VAD ÄR VEGANSK HUDVÅRD?

Vegansk hudvård är inte bara bra för miljön – den har också suveräna fördelar för din hud! Läs vidare för att ta reda på mer om vegansk hudvård.

VAD ÄR VEGANSK HUDVÅRD?

Man skulle kunna tro att all hudvård är vegansk. För vilka animaliska produkter behöver man egentligen i sin dagliga rengöringskräm? Men du blir kanske förvånad över hur vanligt det faktiskt är med animaliska produkter i hudvårdsprodukter, i allt från schampo till tandkräm och krämer till lerinpackningar. Det är inte alltid enkelt att undvika sådana produkter – särskilt inte om man inte är medveten om saken.
Vegan Hudvård

VAD ÄR VEGANSK HUDVÅRD?

Vegansk hudvård innebär att produkterna är tillverkade utan ingredienser som härstammar från djur, inklusive animaliska biprodukter. 

Ingredienser såsom honung, lanolin, kollagen, gelatin, bivax, kolesterol, karmin, skvalen och stearinsyra återfinns inte i veganska skönhetsprodukter.
Vegan Hudvård

ÄR VEGANSK HUDVÅRD ÄVEN CRUELTY FREE?

Vegansk hudvård skiljer sig från produkter som framställts Cruelty Free eftersom en produkt kan tillverkas utan att testas på djur, men ändå innehålla ingredienser såsom mjölk eller honung.
Vegan Hudvård

FÖRDELAR MED VEGANSK HUDVÅRD

Vegansk ansiktsvård innebär åtskilliga fördelar, inte bara för planeten utan även för din hud:

Den är snällare mot djur

Det behövs väl knappast sägas att veganska hudvårdsprodukter är bättre för djuren eftersom de inte innehåller några ingredienser som härstammar från djur. 

Den är snällare mot huden

Veganska hudvårdsprodukter innehåller vanligtvis färre ingredienser som kan irritera eller förvärra eventuella hudåkommor, inklusive känslig hud.

Den är rik på vitaminer och antioxidanter

Ingredienser som hämtats från växter tillför ofta fler hälsosamma vitaminer till veganska hudvårdsprodukter, inklusive kraftfulla antioxidanter som gör att din hud både känns och ser fräsch och strålande ut längre.

Den skadar inte miljön

Med vegansk hudvård är miljövänlighet inget problem – föroreningar förekommer inte eftersom inga animaliska produkter används. Dessutom är förpackningarna till veganska hudvårdsprodukter ofta tillverkade av återvinningsbara material för att minska den negativa påverkan på miljön.
Vegan Hudvård

INGREDIENSER I VEGANSK HUDVÅRD

Det finns vissa icke-veganska ingredienser som kan gömma sig i ingredienslistan – därför bör du noga läsa igenom det som står på förpackningen. Om någon av följande ingredienser förekommer är produkten inte vegansk:

 

 

  1. Lanolin – extraheras från det fettämne som förekommer naturligt i fårull och är en vanligt förekommande ingrediens eftersom den har enastående återfuktande och läkande effekter.
  2. Karmin – kallas även koschenillextrakt eller röd 4, är ett rött pigment som extraheras från koschenillöss som har soltorkats, krossats och därefter blandats med karminsyra.
  3. Honung – denna ingrediens är omtvistad, men om du är en strikt vegan vill du förmodligen undvika honung i dina hudvårdsprodukter även om honung används i åtskilliga naturliga skönhetsprodukter på grund av sina återfuktande och åldersmotverkande egenskaper.

Kraftfulla växtbaserade ingredienser såsom aloe vera, grönt te och sheasmör är mycket populära i veganska ansiktsprodukter – upptäck deras fördelar med NIVEA Naturally Good vegansk ansiktsvård här.

NIVEAS VEGANSKA ANSIKTSPRODUKTER

 

 

 

Upptäck NIVEA MagicBar, våra första ansiktsrengöringstvålar som passar alla hudtyper. De veganska formlerna innehåller kraftfulla ingredienser såsom blåbärsextrakt, rosenextrakt och aktivt kol för en såväl mild som effektiv rengöring och uppfräschning av din hud. Våra veganska rengöringstvålar är tillverkade av naturliga ingredienser, 100 % plastfri förpackning och är ett perfekt tillskott till vilken hudvårdsrutin som helst.Utforska NIVEA MagicBar:

NIVEA's MagicBar Refreshing Face Cleansing Bar
NIVEA’s MagicBar Radiance Cleansing Bar
NIVEA’s MagicBar Exfoliating Cleansing Bar