Upptäck fettfri solkräm

Det sista du vill är att det känns som du har ett fett lager på huden. Upptäck fettfria solkrämer som får dig att känna dig fräsch samtidigt som du skyddar huden.

Vetenskapen bakom fettfri solkräm

Följ med bakom kulisserna och ta reda på allt om forskningen som ligger bakom din solskyddsprodukt från NIVEA samt hur du får bort solkräm från kläderna.

Solskyddsexperter

 

Nivea är experter på solskydd med produkter som du känner igen och kan lita på

Vi har många år av forskning och erfarenhet bakom oss, och vi fortsätter att arbeta hårt i labbet för att se till att våra solkrämer håller sig uppdaterade med det senaste inom solskydd. 

Våra produkter följer en rad olika solskyddsstandarer runtom i världen, inklusive EU-krav såsom skydd mot både UVB- och UVA-strålning.

Din säkerhet är vår främsta prioritet, och därför ger våra vattenresistenta solkrämer EU-minimivärdet att 50 % av den ursprungliga solskyddsfaktorn består efter att du varit i vattnet under två tillfällen i 20 minuter.

Hos NIVEA går forskning och hudvård hand i hand.


Heltäckande UV-skydd

För att garantera att din hud har bästa möjliga skydd, innehåller alla NIVEA-solkrämer både fysikaliska och mineralfilter mot UV-strålning. De hjälper till att förhindra att UVA- och UVB-strålar skadar din hud. Filtren fungerar på olika sätt: mineralfiltren reflekterar strålarna medan fysiska filter absorberad dem.

SÅHÄR FÅR MAN BORT SOLKRÄM FRÅN KLÄDERNA

  1. Tvätta kläderna i kallt vatten istället för varmt vatten, det gör det enklare att få bort fläckarna.
  2. Använd flytande rengöringsmedel på fläcken, gnugga in det och skölj av det med kallt vatten.
  3. Använd inte blekmedel för att få bort solkrämsfläckar från kläder, sängkläder eller handdukar då detta kan påverka tygets färg.

Välj en fettfri solkräm som passar din hud

NIVEAs solkrämer är naturligt fettfria, så att välja rätt solkräm handlar bara om att hitta det format och den formula som passar bäst för dina behov. 

Ditt format, ditt val

 

Välj solkräm efter vad din kropp behöver. Vi har allt från svalkande sollotions till solkrämsspray och skonsamma sololjor.
 
Alla våra solkrämer, inklusive sollotioner som NIVEA SUN Protect & Moisture Sun Lotion ger komplett täckning om de används rätt.

Roll on-solkrämer som NIVEA Kids Sensitive Sun Roll-On gör det enkelt att skydda sig mot solen både snabbt och enkelt var du än befinner dig.

För den som letar efter något svalkande för huden rekommenderar vi Protect & Dry Touch Sun Mist som svalkar och friskar upp huden.

Fettfri solkrämsFORMULA

Vi är stolta över våra fettfria solkrämsformler. Istället för att få huden att kännas klibbig är våra produkter skonsamma och skyddar huden. Förutom att mjuka upp huden har Protect & Dry Touch Sun Mist en svalkande effekt och passar perfekt för att hålla dig sval på somriga dagar.

Klibbfri FORMULA

Det finns en missuppfattning att alla solkrämsoljor bildar en klibbig hinna på huden. Tvärtom. Tack vare att den är i sprayform erbjuder Protect & Bronze Oil Spray omedelbart skydd utan att göra huden klibbig.

Svalkande solkräm

På stekande dagar på stranden när du önskar att du hade en sval handduk eller fläkt till hands finns Nivea Protect & Dry Touch Sun Spray till hands. Denna fettfria solskyddsspray ger en omedelbar svalkande känsla som reglerar din temperatur och lindrar och mjukar upp huden.

Fettfri

Ingen vill få sommarsemestern förstörd av utslag eller klåda. Solskyddssprayer som NIVEA Protect & Sensitive Sun Spray är särskilt framtagna för känslig hud. Formulan med Aloe vera är lindrande och skonsam utan att vara fet eller klibbig.

VAD DU BÖR GÖRA OCH VAD DU INTE FÅR GLÖMMA VID APPLICERING AV SOLSKYDD

GÖR SÅHÄR

  • Applicera din solskyddsspray, kräm eller olja innan du ska vistas i solen.
  • Återapplicera ditt solskydd varannan timme, eller oftare om du svettas mycket.
  • Återapplicera ditt solskydd när du badat eller torkat dig med en handduk – även om du använder vattenresistent solskydd.

GLÖM INTE

  • Applicera solskydd på områden som är svåra att nå samt de ställen som man ofta glömmer, som bakom öronen och på näsan.
  • Att hud som är täckt av kläder inte är helt skyddade från solen. UV-strålar kan tränga igenom tyg, använd solskydd även om du har på dig en t-shirt över dina badkläder när du är på stranden.
 
background