Kamomill för huden

Kamomill kan vara riktigt bra för din hud, lär dig mer om kamomill och huden och vilka NIVEA-produkter som har kamomillextrakt

Vad är kamomill?

Kamomill är faktiskt en växt som påminner om tusensköna, och är mer känt som kamomillte när man låter det dra i varmt vatten. Kamomillte har ett flertal egenskaper som kan vara bra för kroppen. Kamomillte är känt för att främja avslappning och ge mer effektiv sömn, och de främjar även de ämnen som motverkar inflammationer.

Vad är kamomill bra för?

  1. Bekämpa tecken på åldrande – Kamomillblommor har visat sig vara fulla av antioxidanter som är kända för att motverka omgivningens oxiderande inverkan. Det kan göra att du ser yngre ut och ge dig ett försprång när det kommer till att motverka åldrande med en proaktiv inställning till hudvård. Det visar att kamomill är bra för huden och inte bara som te!

  2. Anti-inflammatoriskt – Kamomill har uppmärksammats för att ha vissa läkande, anti-inflammatoriska och till och med antisvamp-egenskaper. Detta kan vara bra för de som lider av känslig hud eller färgfläckar, och vill ha en produkt som inte irriterar eller ger avlagringar som kan blockera porerna.

  3. Främjar hudens lyster – En av fördelarna med kamomill är att det främjar hudens lyster, återfuktar på djupet och lugnar inflammerad hud

  4. Bättre upptag – Kamomill inom hudvård är viktigt. Inte bara innehåller de ämnen som främjar hälsosam och återfuktad hud, utan det innehåller även saker som gör det enklare för huden att ta upp och dra nytta av andra ämnen för hudvård.

  5. Perfekt efter exfoliering: Den läkande effekten kan göra kamomill perfekt för ansiktet, speciellt efter exfoliering.

Chamomile Skin Care Products - Naturally Good

NIVEA Naturally Good promotes ingredients that are 99% natural such as organic chamomile, NIVEA Naturally Good Sensitive Day Cream contains organic Chamomile extract designed specifically for sensitive skin.

100% pleasant formula with Organic Chamomile
Soothes skin irritation and visibly reduces redness
Moisturises the skin for 24 Hours
Instant relief from tightness

Kamomillte

Vi har pratat om varför kamomill är otroligt för huden, och varför det är bra som hudkräm.  Men det finns andra fördelar med kamomill. Kamomillte kan vara gynnsamt, och oavsett om du har druckit det i flera år, eller andra tänkt på denna mirakelblomma, så är det aldrig för sent att börja.

Fördelar med att dricka kamomillte

- Den mest uppenbara är den som de flesta känner till, nämligen att det motverkar stress och främjar avslappning. Kamomillte hjälper folk att sova och få ut det mesta av sömnen, och det är även känt för att motverka oro
- Precis som med kamomill i hudvård så innehåller te kemiska ämnen som kan motverka inflammation
- Viss forskning antyder att kamomillte kan motverka förkylningssymptom
- Det finns bevis som antyder att kamomillte främjar hjärtat, utöver att minska stress och oro så antyder forskning att det är en positiv inverkan på kolesterol
- Kamomillte kan även sänkas blodsockernivåerna

Kom ihåg att först kontakta din läkare om du upplever att du behöver hjälp inom något av dess områden!