Vilken deodorant är bäst för mig?

Enligt en studie använder två av tre kvinnor regelbundet en deodorant. Föredrar du roll-on, spray, mist eller stick? Läs vidare för att ta reda på vilken deodorant som passar dig bäst.

Rätt deodorant för varje typ

NIVEA Fresh Natural Deo Roll-on - ett effektivt deodorantskydd utan aluminium

Visste du att Magnesium deo är helt aluminiumfri? NIVEA Fresh Natural deodorant med havsextrakt ger en naturlig fräsch känsla Deodoranten med ett långvarigt lätt, fräsch doft skyddar dig i 48 timmar mot kroppsdoft och är samtigit skonsam mot din hud. 
DEO Spray
Deodorantvarianter

Deodoranttyper: Klassisk, populär, effektiv – deodorantspray

Deodorantspray ger ett fint sprayresultat som täcker huden jämnt. En kort knapptryckning räcker för att ge ett pålitligt skydd – hela dagen.
DEO Roller
Deodorantvarianter

Behändig och liten – roll on-deodoranten

Roll on-deodoranter ger inte bara ett effektivt deodorantskydd. Många innehåller ytterligare oljor och vårdande ingredienser som lugnar stressad hud och tillför fukt.
Deodorantvarianter

Kompakt och alltid till hands – deodorantsticken

Deodorantsticken är perfekt att ha i handväskan. Deodorantens attraktiva konsistens är mycket krämig och innehåller också vårdande ingredienser.

NIVEA-översikt: olika typer av deodorant

  • Deodoranter i spray och mistform har varit otroligt populära redan sedan 1965 och är det oöverträffade förstahandsvalet hos konsumenterna. Sprayen med en knapptryckning är bekvämt och garanterar en idealisk fördelning av de aktiva och vårdande ingredienserna. Hela armhålan fräschas upp och doftar gott. 
  • Den näst populäraste typen är den praktiska roll on-deodoranten som nådde marknaden under 1950-talet. Tack vare sin praktiska applikator kan du applicera deodorantens aktiva ingredienser med stor precision. Deodoranten finns nu även tillgänglig i en aluminiumfri version. 
  • Deodorant i stickform står sig väl i konkurrensen, men hamnar fortfarande på tredje plats. Den efterlämnar ett tunt lager kräm på huden, ger ett tillförlitligt skydd och efterlämnar en torr känsla på huden. 
  • Deodorantcremer fungerar på ett liknande sätt: de förhindrar luktbildande bakterier och ger huden under armarna fukt och vårdande ingredienser. De flesta deodorantcremer är alkoholfria och är därför även perfekta för känslig hud.

Deodorant – myter som aldrig försvinner

Det sägs mycket om deodoranter men vilka deodorantmyter är egentligen sanna? Låt oss titta lite närmare på dem!

Svett gör dig smal och svett luktar illa ... eller?

Tror du att svett luktar illa? Det är inte riktigt sant. Faktum är att färsk svett är helt luktfri. Det är först när den funnits på huden under en tid och bakterier börjar bildas som den dåliga lukten skapas. Eftersom bakterier trivs i det fuktiga området under armarna är dessa områden i särskilt behov av deodorantskydd. 

Det finns också en ihärdig rykte om att du blir smal av att svettas. Detta stämmer inte. När vi svettas förlorar vi bara vatten – inte fett. 

Myt nummer tre: Det är inte bara sport som får oss att svettas – kryddig mat har samma effekt. Detta rykte är delvis sant! Heta kryddor ökar vår ämnesomsättning och främjar cirkulationen. Heta kryddor ökar vår ämnesomsättning och främjar cirkulationen.
Antiperspirants

Lämnar deodoranter fläckar på kläderna?

Antiperspiranter kan lämna fläckar, särskilt under armarna. NIVEA Black & White Clear Stick skyddar svarta och vita kläder mot vita märken och gula missfärgningar

NIVEA reder ut deodorantmyterna. Vilka är sanna och vilka är bara rykten?

  • Om du tar en kall dusch svettas du inte. Detta är bara sant på kort sikt. En kall dusch svalkar säkert kroppen, men kroppen balanserar temperaturen efter en kort stund.  
  • Om du använder deodorant på nyrakad hud kan du drabbas av sveda. Fel: denna sveda orsakas inte av deodoranter, utan beror på att känslig hud irriteras av rakning. Använd ett rakskum eller en rakgel för att skydda din hud. Du bör använda en alkoholfri deodorant, som t.ex. NIVEA Pure & Sensitive Spray. Du bör dock undvika att applicera antiperspirant en stund efter rakning.  
  • En annan myt: Deodoranter och antiperspiranter blockerar porerna i huden. I själva verket verkar aluminiumfria deodoranter på hudytan genom att neutralisera luktbildande bakterier. Däremot täpper ingredienserna i antiperspiranten till porerna under en begränsad tid för att minska svettningen. Detta ger en fräsch känsla och har absolut inga negativa effekter på din hud. Den kan fortsätta att andas fritt.