsorg som den behöver är NIVEA Rich Nourishing Body Lotion. Den är berikad med ett fuktgivande serum och mandelolja för att återuppliva huden på händerna och få den att kännas mjuk och frisk, även om du har torra och spruckna händer. Hudkrämen är den perfekta följeslagaren när du är på språng då dess lätta formel absorberas omedelbart. 

Många kvinnor litar fortfarande på NIVEA Cremes unika formel för att vårda sina händer. Den hundraåriga hudkrämen ger huden på händerna allt som behövs för att hålla den mjuk, slät och vårdad. 

Händer behöver också exfolieras

När det gäller exfoliering blir händerna ofta bortglömda, trots att huden på händerna är tunnare än vissa delar av ansiktet. Regelbunden exfoliering av dina händer kommer att avlägsna döda hudceller för att stimulera produktion av nya fräscha hudceller – vilket gör att du kan säga farväl till torr och fnasig hud. 

 

5 tips för att förebygga torr hud på händerna

Undvik att använda handtorkar

Att torka händerna under en varm handtork kan låta frestande, men den extrema värmen och det mäktiga lufttrycket drar nödvändig fukt från händerna och kan orsaka irritation. Istället kan du se till att ha med ett paket servetter i din handväska för att torka dina händer när du är på språng.

5 tips för att förebygga torr hud på händerna

Diska med gummihandskar

Att diska är en del av vardagen för de flesta människor, men få tänker på hur påfrestande och uttorkande det kan vara för händerna att ha dem i riktigt varmt vatten under en längre tid. Ta på dig ett par diskhandskar för att se fram emot skinande ren disk utan ömma och torra händer.

5 tips för att förebygga torr hud på händerna

Investera i en luftfuktare

Att öka fuktighetsnivåerna i ditt hem kan verkligen hjälpa till att bekämpa torr hud på händerna. Torr luft bidrar till att huden förlorar mycket fukt, särskilt i de rum där du tillbringar mest tid. En luftfuktare kan hjälpa till att ersätta fukten och ge dig finare, friskare händer. 

5 tips för att förebygga torr hud på händerna

Tvätta inte dina händer för mycket

Att konstant tvätta dina händer med varmt vatten kan göra dem torra och ömma. Försök att använda ljummet vatten i stället för varmt vatten när du kan och alltid se till att använda en mild handtvål som är snäll mot huden.

5 tips för att förebygga torr hud på händerna

Unna dig en djup behandling över natten

Om huden på dina händer är extremt torr, försök att applicera en djupt fuktgivande behandling över natten. Applicera en generös mängd NIVEA Creme och sätt på dig ett par handskar innan du går och lägger dig för att låsa in fukt och säkra att krämen absorberas som den ska.


SÅ LINDRAR DU TORRA HÄNDER PÅ VINTERN

Det kalla, torra vintervädret kan ofta leda till torra och spruckna händer.

Undvik hett vatten och traditionell tvål

Många traditionella tvålar kan skada hudens naturliga skyddsbarriär, vilket gör att händerna blir riktigt torra – med andra ord, det sista du behöver under de kalla vintermånaderna. 

Och medan du kanske vill värma dina händer eller hela kroppen med en riktigt varm dusch kommer det att ha motsatt effekt till det du vill ha på huden. Överdriven värme kan torka ut händerna ytterligare. Försök därför att använda en ljummen temperatur. 

 

Bär handskar!

Dina händer drabbas hårt under vintermånaderna – därför ska du se till att använda handskar för att behålla fukt i händerna och skydda dem från den torra vinterluften. 

 

Återfukta dina torra händer på djupet

Det är viktigt att ge dina händer lite extra omsorg på vintern. Du kanske känner att du återfuktar händerna tillräckligt men det kan aldrig skada att gå den extra milen. 

Se till att återfukta redan i badrummet efter en dusch för att låsa in all förlorad fukt. Samma sak gäller när du kommer in från kylan. 

 

Produkter för att behandla torr hud på händerna