kid in sea

Fysikaliskt solskydd barn

Utforska vad fysikaliskt solskydd för barn är och vilka fördelar det har

Fysikaliskt solskydd barn

Eftersom barns hud är mycket känslig är det mycket viktigt att skydda den från UV-strålar för att inte riskera att de bränner sig i solen. Utforska fysikaliskt solskydd för barn, dess fördelar och andra smarta lösningar som du kan använda för att skydda dina barn från solen.


Fysikaliskt solskydd barn

Vad är fysikaliskt SPF?

 

Fysikaliskt solskydd är även känt som mineralsolskydd eller naturligt solskydd, och innehåller mineraler som titandioxid och zinkoxid. Båda dessa ingredienser förekommer naturligt, men kan även skapas på syntetisk väg. I stället för att penetrera huden på djupet på samma sätt som kemiskt solskydd gör sitter mineralsolskydd på hudens yta och stänger ute UV-strålarna - läs mer om fysikalisk SPF här.

mother and daughter applying sunscreen

Fysikaliskt solskydd barn

Är fysikaliska solskydd säkert för barn?

Ja, det är säkert! Solskydd som endast innehåller mineralingredienser är ofarliga för barn eftersom de inte irriterar deras ömtåliga hud. Dessutom verkar fysikaliskt solskydd omedelbart, vilket innebär att du slipper vänta i 20–30 minuter innan ni går ut i solen, vilket du måste göra med kemiska solskydd.

Fysikaliskt solskydd barn

Vilka är fördelarna med att använda mineral-SPF för barn?

Fysikaliskt solskydd passar perfekt för barns ömtåliga hud och har många andra fördelar:

  • Säkra och effektiva ingredienser
  • Idealiskt för barn och personer med känslig hud
  • Ger ett omedelbart skydd
  • Naturligt brett spektrum (erbjuder skydd mot både UVA- och UVB-strålar)
  • Håller längre i direkt UV-ljus
woman and daughter on the beach

Fysikaliskt solskydd barn

Tips för att applicera solskydd på barn

Snåla inte med solskyddet – var noga med att täcka alla exponerade områden av huden för att säkerställa ett maximalt skydd, i synnerhet axlarna och nacken eftersom det är där barnen oftast får solskador. Glöm inte heller bort ställen som är lätta att förbise, som öron, ovansidan av fötterna, knäveck och händer – använd gärna ett solskydd med färg, som NIVEA SUN Protect & Moisture Kids Sun Spray, vilket gör det enklare för dig att se vilka områden som kan behöva mer solskydd.

Solskydd för barn ska ha en SPF på minst 30, men för att säkerställa att huden är maximalt skyddad kan SPF 50 vara ett säkrare alternativ. Var noga med att applicera mineralsolskydd på nytt åtminstone varannan timme – och oftare än så om barnen simmar, leker i vattnet eller svettas.

 Utforska vårt sortiment med solskydd för barn här.

Fysikaliskt solskydd barn

Hur gammal ska bebisen vara för att man ska kunna applicera solskydd på ett säkert sätt?

Din bebis hud är mycket ömtålig och kan lätt absorbera kemikalier, och därför rekommenderas det att man inte använder solskydd på spädbarn som är yngre än sex månader. 

Som en primär skyddsmetod, använd kläder och skugga och gå på promenad före 10:00 eller efter 16:00 när UV-strålarna är mindre intensiva. Klä din bebis i lätta kläder som täcker ben och armar och välj bredbrättade hattar som täcker barnets ansikte, öron och nacke.
baby and father in the sun

Fysikaliskt solskydd barn

Smarta solskyddsstrategier för barn

Eftersom barns hud är mycket känsliga för UV-strålar är det viktigt att tillämpa smarta strategier för att skydda barnen. Här följer några tips på hur du kan skydda barn mot solskador:

  1. På stranden: ställ upp en stor parasoll i skuggan där barnen kan leka och vara väl skyddade. Justera parasollets vinkel under dagen så att alla kan hålla sig svala. 
  2. I bilen: glas blockerar UVB-strålar, men skadliga UVA-strålar kan fortfarande tränga igenom bilrutorna. Applicera solskydd på exponerad barnhud under långa bilresor och använd en tunn filt för att täcka barnets ben.
  3. I sittvagnen: drapera en tunn filt över sittvagnen för att skydda ditt lilla barns exponerade hud.

Utforska fler tips om solskydd för barn här.


Fysikaliskt solskydd barn

NIVEA SUN KIDS MINERAL SUNSCREEN

 

Upptäck NIVEA SUN Kids Mineral Sunscreen SPF 50+ med 100 % mineralfilter och ekologisk aloe vera, som ger ett omedelbart solskydd för barns ömtåliga hud. Det fysikaliska filtret blockerar omedelbart UV-strålarna från huden så att den skyddas mot solallergier och solskador. Vegansk och parfymfri formula som är extra vattentålig och mycket enkel att applicera.

nivea kids mineral sunscreen