VITAMINER FÖR HUDEN

Upptäck de 4 bästa vitamin för hud och hur din dagliga rutin bör se ut för att få till hälsosam hud och vacker utstrålning

VITAMINERNA DIN HUD KOMMER TACKA DIG FÖR

För att bevara skicket på din hud på bästa sätt behöver du försäkra dig om att näringsintaget huden kräver tillgodoses, vilket också inkluderar de främsta hudfrämjande vitaminerna. Du kan göra detta gneom att få ett tillräckligt vitaminintag antingen genom kosten, kosttillskott eller genom applicering av t.ex kräm eller återfuktningsmedel.

VITAMINER FÖR HUDEN

Genom att tillföra starka vitaminer till huden försäkrar du dig om att den omvårdas väl. Väl omvårdad hud innebär hälsosam och vacker hud. Bland andra saker kan de rätta vitaminerna leda till: 

 

VITAMINERNA HUDEN BEHÖVER

Vitaminbrist har förödande effekter på vår hud och kan göra att skicket försämras med större sårbarhet för skador som följd. För att undvika detta, är det viktigt att du försäkrar dig om att du får i dig alla de bästa vitaminerna som din hud behöver för att förbli stark och i hälsosamt skick. Vilka vitaminer är då bäst för huden? De bästa vitaminerna innefattar, men är inte begränsade till:

-Vitamin A 
-Vitamin C
-Vitamin D
-Vitamin E

VITAMINER FÖR HUDEN - VITAMIN A

VITAMIN-A-KÄLLOR (I FORM AV RETINOIDER) KAN HITTAS I ANIMALISKA PRODUKTER SÅSOM:

 • Nötlever
 • Ägg
 • Mjölkprodukter (t.ex mjölk och smör)
 • Fisk (särskilt lax)

VITAMIN-A-KÄLLOR (I FORM AV KAROTENOIDER) KAN HITTAS I VEGETABILISKA PRODUKTER SÅSOM:

 • Morötter
 • Grapefrukter
 • Apelsin
 • Sötpotatis
 • Gröna bladgrönsaker

Vitamin A är nyttigt för huden, ögonen och din reproduktiva hälsa samt immunsystem. Det kan delas upp 2 typer vilka är retinoider och karotenoider - båda två omvandlas i sin tur till retinol av levern och antingen lagras där eller transporteras ut till celler i hela kroppen.

Retinol gynnar produktion av kollagen, vilket i sin tur ökar förnyelse av celler och leder till att huden ser ungdomlig och fyllig ut, samt mindre uppkomst av rynkor. Topiska retinoider är också en populär behandlingsform för akne bland tonåringar och vuxna. Karetinoider innehåller en hög halt av antioxidanter som minskar cellförstörelse och förhindrar tidigt åldrande.

Brist på vitamin A är relativt ovanligt där hälsosam mat är tillgänglig, eftersom det tillsätts mycket av det i kommersiellt producerade livsmedelsprodukter.

VITAMINER FÖR HUDEN - VITAMIN C

När det kommer till de bästa vitamin för hud, är vitamin C en av de främsta kandidaterna. Den tillsätts i många hudvårdsprodukter tack vare sina fantastiska antioxidanter och förmåga att stärka kollagenproduktion vilket resulterar i utstrålning. Som en av de bästa vitaminerna för vacker hud, hjälper vitamin C med: 

 1. Att främja jämn hudfärg
  Antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper som vitamin C har gynnar lindring av ansiktsrödhet samt reducerar tecken på hyperpigmentering och åldersfläckar. Vitamin C hämmar också enzymen som producerar melanin vilket spelar en nyckelroll i att bekämpa åldersfläckar.
 2. Fast hud
  Genom att främja kollagenproduktion bibehåller vitamin C hudens fasthet och förbättrar dess elasticitet.
 3. Bibehållandet av hudens fukt
  Vitamin C stärker hudens skyddsbariär så att den bättre bibehåller vatten och fukt och därmed förblir fuktig under en längre tid.
 4. Skydd mot solbränna
  De antioxiderande egenskaperna vitamin C har hjälper dig neutralisera fria radikaler som fastnar på huden och leder till solbränna.

4 VITAMIN-C-KÄLLOR:

 • Apelsin
 • Jordgubbar
 • Broccoli
 • Potatis

NIVEA Q10 ENERGY HEALTHY GLOW DAY CREAM

NIVEA Q10 Energy Healthy Glow Day Cream kombinerar tre effektiva antioxidantingredienser: 100% till naturlig hud identisk Q10, Vitamin C och Vitamin E. Skyddar huden från skada till följd av fria radikaler. Denna dagskräm ger huden 24H fukt och mildrar åldringstecken vilket främjar hudens utstrålning. Solskyddsfaktor 15 skyddar från UV-strålning för att lindra ålrdingstecken till följd av solande.

NIVEA Q10 ENERGY RECHARGING NIGHT CREAM

NIVEA Q10 Energy Recharging Night Cream behandlar och återställer din hud över natten så att du vaknar med mer utstrålning och mindre tecken på trötthet. Innehåller också 100% till naturlig hud identisk Q10, vitamin C, och vitamin E så att huden kan se ut och kännas mer livfull och ungdomlig.

NIVEA OCH VITAMIN C

Vi tror på potentialen av vitamin C, närmare bestämt, potentialen som en av de bästa vitamin för hud och detta är anledningen till att det, jämte koenzym Q10, är en av nyckelingredienserna i våra NIVEA Q10 Energy-produkter. Alla produkterna av denna sorten är skapade för att ge antioxiderande energitillskott och uppfriska hud som ser matt och trött ut, samtidigt som tidiga tecken på åldring förhindras.

NIVEA Q10 + Vitamin C Firming Body Milk, berikad med Q10, vitamin C och antioxidanter, fuktar huden samtidigt som åldringstecken behandlas. På endast 10 dagar, förbättras hudelasticiteten och huden känns fastare.

VITAMINER FÖR HUDEN - VITAMIN D

Det må vara viktigt att tänka på säkerhet och undvika överexponering när man solar, men i normal mängd och dagligen kan solande vara gynnsamt. Detta eftersom, när vår hud absorberar solljus, produceras vitamin D. Detta innebär dock inte att du måste tillbringa flera timmar dagligen med att sola, endast 10-15 minuter om dagen räcker för att öka halterna av vitamin D i kroppen.

Vitamin D är kritiskt för vårt skeletts skick men bidrar även till hälsosamma celler på hela vår kropp - t.ex på vår hud, vilket gör det till en bra vitamin för densamma. Vitamin D reducerar dokumenterat åldring av huden och kan också hjälpa mot torr hud, klåda och psoriasis.

En viktig varning i sammanhanget är att, om du får i dig vitamin D via solen, kan för mycket solande ha skadliga effekter på huden och snabba upp åldring. Försäkra dig därför alltid om att du applicerar solkräm eller SPF-skydd, såsom NIVEA SUN UV Face Soothing Sensitive Cream SPF 50, när du är ute i solen en längre period.

ÖKA VITAMIN-D-NIVÅER GENOM ATT:

 • Få 10-15 minuters säker solexponering dagligen, med solskyddsfaktorskydd.
 • Intag av mat som naturligt innehåller vitamin D, såsom: fet fisk, rött kött och äggulor. 
 • Dagligt intag av kosttillskott - särskilt under hösten och vintern när solen inte är stark nog för att gynna produktion av vitamin D. 

VITAMINER FÖR HUDEN - VITAMIN E

I likhet med vitamin C, är vitamin E också en vanligt förekommande ingrediens i hudvårdsprodukter tack vare sina antioxiderande egenskaper, solskyddande egenskaper och förmågor att lugna huden.

Vår kropp har förmågan att naturligt producera vitamin E genom talg som har en fuktande funktion. Dock är det så att när huden är exceptionellt torr och saknar talg, och i förlängingen fukt, kan vitamin E spela en positiv, återställande roll.

Vitamin E är en av de vitaminer huden kan gynnas mest av:

 1. Förstärker hudbarriären
  Starkare hud betyder bättre förmåga att bibehålla fukt och vätskenivåer under en längre period och ett mer livfullt utseende.
 2. Ökar resistensen mot UV-strålning
  Vitamin E har förmågan att kunna absorbera farlig UV-strålning från solen som bidrar till hudskador - det är dock bäst att ändå alltid ha särskilt designad solkräm när du rör dig ute i solljuset.
 3. Jämnar ut ojämn hud
  Vitamin E är känt för att kunna läka akneärr, bekämpa hyperpigmentering och lindra pigmentfläckar, vilket leder till en mer jämn hudton.
 4. Förstärker cellomsättning- och regeneration
  Vitamin E gör så att huden ser mer fräsch ut genom att främja nyare hudcellers uppkomst på ytan i en snabbare takt.

 

Vitamin E finns som ingrediens i många av våra produkter, från olika creams till rengöringsmedel, eftersom vi tror att det är en av de bästa vitamin för hud. Några av våra favoritprodukter som innehåller vitamin E är:

NIVEA ESSENTIALS 24H MOISTURE BOOST REFRESH DAY CREAM

Nivea Refreshing Day Cream är berikad med vitamin E, naturligt magnoliaextrakt och vår speciella NIVEA Moisture Care Complex, för att förse din hud med dess dagliga fuktbehov, för en mjukare och mer fyllig hud. Kombinationen av vitamin E och Solskyddsfaktor 15 hjälper också huden skydda sig från farlig UV-strålning under dagtid.

NIVEA RICH NOURISHING BODY LOTION

NIVEA Rich Nourishing Body Lotion har en rik och krämig formula som är särskilt närande för torr hud. Noggrannt framtagen med mandelolja och vitamin E för att förse hela din kropp med fukt på djupet och därmed göra huden mjukare.

NIVEA REFRESHING TONER

NIVEA Refreshing Toner avlägsnar alla rester från ansiktsrengöring och uppfriskar huden. Berikad med vitamin E och Hydra IQ, förstärker vår toner hudens skyddsbarriär och låter den inte torka ut.