Fördelar med grönt te

Grönt te har sagts vara en riktig superstjärna bland ingredienser, med ett flertal fördelar för huden. Läs vidare för att upptäcka vilka fördelar som finns med grönt te för huden, och hur du kan låta grönt te bli en del av din hudvårdsrutin för att lättare få lysande och hälsosam hud.

Grönt te bra för huden

Grönt te har ett stort antal fördelar, och kan användas på många olika sätt. Grönt te kan såväl drickas som appliceras direkt på huden, eller bli en del av hudvårdsprodukter för att ytterligare stärka den gynnsamma effekten på huden.

Vad är grönt te?

Grönt te är en sorts te som framställs av bladen från växten camellia sinensis. Ursprungligen användes det som medicin, och kommer från samma växtart som dess populära kusin svart te. Skillnaden mellan grönt och svart te är att grönt te inte fermenteras innan det ångas och torkas, till skillnad från det svarta teet. 

Grönt te som antioxidant

Grönt te innehåller både polyfenoler och katekin (även känt som EGCC). De högsta koncentrationerna av EGCC finns i grönt te, och har visat sig innehålla kraftfulla naturliga antioxidanter som hjälper till att motverka infektioner och hudproblem.

Inte bara innehåller grönt te kraftfulla antioxidanter och har otroliga hudrelaterade fördelar, utan har även en anti-inflammatorisk effekt som är gynnsam när det kommer till att motverka saker så som åldrande, artrit, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och övervikt. Fördelarna med grönt te är oändliga!

Grönt te har visat sig vara ett av de mest effektiva medel mot hudinflammationer, vilket helt enkelt betyder att grön te är bra för din hud.

 

Grönt te bra för huden

  • Anti-inflammatoriskt
  • Antioxidant
  • Anticarcinogen
  • Antimikrobiellt 

Vad är grönt te bra för? 7 fördelar med grönt te för huden

1. Motverkar hudcancer

då grönt te innehåller starka antioxidanter så främjar det reparation av DNA, vilket hjälper till att motverka viss hudcancer som kan uppstå vid överexponering av sol.

2. Minskar irritation & rödhet i ansiktet

grönt te har anti-inflammatoriska egenskaper som minskar irritation och rödhet när det appliceras på huden.

3. Minimerar acne

Grönt te som hudvårdsprodukt motverkar igentäppta porer och rengör huden grundligt då det har antibakteriella egenskaper som bekämpar infektioner. Du får mjuk och ren hud. Ge NIVEA Naturally Good Cleansing Toner en chans att hjälpa dig få bort orenheter och rengöra huden efter en hård dag. Produkten har 98% naturliga ingredienser, och gör att huden känns mjuk och förnyad.

4. Förnyar & reparerar

Grönt te främjar cellomsättning tack vare att det innehåller vitamin E. Vitamin E är också väldigt återfuktade, och stärker hudens egna naturliga barriär.

5. Minskar mörka cirklar och påsar under ögonen

grönt te för ansiktet motverkar mörka cirklar och påsar under ögonen tack vare att det innehåller koffein som krymper inflammerade blodkärl runt ögonen.

6. Gör huden ljusare

grönt te är en otrolig antioxidant som inte bara håller huden ren och skyddad, utan gör den även ljusare och mjukare.

7. Bekämpar för tidigt åldrande

grönt te föryngrar och reparerar hudceller, och hjälper till att bibehålla kollagennivåerna i huden. Detta gör huden fastare, och jämnar ut linjer och rynkor.

Grönt te bra för huden – oljig hud

Eftersom grönt te består av EGCC så är det väldigt effektivt för oljig hud, och begränsar hudens egen produktion av talg. Detta hjälper till att motverka acne och finnar. Detta beror på att överproduktion av talg kan leda till igentäppta porer och acneutbrott.

Gör din egen ansiktsmask med grönt te

Det är så enkelt!

Blanda 3-4 matskedar rismjöl med en kanna grönt te. Låt det svalna och applicera på ansiktet. Enkelt!

Grönt te & NIVEA

Om du föredrar att rengöra ditt ansikte med en praktisk färdig produkt, ta en titt på produkter från NIVEA som innehåller grönt te

NIVEA Naturally Good Milky Cleanser är en 100% trevlig produkt med ekologiskt grönt te. Den rengör på djupet och tar bort orenheter och smink samtidigt som den är skonsamt mot ögonfransarna. Den består av 99% naturliga ingredienser. 
NIVEA Naturally Good Cleansing Toner is också en 100% trevlig produkt med ekologiskt grönt te. Den är utmärkt för att ta bort smink, smuts och dagliga orenheter samtidigt som den gör huden mjuk och återfuktad. Den består av 98% naturliga ingredienser.

Se hela utbudet av Naturally Good-produkter