Itchy Armpits

VAD ORSAKAR ATT DET KLIAR I ARMHÅLAN?

Det är något många av oss upplever, och kan vara en källa till verklig frustration. Så det här är vad som kan orsaka dina kliande armhålor och vad du kan göra för att lindra klådan.

VILL DU VETA VARFÖR DET KLIAR I ARMHÅLAN?

ORSAKER TILL ATT DET KLIAR I ARMHÅLAN

Jämfört med många kroppsdelar är armhålorna är ganska känsliga, så det är ingen överraskning att du ofta kommer uppleva irritation just där. Vi har identifierat vad som kan orsaka att din armhåla kliar så att du kan komma till botten med det och lösa frågan om "varför kliar mina armhålor?".

ORSAKER TILL ATT DET KLIAR I ARMHÅLAN

VÄRMEUTSLAG I ARMHÅLAN

När din kropp svettas blandas det med smuts som samlas på huden hela dagen som gör att det kliar i armhålan. För att förhindra detta bör du tvätta armhålorna regelbundet för att förhindra denna uppbyggnad som orsakar värmeutslag på armhålan, och när du kommer ut från duschen, se till att torka armhålorna noggrant genom att klappa området torrt snarare än att gnugga. Även när du tränar bör du bära lösa kläder för att ge dina armhålor chansen att andas, vilket förhindrar friktion mot huden som orsakar röda utslag i armhålan.

ORSAKER TILL ATT DET KLIAR I ARMHÅLAN

BAKTERIER

En annan anledning till att se till att dina armhålor är återfuktade men grundligt torr efter duschen är att förhindra att få saker som jästinfektioner och armhålsutslag i området. När din hud är våt är det mycket lättare för bakterier att samlas och sprida sig, och när detta händer är din hud mottaglig för infektioner som orsakar saker som klåda armhåla.

ORSAKER TILL ATT DET KLIAR I ARMHÅLAN

RAKNING

Rakning - det finns ett antal misstag som kan begås vid rakning, och alla av dem kommer utan tvekan att leda till irriterade armhålor, så här är några enkla förändringar som du kan göra till din rakningsrutin för att bekämpa klåda under armarna:

  • Använd inte en rakhyvel mer än 7 gånger, eftersom bladen blir trubbiga vilket gör att du går över samma område flera gånger.
  • Raka dig aldrig torrt - din hud gillar att vara återfuktad så att dra ett vasst föremål över armhålorna när det inte är det, är en dålig idé. Se till att du rakar dig i duschen eller badet, eftersom det varma vattnet mjuknar upp hårsäckarna och gör det lättare att raka dig samtidigt som du håller huden hydratiserad och nöjd. Torr rakning är mycket mer sannolikt att leda till armhålsutslag från rakning.
  • Använd kräm speciellt utformad för rakning - det är noggrant skapat för att nära dina armhålor och få jobbet gjort på det mest omtänksamma sättet.
  • Raka inte armhålorna för ofta - din hud behöver tid att återhämta sig, speciellt om du har kliande eller irriterade armhålor, så att fortsätta raka sig kommer bara att fortsätta att irritera huden.

Itchy armpits detergent

ORSAKER TILL ATT DET KLIAR I ARMHÅLAN

TVÄTTMEDEL

Tvättmedel innehåller olika typer av tvål som är utformade för att ta bort svåra fläckar och smuts från kläder, så de innehåller ofta starka kemikalier som reagerar med din hud vilket orsakar de irriterade armhålorna och armhålsutslagen. Försök byta till naturliga, doftfria tvättmedel som inte innehåller färgämnen, eftersom dessa är välkända orsaker till irritation.

ORSAKER TILL ATT DET KLIAR I ARMHÅLAN

KÄNSLIG HUD

För vissa människor är det lite mer komplicerat och huden är benägen för irritation från inte bara hårda kemikalier utan ett antal olika saker, inklusive deodoranter. För att undvika att det kliar i armhålan när du har känslig hud bör du använda parfymfri deodorant och helst en utan aluminium eftersom detta täpper till dina porer för att förhindra svett, och istället bör du låta din hud andas för att minska att armhålan kliar.

ORSAKER TILL ATT DET KLIAR I ARMHÅLAN

TVÅL

Vissa tvålar innehåller starka och hårda kemikalier som gör att din hud blir torr och arg, särskilt i känsliga områden som dina armhålor. Undvik kroppsrengöring och tvål som innehåller starka parfymer och färger som kan orsaka hudirritation vilket leder till att det kliar i armhålan och ersätt dem med naturliga ingredienser som närar och lugnar din hud. Ta en titt på NIVEA Shower Gel-sortimentet för din perfekta lösning.


VAD NIVEA KAN GÖRA FÖR ATT HJÄLPA TILL MED DIN KLÅDA I ARMHÅLAN

Alla ingredienser på NIVEA är utformade för att nära och ta hand om din hud, och här är några produkter du bör testa om du lider av klåda eller utslag i armhålan.

NIVEA PURE & SENSITIVE ROLL-ON

Denna deodorant är alkoholfri och parfymfri för att hjälpa till att skydda dina armhålor från irriterande ämnen som leder till att det kliar i armhålan.

NIVEA FRESH NATURAL ROLL-ON

Denna deodorant är snabbtorkande och har ingen aluminium i den, så den kommer inte att täppa till dina porer!

I allmänhet är det en bra idé att hålla huden återfuktad, inte bara för att bekämpa klåda och utslag i armhålan, men också som ett sätt att bekämpa tecken på åldrande och torr hud på kroppen och hålla huden glad. Prova NIVEA Smooth Caring Body Lotion för att hålla dig luxuöst hydratiserad.